onsdag 18. november 2020

Nye og gamle bilder om hverandre...

 I hagen har det kommet så mye vann at det knapt trekker ned mer.  På søndag kom det 40 mm og på mandag kom det 20 mm til. I hele oktober regnet det omtrent hver eneste dag, så jeg begynner å bli bekymret for hvor alt vannet skal gjøre av seg for nå er jorden her så mettet at det er ikke plass til mer vann virker det som.

Jeg var på besøk hos min mor i går, og kjørte da over Numedalslågen flere ganger. Jeg ble helt skremt av synet av den flomstore elven.  Jeg vet ikke om jeg har sett den så stor som den var i går. I høst har det vært flom flere ganger og det er ikke helt vanlig. Kanskje dette været er den nye "normalen"...

 I hagen her har jeg knapt vært ute på grunn av været  i det siste. Så jeg fortsetter med "nye" bilder fra arkivet som jeg ikke har vist før.

Parykkbusk/ Coggygria 'Royal Purple'
med høstfarger og bildet er fra 3. november.
De er jo flotte hele sesongen disse plantene, men når det blir høst får de mange farger på en gang.

Iris  x pseudata blader. De synes jeg er fine fra tidlig vår til sen høst. 

Dette bildet er vist før, men jeg tar det med for å sammenligne fargene. Heuchera 'Paprika'  13.  oktober.

Her er den samme 'Paprika' den 15. august.
Jeg synes at den beholder fargen godt gjennom sesongen.

Jeg avslutter i dag med et bilde som er av 'Ferdinand Pichard' som ble flyttet på høsten i fjor. Dette er fra 13. august. Jeg tror denne er merket H3 og er på grensen i herdighet her, og har aldri trives så godt  der den sto før.  Jeg håper at den kommer igjen til neste år. Tofargede roser liker jeg veldig godt, og kan vise noen andre  jeg har en annen gang.

32 kommentarer:

 1. I think Norway is a very beautiful place.

  SvarSlett
 2. Hello,
  I hope the river/water recedes. We wish for rain but not too much. Your plants are lovely, I like the first one called Wig Bush? Take care, have a happy day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Yes, I hope it too. We got far more rain than we need.
   Thank you. Yes, it's a lovely plant. We call it Wig bush here. I wrote the latin word too, so you can google it, and find the name you use in USA.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 3. Hej Marit
  Ja så må jeg more mig lidt, jeg har indtil nu fået 17 mm i november, og I er ved at drukne. I år har vi bestemt ikke fået meget regn, så det er den nye normal her, det er ikke nemt med vejret.
  Parykbusken er bare så flot, hos mig er den lige nu noget af det flotteste.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, der ser du hvor stor forskjell det er på hvor vi bor. Så langt i november har vi fått 117 mm, aktså 100 mm mer enn deg i samme periode. Det er ikke rart jeg synes det er vått rundt her... :(
   Den er en flott plante ja, og jeg liker så godt fargene som blir på bladene så sent i sesongen.
   Klem

   Slett
 4. Hello my dear Marit!
  We still have a very mild autumn and so do you!
  I always loved yours flowers!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Ella,!
   So nice to hear from you again. Yes, it's a very mild autumn here too. Usually the snow have fallen by now, but not this year.
   Thank you!
   Hugs!

   Slett
 5. Hei Marit

  Ja, de tofarvede er noget helt specielt - det er en god ide at lave et tema om dem!
  Ja det er usædvanlig mildt - men nu skulle kulden jo komme... Det bliver spændende at se om ikke regnen der kommer hos dig nu overgår i sne. Og det ville jo ikke gøre noget med lidt frost i fjeldet til at holde lidt på vandet!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, de er veldig spesielle. Jeg har bare to til som er tofargede, men jeg kan jo ta de med en gang :)
   De har meldt det fremover nå ja, så det blir spennende å se om det stemmer. Det hadde passet meg godt, for nå holder det med regn. Hvis dette siste vi fikk nå hadde kommet som snø hadde vi hatt 60 cm her nå. Jeg er glad for at vi slapp å få det ;)

   Ha en deilig aften

   Slett
 6. Royal Purple og Paprika er da helt forrygende smukke - og det hele sæsonen.
  Frygteligt med al det vand hos dig og i omgivelserne - det er desværre nok noget vi er nødt til at vænne os til.
  Tog du billeder af elven?
  klem

  SvarSlett
  Svar

  1. Tusen takk. Ja, de holder seg godt gjennom hele sesongen, og det er det jo ikke alle planter som gjør.
   Ja, det regner her hele tiden. Vi må nok det ja.
   Nei, jeg hadde dessverre ikke tid til det da, men tidligere i høst tok jeg bilder av elven og det var flom da også. Det var i begynnelsen av oktober, så hvis du ønsker kan du se på de.
   Klem

   Slett
  2. tak, jeg tror faktisk jeg så billederne fra oktober. Håber regnen stopper.

