onsdag 10. mars 2010

Vårværet fortsetter...

...enn så lenge. I dag har det vært helt nydelig her. Dagen startet med plussgrader, og det ble 9,5 grader her midt på dagen. Fremover melder yr om kaldere vær, så en får nyte det været så lenge det er sånn. Dagens bilde er fra slutten av april i fjor, og om en måned blomstrer nok blåveisen igjen her. Inne i drivhuset var det 20 pluss midt på dagen i dag, og det var alldeles nydelig å sitte der og høre på fuglekvitringen utenfor.

Jeg har fått vekk mye av snøen langs kantene i dag. Fikk spadd rundt kompostbingen slik at den fikk mest mulig sol på seg. Den har stoppet opp i vinter, men har tilført varmt vann for opptining i dag. Ikke rart den har stoppet med sånn kulde som det har vært her i vinter.

Har priklet enda mer iris i dag, nå var det versicolor som hadde spirt. Har fått flyttet agurk og tomatspirene ned til planterommet i kjelleren. De trives best i kjøligere omgivelser når de skal vokse.

Ellers så har jeg bestilt endel planter fra Inger Lise Wiersdalen i år også. Tror det er 5. året på rad eller noe sånt. Hun har mange fristelser.

10 kommentarer:

 1. nydelige blåveisene :D
  Ja, nå er det vår! masse sol og pluss og dryppetidryppdrypp. Man blir glad av slikt!

  SvarSlett
 2. Så nydelige farger på de blåveisene!
  Her begynner asfalten å synes, sola skinner og fuglene synger:)))

  SvarSlett
 3. Det er herlig at været går riktig vei nå :)

  SvarSlett
 4. Anne, ja det skal være sikkert! Våren er min favorittårstid :)

  Marit, ja det er så vidt bare flekker i veien her også. Blåveiser er nydelige, og har mange flotte fargenyanser. En av mine mange favoritter :)

  Sagae, ja endelig ligner det på vår! På tide ;)

  SvarSlett
 5. For en yndig liten samling blåveis :) Vakre farver i fullkommen harmoni. Tenk at dere har det så varmt for tiden, her krøp det opp i 2 pluss i går og jeg fikk hakket bort litt is på trappen. Det går smått om senn riktig vei :)

  SvarSlett
 6. Ninni, ja de er vakre. Rart at det ikke er varmere hos deg? Du bor jo i "syden" i forhold til her. Men det var i hvertfal deilig med 9 grader og sol! Får håpe det snart er slutt på vinteren.

  SvarSlett
 7. Det er sikkert fordi vi bor ved sjøen og får kulde og fukt fra den. Litt mer vind enn i innlandet har vi også. Disse forholdene er nydelige om sommeren, vi får aldri den heten som kan være andre steder. Friskt og behagelig er det her ))

  SvarSlett
 8. Lekre veiser!
  Jeg håper at det er vår når påskeferien er over, det pleier stemme her samme når påsken kommer. Og så blir det noen forsmaker i sunnmørshagen, det hjelper godt.

  SvarSlett
 9. Ninni, ja det er nok sånn det er. Her er det litt mer innland, selv om det bare er tre mil til kysten herfra. I dag har det vært 11 grader her :)

  SvarSlett
 10. Berit, ja det håper jeg også. Denne vinteren har vært både lang og kald, så nå skal det bli deilig med vår!

  SvarSlett