torsdag 4. mars 2010

Irisfrø spirer!

Et eller annen må jeg ha gjort riktig, for plutselig så spruter det opp med irisspirer her. Her om dagen var det en, i dag har jeg priklet 10 iris. Og flere er på vei! Dette er frø fra egen hage som har ligget kaldt i kjøleskapet siden i høst. Her i forrige uke kom jeg på at jeg hadde tatt inn noen hostafrøstander når jeg hang opp julebelysningen ute i hagen til advendt. Jeg glemte jo selvsagt hele greia, og frøstandene har ligget tørt i lomma på jakka i flere måneder. Men de kom i jord i forrige uke, og i dag er det kommet to små tynne spirer som jeg antar må være fra de frøene. Hvis ikke er det ugrass ;) Spennende skal det være å følge de i hvertfall.
Stokkrosene har spirt mer enn jeg trodde. Helleborusfrøene 'Pasific Frost' har allerede fått varigerte blader. Jippi! Om de overlever her vet jeg ikke, men de skal i hvertfall plantes ut til våren.

I går smeltet det mye her, for det var nesten tre pluss i skyggen. I dag har det vært mye kjøligere, det skyer over og det er meldt om snø i morgen :( :( :( Jeg blir snart gal av denne vinteren....

5 kommentarer:

 1. Så gøy med spiring.
  Mine frø ligger et eller annet sted ute under haugevis av snø.Håper jeg finner dem før St. Hans.
  I dag er det guffent og kaldt her - og snø i lufta! Utrolig for en vinter vi har i år....

  SvarSlett
 2. Sååå moro Iris! Til og med variegerte blader på Heuchera så tidlig :)

  Vi har hatt 0 grader som det meste her denne uken. Men jeg har fått spadd frem et bart område på verandaen, det hjelper litt på vårfølelsen. I dag er det overskyet igjen og en kald vind. Men de melder mer fint vær :) Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
 3. Marit, ja det er en hard og lang vinter denne her. Kaldt og snø i lufta her også. Men til uka ser det bedre ut! :)

  Ninni, hos deg er det jo reneste sydentempraturene. Her var det 18,5 minus i natt... Riktig god helg til deg også!

  SvarSlett
 4. Synes du nettopp klaget over at irisfrøa ikke spirte?
  Grattis!
  Hvis du ikke har sådd hosta før:
  Hostaspirer ser ut som hosta med det samme, du er ikke i tvil!

  SvarSlett
 5. Berit, ja jeg var nok litt kjapp til å klage på irisfrøene ;)
  Jeg har sådd de før med dårlig resultat, men nå er koden knekket. Så jeg har tatt meg vann over hodet angående mengden av frø jeg har sådd. Jeg har bare erfaring med hosta ute som har selvsådd seg, og da har jeg jo sett med en gang at det er hostaspirer. Det ser litt mystisk ut enda disse frøplantene, men jeg vil nok bli sikker etterhvert. Takk for råd om det, Berit!

  SvarSlett