   Slett
  3. Ja, det gjorde du nok.
   Det hadde vært godt med litt tørrere vær ja.

   Slett
 7. Irisserne har nogle meget dekorative blade. Blomstringen varer så kort, så det er godt, at bladene er fine det meste af året.
  Det er ikke så sjovt med det våde efterår, og det gør havearbejdet besværligt, når jorden er så våd. Vi fik også meget vand i oktober.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt at de har så fine blader, og de har en lenge glede av. Ja, det er sant. Her er hagearbeidet avsluttet, for jeg gidder ikke være ute i øsende regnvær. Nå får det være slutt for i år, og heller ta det som er igjen av blader til neste år. Ja, det husker jeg du sa. Det har vært en våt høst.

   Slett
 8. På trods af dit van(d)vittige vejr viser du heldigvis stadig smukke billeder fra haven. Heuchera holder også farven her, og hvis vi får en mild vinter som sidste år, står den ret pænt lige til foråret. Jeg tror ikke jeg har en Paprika, men flere andre sorter er jeg faldet for:) Jeg elsker jo også bladplanter.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heldigvis har jeg et veldig stort arkiv å hente fra. Jeg tar så mange bilder, og kun et fåtall blir vist på bloggen. Men blomsterbilder kan være gode å ha om vinteren også. Ja, heuchera er så flotte, og det finnes så mange fine sorter av de. Det gjør jeg også :)

   Slett
 9. Fine bilder av høstfarger i hagen din, likte godt Parykkbusken.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, parykkbusken er veldig fin bpde om sommeren og høsten. Den beholder bladene veldig lenge på.

   Ha en fin dag!

   Slett
 10. Hej Marit!
  Heuchera är så fina, de behåller sin färg väldigt fint. Det har varit gråa regniga dagar här också, i natt har det blåst så jag trodde huset skulle flyga bort. Skönt att det står stabilt och att vi har städat undan allt löst i trädgården. Din ros är väldigt fin.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, de er flotte planter. Det samme vindværet var her i natt, og jeg hørte at søppeltønner veltet i vinden. De veier tross alt ganske mye, så det sier litt om hvor mye det blåste. Tusen takk.
   Ha det godt.


   Slett
 11. Ferdinand Pichard ser fin ud og bliver sikkert til en nydelig lille busk til næste år med masser af fine og varierede blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det håper jeg jo på. Det var hos deg jeg så den for første gang. Den måtte jeg bare ha selv om jeg ble advart mot at den kanskje ikke ville overleve her.

   Slett
 12. Så mange skønne billedder, Marit - men det er da lidt uhyggeligt med al den regn, I har fået! Man bliver jo helt bekymret.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, en gjør jo det, for dette er veldig mye nedbør i forhold til hva vi er vant til å få.
   Klem

   Slett
 13. Men oj, har ni fått så mycket regn! Förstår att det börjar bli oroligt för vattnet måste ju försvinna någonstans. Här är definitivt inte dom problemen. Jag var ute och krattade löv här om dagen och det gick hur lätt som helst att gå på gräsmattan. Förr om åren så var den helt sank vid den här tiden på året. Man sjönk ner med fötterna i vattnet när man gick på gräsmattan. Men klimatet har verkligen ändrats där vi bor, från jätteblött till torrt. Du bjuder på vackra bilder. Paprika är väldigt vacker. Och Coggygria 'Royal Purple' i höstfärger är väldigt vacker. Vi håller tummarna för att din vackra ros klarar sig.

  Önskar dig en fin torsdag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det bare fortsetter og fortsetter. Det er så vått her nå. Det er nettopp det vannet må. Ja, hos deg er det helt motsatt. Tusen takk. Ja, den er vakker og helt spesiell. Ja, jeg får håpe at den overlever.

   Ha en fin kveld, Anita!
   Klem, Marit

   Slett
 14. Keep you eye on those water levels, Marit. Flooding can happen so quickly. Just back from cataract surgery on my second eye on Tuesday. Should be back to normal now.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes I will David. It's very scary with so much rain all the time. Ok, I hope everything goes well with your eye.

   Slett
 15. Det har vært mye vann i bekken her også, men det synker når det blir et par soldager.
  Nydelige bilder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært mye vann mange steder i det siste.
   Tusen takk! :)

   Slett