tirsdag 3. november 2020

Ny fuglemater...

 Jeg så for en liten stund siden en rusten fuglemater i en nettbutikk, og det er også derfra jeg har kjøpt mesteparten av min rustne hagepynt. Jeg skal absolutt ikke overdrive pyntingen med rust i hagen, men denne fuglemateren står på en stubbe et stykke fra de andre rustne tingene jeg har. Den er plassert sammen med de andre fuglematerene jeg har, så den passer godt inn der. Fuglene har mer enn nok fuglematere som det er fra før, men jeg ble helt forelsket i dette litte huset. I det gir jeg de villfuglblanding, for det huset er mest påtenkt en spesiell fugl, nemlig rødstrupen/ Erithacus rubecula. Den spiser alltid mat på bakken, og er mest glad i denne villfuglblandingen. I de andre materene jeg har får de meiseboller, solsikkefrø uten skall og peanøtter. De får også oppskåret brød hvis jeg har noe av det som er tørt. De får god behandling her, og det er faktisk ingen andre rundt her som gir fuglene mat. Så enkelte dager er hagen helt full av fugler. De "betaler" tilbake til meg når sommeren kommer, for da spiser de mygg og forer ungene med det også. I sommer så jeg knapt en mygg her, så det er et supert samarbeide :) 

Her er det satt på den gamle stubben etter en stor gran som sto der før.

Dette og bildene under er tatt med mobiltelefonen gjennom vinduet. Det tok ikke lang tid før de første fuglene benyttet seg av det nye huset :)De har nok av steder å spise her :)

De er  veldig sultne og spiser hele tiden. 

På dette bildet synes det at hengeblodbøken til venstre plutselig har fått høstfarge den også. Den er så sein i forhold til lønnene, for nå har de kastet alle bladene i vindværet som var på søndag. Magnoliatreet som står ved siden av har også begynt å få gulskjær i bladene.
I går var det hele 15,4 grader her og sol. Det var varmerekord mange steder, og er høyst uvanlig å oppleve på disse kanter i november.

32 kommentarer:

 1. You are a true bird-feeding champion, Marit, and you have a wide variety and interesting selection of feeders. It makes me happy to see this. And as you say, the birds repay you when you need them most by eating unwelcome insects of every kind, and even the caterpillars that want to nibble on your plants. Thrushes will eat slugs and snails too.

  SvarSlett
  Svar
  1. I like to feed birds, David, and I'm happy that you are happy when you read this :)
   Yes, the repay me during the summer. We have a lot of streams and rivers aroung here, and a lot of mosqitos. They have plenty of food in the summer, and sometimes they can get two litters of chicks. I love to watch them in my garden.

   Slett
 2. Your bird feeders are beautiful! I really like the rusty feeder :)
  Nice to see you have a lot of winged visitors :)
  Happy new week :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Ela! I'm so glad they come to visit my feeders :)
   Happy new week!

   Slett
 3. Hello,

  Cute birdies! I am sure the birds appreciate the food during the cold winter months. Your feeders all look wonderful, I like the new rusty house feeder and the acorn feeder is cute too. Take care! Have a happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   It looks like the birds like them. Thank you.
   Have a wonderful day!

   Slett
 4. Når det drejer sig om føde, er fuglene ikke så nervøse over for nye tiltag. De er mere forsigtige, når det gælder nye redekasser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant, for mat vil de jo gjerne ha. Det er de nok mer engstelige for ja.

   Slett
 5. Det er godt at være fugl hjemme hos dig. Men man har også selv stor fornøjelse af at følge med i fuglelivet omkring foderpladsen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror nok de trives rundt her. Det er helt sant, for det er jo så hyggelig å se på de mens de spiser.

   Slett
 6. Hej Marit
  Det er et fint rustent hus, dine fugle har at spise af. Det er hyggeligt at se på fuglene. Her får de også mængder af mad, men man skal passe på rotterne, de vil gerne spise foderet, de er ikke hyggelige at kigge på.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, jeg liker det veldig godt. Det er hyggelig å se på de ja. Her er det ikke rotter, men de finnes i større byer i nærheten. De er ikke hyggelig å se på nei.
   Klem

   Slett
 7. Hei Marit

  Ja, når det endelig skal være så er den rustne model faktisk rigtig ok.
  Det er da egentlig ret smart at tiltrække fuglene i myggesæsonnen. Gad vide om det fungerer også i myggeår?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, jeg vet at du ikke er så glad i hagepynt ;)
   Den fungerer helt fint, og så må jeg børste snø av den hvis det kommer.
   Det er ikke godt å si, men generelt er vi ikje plaget med mygg her til tross for flere bekker og elver rett i nærheten. Det er mange fugler her hele året, så jeg tror de spiser mange mygg om sommeren.

