mandag 22. mars 2010

Endelig litt vårtegn her også

I dag har jeg begynt å vaske i drivhuset! Det er et sikkert vårtegn :) Har er del rydding og vasking igjen enda, men det kommer seg. Må tilstå at jeg er ikke flink til sånt på høsten. Da er jeg møkk lei alt som smaker av hage, og da blir ikke sånt gjort i hvertfall ;) Men nå er det nesten bare moro, bortsett fra at ryggen streiker i dag. Men jeg tar det piano, og jobber i det tempoet som jeg orker. Har satt ut drivhusovnen, og kommer til å ha på den om natta fremover. Det var 3 minus her i går kveld, men plutselig snudde det og det ble mildere igjen. Det er lov å håpe at nattefrosten snart må våre over...

Jeg skal i hvertfall flytte ut alle staudene jeg har sådd. Har kjøpt endel primula til 10 kr på gartneriet som har tørket litt og er litt shabby. De skal jeg få til å overleve, og plante ut når snøen går. Det var i hvertfall planen ;)

Snøen i gårdsplassen er smeltet vekk, for der har vi jo måket i hele vinter. Der hvor snøen er tippet derimot, er det fryktelig mye snø igjen. Men det blir nok bar mark i år også! Bekken som renner forbi her har dukket opp og er synbar etter en lang pause. Bekken renner jo der hele vinteren også, men i år har det vært så mye snø at den har blitt usynlig. Hyggelig å se den igjen!

10 kommentarer:

 1. Godt det ikke bare er meg som må ta et vaskesjau på våren ;) Må forøvrig reparere mitt også, har gått endel ruter og ei takplate i vinter. Vurderer å bere teipe og heller kjøpe nytt, nå er jeg lei det gamle rælet...
  Ha en fin dag! :klem:

  SvarSlett
 2. Det er også et vårtegn ja :) Og snart flytter småplantene dine ut til vår- og sommerboligen sin. Alt tas i mot med takk nå som smaker av vår :)

  Planterommet mitt trenger virkelig en omgang det også nå. Jeg synes ikke det var lenge siden jeg gjorde det fint der, men nå er det jord og blader overalt igjen. Og i dag skal Bimbo få vårklippen sin, slutt på sauelivet :)

  SvarSlett
 3. Du verden som du jobber! Så bra! med å redde litt shabby planter, er noe jeg har arva fra min mor. Hun var ekspert til å gjøre slike redningsaksjoner! :)

  SvarSlett
 4. Så godt med litt vårfølelse hos deg også:)))
  Jeg har det som du, drivhuset blir som regel ikke gjort rent om høsten så det må en skikkelig omgang til nå på våren. Jeg har bare så vidt begynt å rydde litt så vaskinga gejenstår enn så lenge. Jeg orker ikke når det er så kaldt, jeg er en skikkelig frysepinne:)

  SvarSlett
 5. Her smelter det som bare det. Håper på snøfritt i hagen innen utgangen av uka. Da er det bare å begynne ryddesjauen. :D

  Ta det piano sånn at du får glede av sesongen da. Bruk heller en dag eller to ekstra. Det har så lite å si i den store sammenhengen.

  SvarSlett
 6. Line, godt å lese at det ikke bare er meg som er sløv på høsten. Skjønner godt at du er lei av knuste ruter. Best å ha et nogenlunde helt drivhus ;)
  Klem til deg også!

  SvarSlett
 7. Ninni, ja jeg begynte å flytte noen småplanter ut dit allerede i går. Våren er i annmasj ja!
  Det blir fryktelig fort mye søl av jord og vann, så en må nok bare vaske litt innimellom.

  SvarSlett
 8. Anita, ja så lenge det er håp for å redde en plante, så gjør jeg det. Disse primulaene som selges nå for tiden er jo stauder, så da trives de bedre i drivhuset enn i en varm stue. Da har jeg et håp om å få blomstring på de senere.

  SvarSlett
 9. Marit, ja det er deilig med litt vårfølelse. Drivhuset ble helt vasket i går. Det var 23 grader i drivhuset bare av sola, så jeg måtte ha døra oppe, for så varmt var det.

  SvarSlett
 10. smgj, ja hos deg har det vel vært mindre snø enn her uansett. Det blir ikke snøfritt her i løpet av uka, men heller i løpet av påsken tenker jeg. Sånn er det å bo i innlandet.
  Jeg skal ta det piano, ja, i hvertfall enn så lenge det ligger snø på bakken ;)

  SvarSlett