søndag 15. november 2020

Bilder fra min innendørs jungel...

 For en liten stund siden telte jeg over mine stueplanter/potteplanter inne i huset her. Jeg kom ut av tellingen flere ganger, men kom til ca 150 planter med stort og smått, og da er ikke de i kjelleren tatt med... ;)

Ja, jeg vet det høres mye ut, men det er fordelt på to etasjer. Dvs. 12 befinner seg oppe og resten er her i 1.etasje.  Etter at hagestuen/spisestuen ble ferdig har det flyttet inn mange planter der. Jeg har nok utnyttet arealet der maksimalt, og det er vel  som forventet vil jeg si.

Stueplanter har blitt enormt populært her i landet  i de siste årene, og det er jo flott. Utvalget i planter har aldri vært større, så det er jo ikke rart at folk får nye "diller".

Nå kaller folk seg planteinfluensere og hva de nå ikke kaller seg.  Influenser er et ord jeg misliker, for det høres ut som de er syke...

Jeg har ikke sansen for å gjøre seg til ekspert på området bare fordi de har kjøpt seg noen grønne planter, men det skal jeg ikke si noe mer om nå... ;)

Jeg har hatt dette som hobby i over 40 år, og det er jo hyggelig å se at flere også får denne interessen. 

Her kommer noen bilder fra min innendørs jungel :)

De aller fleste bildene er tatt i slutten av oktober, så derfor er det fortsatt blader på trærne. Det er det helt slutt på her nå.


Fra det ene kjøkkenvinduet.

Fra det andre kjøkkenvinduet. Disse hvite orkidéene har jeg kjøpt, så derfor er de så flotte. Jeg får de til å blomstre på nytt, men da er ikke blomstringen like enorm.

Her er et rykende ferskt bilde av en orkidé som blomstrer på nytt og som er av samme slaget som de to jeg viser over her. 
Den heter Phalaenopsis 'Wild White' og er en av de enkleste orkidéer å få til og få til å blomstre på nytt. 

Fra spisestuen og det ene vinduet der. Plantene til høyre er helt spesielle. De nye skuddene er grønne, men etter en tid blir de svarte. De skal altså bli det ;)
Zamioculcas 'Raven' heter den. 

Fra det andre vinduet der på samme side. Her har jeg mått sette av plass til kattene, for de vil sitte i vinduet og se ut på fuglene. Der har jeg ikke noe valg, for ellers går planter og potter rett i gulvet ;)

Her har jeg de samme svarte plantene, og her sees det grønne skuddet som etterhvert blir svart det også. 

Denne har jeg vist tidligere. Den kjøpte jeg i september og den har blomstret siden det. De er dyre i innkjøp, men har veldig lang blomstringstid hvis en husker på å "bade" de vel å merke :)

Fra tv stua. Her er det trangt om plassen ;)

Fra tv stua dette også, bare at det er motsatt vei.  Den hvite orkidéen og den hvite flamingoblomsten har blomstret siden jeg fikk de 8. august. Det er over 3 måneder med sammenhengende blomstring, så det har vært veldig bra planter. 

I tillegg til alle disse vinduene har jeg også to vinduer til i hagestuen som jeg ikke vist fra, + en gang og planter på badet, og i et soverom.  Når vi renoverte huset her hadde jeg et stort krav, og det var brede vindusposter.  Uten dem kunne jeg ikke hatt så mange planter inne så klart.

Er det flere andre enn meg som har innendørs jungel? 

Været ute er vått og grått. Så langt i dag i skrivende stund har det kommet 15 mm, men det kan komme mye mer regn. Yr advarer om jordskred, og det det skummelt med så mye regn når bakken ikke har tørket nevneverdig  opp siden forrige regnperiode. 

38 kommentarer:

 1. Hello,
  With your love of gardening I would have imagined you would have a lot of house plants. 150 plants is a lot to take care of, you must be busy. The orchids are my favorites, I love seeing the flowers. I heard houseplants can improve your health, I want think having them around you makes you happier..My hubby did move some outdoor plants into our basement, he is the one with the green thumb. Pretty plants and photos. Take care, have a happy day and a great week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, I guess you figured it out ;)
   It's a lot to take care of, but it's not a problem in the winter. It's more difficult in the spring and summertime because them I'm the garden all the time. Yes, I have read it too, and I think it's true. Thank you. It's nice to hear that your hubby have green thumbs.
   Take care and stay healthy!

   Slett
 2. My goodness, Marit, it must be like living in a greenhouse! Is the humidity level in the house affected by so many plants? I am sure that you are the happiest woman in Norway living in this manner. When the season changes you just move from the garden outdoors to the garden indoors! Your husband must be a very tolerant man!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, and I guess it can look like that. No, not really. The humidity today are 44%, and it's raining cats and dogs outside. So I think the humidity inside is quite normal. Yes, I am David :)
   Yes, he is tolerant!

