mandag 8. mars 2010

Vårstemning

Dette bildet er tatt for nøyaktig et år siden, men det er omtrent akkurat sånn det ser ut her i år også. I natt var det 16 minus, men på dagen i dag ble det hele 9 varmegrader. Mao. 25 grader opp! Det ble fønvind i tillegg, så i dag har det virkelig smeltet her. Forferdelig mye snø igjen, men alt som blir borte hjelper. Inne i drivhuset var det 15 pluss i dag, og det var nydelig å være der. Grunnen til at det ikke blir høyere er at det ligger snø på alle kanter nesten opp til der taket begynner. Det er bare ved døra at det ikke er så mye snø. Alt det andre er snø fra ørten måkinger av drivhustaket igjennom vinteren. Denne snøen magasinerer mye kulde, så før den er borte blir det ikke veldig varmt inne i drivhuset. Men det er i hvertfall hyggelig at det er så mange plussgrader der.

Jeg har akkurat priklet Phlomis tuberosa frøplanter. Det er for meg en ny staude, så jeg er spent på om den vil like seg her. Priklet også i dag flere iris spirer, så nå har jeg mange av Iris chrysographes 'Stjerneskud' frøplanter. Siden det er av egen avling, så er det jo ekstra morsomt at så mange spirer.

10 kommentarer:

 1. Eg misunner alle som har drivhus ekstra mykje i desse dagar, så fint det må vere å kunne ta våren på forskudd!

  SvarSlett
 2. Mye snø hos dere i år også skjønner jeg. Men er det normalt hos dere med så mye? Hos oss har det som kjent vært usedvanlig mye snø og den ligger ennå.
  Nå håper jeg det gode været skal fortsette og at sola skal varme mye slik at det forsvinner.
  Det var virkelig nydelige sibiriris i innlegget under, forstår godt at du liker dem!

  SvarSlett
 3. Så herig beskjeftligelse med prikling :) Jeg ha noen som sårt trenger prikling jeg også, men må skaffe nytt plantelys først.

  SÅ deilig dere hadde det i går! Her hang tåken tykk og tung helt til langt på ettermiddagen. Da solen greide å bryte gjennom, tok det 5 miuutter før den forsvant bak åskammen her. Grynt... Men i dag er det ingen tåke heldigvis :) Håper virkelig vi får varmegrader her også for en gangs skyld, jeg blir helt smårar av alle som forteller om sne som smelter og mange varmegrader! Var det 9 varmegrader i skyggen? Det høres utrolig skjønt ut! Verandasittetempeatur det! Endelig kom våren til deg Iris :)

  SvarSlett
 4. Har også sådd Phlomis i år, men har ikke fått spiring selv etter mange uker. Den står inne i vinduskarmen, dvs varmt og lyst. Hva gjorde du?

  SvarSlett
 5. Kjekt at temperaturen omsider stiger, 25 grader høres mye ut.

  Flotte frøplanter du har!

  SvarSlett
 6. Elisa, ja drivhus er veldig trivelig å ha. Da korter en ned mye tid med å drive frem planter mye tidligere enn ellers.

  SvarSlett
 7. Marit, normalt og normalt, i hvertfall har de to siste vinterene + 2006 vinteren vært sånn. Sibiriris er flotte iris ja, får bare mer dilla på de!

  SvarSlett
 8. Ninni, ja prikling er helt ok inntil et visst punkt ;)
  Så synd at du ikke fikk oppleve vårstemning i går da! Ja det var 9 pluss i skyggen i går, og 5 i dag. det smeltet ikke like mye i dag, for i dag var det mer skyer her.
  Men håper at det fortsetter på pluss siden på dagen i hvertfall.

  SvarSlett
 9. RandiF, jeg har bare hatt de med undervarme og plast over, og jeg ble helt forundret over at de spirte så lett. Leste at de skulle stå varmt en uke og så skulle de stå i kjøleskapet. Men det slapp jeg. Prøv med litt kulde på dine, det kan hende de spirer da! Lykke til :)

  SvarSlett
 10. Randine, ja det er jo nesten til å bli syk av sånn tempraturforskjell.

  SvarSlett