   Ha en deilig aften

   Slett
 8. Det var en fint nytt fuglematerhus. Fuglene får mye god servering i hagen din. Det er hyggelig med småfugler i hagen. Her har vi egentlig ikke lov til å mate fuglene, men jeg har meiseboller og fuglepeanøtter som henger ut fra verandakassen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de gjør jo det. I store byer er det ikke tillett nei pga. faren for å tiltrekke seg mus og rotter.
   Det går nok veldig fint. Det er jo hyggelig å få besøk av fugler.

   Ha en fin dag!

   Slett
 9. Det er så sødt, dit lille nye hus, jeg kan godt lide det rustikke udtryk, og nu har du plads til endnu flere fugle :-) - og vinteren kan bare komme an, hvad det angår.
  Fugle er både hyggelige at se på året rundt og nyttige, som du skriver.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig at du likte huset :)
   Her kommer det noen ganger veldig mange fugler, og nå får de enda mere mat. Ja, nå kan vinteren komme sånn sett.
   Ja, de spiser omtrent all myggen her, og det er vi glad for.

   Slett
 10. Din nye en rustne fuglemater er bare så flot, Marit - wow, sådan en jeg jeg ikke set før.
  Hvor er det smukke billeder :-)
  At fodre fuglene i haven er også noget, der giver mig stor glæde.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, det vet jeg, og det gir meg også stor glede. Hage og dyreliv hører i sammen.
   Klem

   Slett
 11. Så fina fågelbilder.
  Vi har ju dessa hemska gråa ekorrarna här, större än de fina bruna. Vi kallar dem tree rats. De lyckas komma åt all fågelmat jag försöker sätta ut, även de anordningar som säjs vara omöjliga för dem att komma åt. De klättrar rakt upp på väggar, till och med på fönsterkarmar av plast. Så det är väldigt svårt att mata fåglarna här, för råttor vill jag inte mata och ha runt mig mer än möjligt. Så tråkigt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de har jeg sett på tv. Her er det bare de vanlige brune heldigvis. De brune her er også veldig smarte, så de spiser opp det som er av fuglemat her også. Rotter har vi heldigvis ikke her.

   Slett
 12. Hej Marit!
  Det är en riktigt fin fågelmatare. Här får fåglarna också mat på olika ställen i trädgården. För någon dag sedan såg jag en steglits, men den försvann ganska fort. Annars är det de vanliga småfåglarna. Ekorren har jag inte sett på länge.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika
   Tusen takk. Det har jeg også sett her tidligere, men det er noen år siden. Ekorn ser jeg daglig her, og det er to stykker. De er ikke venner, og sloss om maten.
   Ha det godt.

   Slett
 13. Koselig å mate fuglene, og både fint lite hus og stubbe. Jeg skal bli litt flinkere med fuglematingen, det er supert med fugler i hagen. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig å ha fugler på besøk. Tusen takk.
   Ha en fin helg.

   Slett
 14. Hello, Marit,

  I like the cute feeder house on the stump. Your garden birds are enjoying your feeders and all the bird food. They have a great choices. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, stay safe! Enjoy your weekend! PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you! Thank you for your link up. You are doing a great job.
   Have a nice weekend, and stay safe!

   Slett
 15. Hello. You have so many beautiful feeders. I'm sure Robin likes a small house feeder.
  Take care.

  SvarSlett
 16. You've made a wonderful haven for the birds! Love all your feeders and the care you've taken. I would love to spend time in your yard...looks beautiful!

  SvarSlett
 17. No mosquitos sounds good to me! :) You really have some nice bird feeders! :)

  SvarSlett
 18. Love all your feeding stations for the birds. Having birds in ones yard is so fun to watch, and they are a healthy addition to your environment. Glad you get so much joy from them.

  SvarSlett