   Slett
 3. Hei! Det må jeg si var en fantastisk blomstring! Jeg har noen orkideer som jeg flytter rundt på etter som de blomstrer eller ikke, men jeg har aldri vært i nærheten av slik rikelig blomstring. Takk for at du delte bildene med oss en sur høstdag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, de bare blomstrer og blomstrer. Det var da så lite. Takk for din hyggelige kommentar! :)

   Slett
 4. Så mange fine planter, Marit!
  Jeg er også glad i orkideer, og har mange..
  Skaffet meg også en porselensblomst for 1 år siden, og den blomstrer nå.

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ida. Det er så hyggelig å se når de kommer med blomster på nytt. De har jeg også noen av, og den ene blomstret i hele sommer.

   Klem, Marit

   Slett
 5. Hej Marit!
  Så många fina orkidéer, fulla med blommor. Du har gröna fingrar som får dem att blomma så länge. Jag är inte bra med inomhusväxter men de lever ett tag, sedan får jag skaffa nya när de ser för risiga ut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Jeg vet ikke om mine fingre er grønne, men de er ofte svarte :)
   Det hender at jeg også må bytte ut noen planter her.

   Ha det godt.

   Slett
 6. Ni indendørs planter er, hvad jeg omgiver mig med, så det kan ikke kaldes en indendørs jungle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres godt ut Marie, for ikke alle kan ha en jungel 😉

   Slett
 7. Hej Marit
  Ja her kan jeg ikke være med, jeg har lidt planter inde, men slet ikke som dig, jeg har heller ikke så meget plads. Det gør ikke noget, for om sommeren glemmer jeg dem. For to år siden fik jeg flamingoblomsten i lyserød, den har blomstret siden, så du kan godt glæde dig. Jeg har endda delt den, det gik fint, selvom den så lidt pjusket ud til at begynde med. Jeg har vel godt 20 planter i karmene, men kønne er de nu ikke alle. Jeg har to Kristi Tornekrone/Euphorbia milii nok stikker de, men de blomstrer uafbrudt og kan blive store.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nei det forstår jeg godt. En må jo ha mye plass når en skal ha så mange planter. Så bra at din flamingoblomst trives. Den Kristi Tornekrone har jeg ikke, og den hørtes flott ut.
   Klem

   Slett
 8. Ja du Marit. En djungel, det var en bra beskrivning. Vilken riklig blomning på dina orkidéer. Även om inte den vita kommer att blomma lika rikligt så kommer den nog att blomma fint ändå. Jag är ju förtjust i vita orkidéer mest men måste säga att din ljuslila är väldigt vacker. Log också när jag lästa att du måste göra plats till katterna :)

  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er jo det som er her, Anita. De blomstrer utrolig rikt, og jeg har aldri sett maken til blomstring som hos de. Jeg har kjøpt de på Plantasjen, så der er jo mulig at de er å få kjøpt i Sverige også. Jeg er også veldig glad i hvite blomster, og de lyser så fint opp inne. Den er fin den også ja. Jeg har prøvd å ikke lage plass til de, og det nytter bare ikke ;)
   Foringsplassen til fuglene er rett utenfor vinduet der, så da kan du tenke deg at det er der de helst vil sitte :)

   Ha en fin ny uke du også!
   Klem, Marit

   Slett
 9. Hei Marit

  Godt at se hvordan planterne trives i din jungle.
  Ja, influensere er en fjollet betegnelse - som de der prøver at leve af at reklamere for visse produkter, har valgt at kalde sig nu.
  Nej, planteinfluenser lyder fælt, som en alvorlig plantesygdom. og sygdomme gider vi ikke!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det synes jeg også, og jeg trives også i jungelen :)
   Det er godt at du er enig, for fjollete er et godt uttrykk på de. Ja, det høres ut som en fryktelig plantesykdom, og det vil vi jo ikke ha inne i huset ;)

   Ha en deilig ny uke du også!

