lørdag 6. mars 2010

Pakker i posten

Her om dagen leste jeg på hagegal at Konkel hadde masse emballaskje som han gjerne ville bli kvitt. Bare to dager etter kom det pakke i posten fra han med masse småesker som er veldig kjekt å ha når en skal sende små frøplanter til hagevenner. Konkel er kjempesnill!

I dag kom det en liten pakke med frø fra Tyskland med nye iris og dagliljefrø. Sistnevnte har jeg aldri sådd, men en gang skal jo være den første for alt her i verden. Så nå er irisfrøene lagt i vann, og dagliljefrøene er sådd. Irisfrøene spirer fortsatt så det bare tusser her, så det går mot en tidlig drivhusstart i år ser det ut som.

Dagens bilde er en Iris sibirica som heter 'Memphis Memory'. Den er bare sååå nyyydelig!

Værmeldingen for neste uke ser meget lovende ut. De melder om plussgrader i hele ti dagers perioden. Om så de bommer på halvparten, så er det likevel forbedring i forhold til nå. I natt var det hele 23 minus her.... Men nå går det mot bedre tider, og det er bare tre uker til sommertid.

4 kommentarer:

 1. Minus 23! Grøsss....dere har det både kaldere og varmere enn oss har jeg lagt merke til. Her var det minus 12 i natt, jeg synes det er mer ille nok. Bitende kladt! På platterommet også, håper solen får varmet opp litt mer der inne fremover så det begynner å vokse mer. Fuchsia står der nedklippet og trist.

  Det var en skjønn Iris du viser :) Og enda mer frø ja! God solrik søndag!

  SvarSlett
 2. Så spennende med frø av dagliljer. Det har jeg heller aldri prøvd. Ønsker deg lykke til.
  Ønsker deg en fin uke.

  SvarSlett
 3. Mye som har satt seg fast i år... Kulde hos dere. Regn og vind hos oss. Leste nettopp av februar var den våteste her på 24 år. Ser ut som mars tenker å bli noe lignende. Underlig at det kan falle så mye vann fra oven...
  Nydelig iris.
  God søndag!

  SvarSlett
 4. Ninni, ja det har vært utrolig kaldt her om natta. I natt var det "bare" 18 minus. Det trengs nok litt varme både her og der for å få opp veksten.

  Vivi, ja det er spennende å så noe nytt.

  orchis, så masse regn det er i Portugal! Ikke bra med bare regn eller kulde. Vi får ønske oss en flott vår!

  Ha en flott kveld og en herlig uke til alle sammen :)

  SvarSlett