tirsdag 23. mars 2010

Første runde i drivhuset, og mer frø i posten

I natt hadde jeg på varmovnen i drivhuset. Flyttet endel frøplanter ut dit i går, så de hadde sin første natt "ute" i drivhuset. Det gikk helt fint, men det er temmelig stor tempraturforskjell på natt og dag. 10 grader i natt inne i drivhuset og 25 på dagen i går. I dag var jeg skikkelig vågal og flyttet tomat, agurk og dahlia ut. Jeg har to klapphyller over hverandre, og har satt disse på nederste hylle med agrylduk festet til øverste hylle. Innbiller meg at hvis det blir veldig kaldt ute i natt, så har de en viss beskyttelse under duken. Blir det 10 minus ute, så tror jeg det går galt okke som...
I morgen skal jeg flytte ut flere frøplanter. Priklet enda flere dagliljer i dag, og da er det deilig å slippe plassproblemer. Men det varer vel ikke lenge før jeg har det samme problemet i drivhuset. Dette er vår i et nøtteskall, plassproblemer overalt! Men bare det blir varmere i lufta om natta kan jeg sette staudene ute. De er jo ikke noe herdet enda, så de får stå i drivhuset så lenge det er plass.
Jeg prøvde å telle alle dahliafrøplantene jeg hadde, men kom ut av tellinga. Må være rundt 40 stk. eller noe sånt. Det er helt fint siden vi skal ha planteauksjon i hagelaget i mai. Da håper jeg vi får inn endel penger.

I dag kom den durablige frøpakka fra signa. 4 for 1 frøpakke var vanskelig å motstå...
Så her skal det bli iris i lange baner!

Det startet med snø i dag tidlig, men senere gikk det over til regn. På slutten av dagen ble det sol og det var bare deilig. Nå har snøen falt så mye i sammen at det er ca 30 cm med snø på flat mark. Toppen av pallekarmene var bare så jeg, og det er et godt tegn.

5 kommentarer:

 1. Spennende å starte opp drivhussesongen! Krysser fingrene for at det ikke blir de store kuldegradene fremover! Følger med hvordan det går :-)

  SvarSlett
 2. Det høres helt herlig ut! Får håpe at våren skynder seg, ellers høres det ut til at du får plassproblemer i drivhuset også, så mye som spirer og prikles hos deg.

  SvarSlett
 3. Så nydelig det høres ut med drivhusstart Marit :) Her er pallekamerene godt sylige nå, men så er det bedene da...i et par av dem er det spadd og brøytet over masse hardpakket sne, så det tar ufattelig lang tid før det smelter der.

  Ende flere frø ja, herlig! Sånne tilbud er jo nesten umulig å motstå

  SvarSlett
 4. Enig med Ninni, det høres nydelig ut å starte opp drivhuset for våren! Det er heldigvis snart april, så -10 får det rett og slett ikke lov å bli...

  SvarSlett
 5. Blomsterguri, ja det er spennende å starte opp nå mens snøen enda ligger i store mengder på bakken. Håper på mildvær fremover nå, ja!

  Berit, ja det er bakdelen ved å så mye så tidlig. Satser på at våren er i annmasj!

  Ninni, ja det er mye brøytekanter som vil ta sin tid her også. Men jeg synes det har gått fort nedover med snøen likevel. Det blir nok fortere bart hos deg enn hos meg, men det går fremover det er det viktigste!

  Bjørnar, enig med deg. Minus 10 burde være forbudt nå!

  SvarSlett