   Slett
 10. Jeg er helt enig med dig når det kommer til dem der kalder sig influenser. Det er et fjollet ord (sygdom er også min første tanke) og et temmelig suspekt arbejde. Ja, undskyld, jeg er jo bare en gammel idiot:)
  Men ordet jungle er også en ret præcis beskrivelse af dit hjem! Man kan virkelig se du passer alle dine planter fantastisk og de kvitterer for din omsorg. Jeg kan se der er en der spørger til din mands tolerance, jeg tænkte mere på om du kan finde ham derinde i junglen - og hvad med fjernsynet?
  Nu må du hygge dig med din "overdækkede have" her i vinter!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et fjollete ord. Det hører ikke hjemme i språket vårt. Influensa er det jeg tenker på når jeg hører det ordet ;)
   Jeg er helt enig med deg, for suspekt klinger godt i mitt hode også... ;)
   Du er absolutt ingen idiot, Ulla! På meg virker du veldig klok.
   Ja, det kan jo virke som det er en jungel her. Jeg prøver å stelle de så godt jeg kan. Min mann er fornøyd bare han får sett ut av vinduene og finner tv apparatet :)
   Fjernsynet står godt til høyre for det ene vinduet, og der er det ingen planter. Tv er en av hans interesser, og det får han ha i fred. Det skal jeg gjøre.
   Takk for dine hyggelige kommentarer!

   Slett
 11. Det er flott med så frodig med inneplanter, så mange flotte Orkideer du har. Merket meg den hvite som var lett å få til å blomstre igjen, siden jeg ikke har så god erfaring med Orkideer.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Den hvite selges på Plantasjen og MesterGrønn. Den har jeg kun funnet der, så hvis du har noen av de i nærheten kan du lete der.

   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Ha... 'planteinfluencer'. Det er dog et frygteligt ord, og det er godt, du ikke er sådan en, men derimod 'plantegale Marit'. Jeg holder af mennesker, der lever deres passion helt ud, uanset hvad det er. Og jeg har simpelthen aldrig set så mange planter indendørs. Jeg har tre orkideer, der er så venlige at blomstre på skift, og en lille grøn tingest, der står på mit spisebord for tiden. Jeg havde en del indendørs planter, dengang jeg var helt ung og boede i lejlighed, men ikke i dag.
  Er din mand også planteglad - I kunne godt være to til at vande, synes jeg?
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, planteinfluencer er det siste jeg er, og hagegale Marit passer mye bedre ;) Ja, det er et fryktelig ord.
   Ja, men da har du fått sett noe nytt, Lisbeth! :)
   Dette er ingen ny hobby for meg, for jeg fikk den når jeg var 17 år og begynte å arbeide i en blomsterbutikk. Både min tante, farmor og mormor var veldig glad i stueplanter og hagearbeide. Så jeg er vel såpass genetisk disponert, så det lå nok bare og ventet på at det skulle slå ut. Som barn var jeg veldig glad i å plukke blomster, så noen annen interesse kunne jeg nok neppe få ;)
   Nei, min mann er ikke planteglad eller hagegal. Men han avfinner seg med mine diller, og godt er jo det ;)
   Jeg må nok stå for vanningen alene, men det trives jeg godt med.
   Ha en god dag!

   Slett
 13. Hehe, her er det ikke så mye jungel inne nei, jeg er ikke så flink med stueplanter, de jeg har er stort sett sukkulenter som jeg har hatt i over tjue år, men jeg har to orkideer som jeg har fått og klart å holde liv i, begge blomstrer nå og det er koselig. Her står alt fortsatt ute, men det går vel ikke så lang tid før pelargoniaer, fuksia etc får komme ned i kjelleren, og da blir det litt jungel der. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er jo ikke alle som har jungel inne ;)
   Jeg har også en jungel i kjelleren, men den var ikke tatt med i regnestykket fra i går. Ja, det er veldig hyggelug å ha noe som blomstrer inne nå. Du er heldig som kan ha plantene så lenge ute. I år kunne mine ha stått ute til nå også, men som regel er det vinter på denne tiden her. Vi har bare hatt regn og atter regn i hele høst, så plantene har det bedre inne.
   Ha en fin dag.

   Slett
 14. Fantastisk, Marit - jeg elsker indendørs planter, og her er de også kommet på mode igen. Tænk at du har 150 planter, og det er endda uden dem i kælderen :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt at du også elsker innendørs planter. Ja, de kom på mote igjen etter en lang periode i motebildet med minimalisme. Det tror jeg ikke at folk trives med. Planter gir rom liv, og det virker mer hyggelig med det synes jeg. Ja, de har jeg ikke tatt med i det regnestykket ;)
   Klem

   Slett
 15. Your houseplants are fantastic Marit. The white orchid amazed me with its beauty!
  I can imagine how much time you spend caring for all these beautiful plants.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Nadezda. Yes, it's very beautiful. I like it very much. I use many hours every week to care for them, but I like it. I love to see them grow.

   Slett
 16. Hei Marit!
  Kunne ikke vært mer enig om det du nevnte i begynnelsen av blogginnelgget.
  Jeg kunne ønske meg innendørs jungel, men min mann satte ned foten og sa at han ikke hadde Kjøpt hus til mange millioner for utsikten, for så å ikke kunne se ut av vinduene Hehehehe. Jeg har et digert avocadotre som er 14 år gammelt. Det får duge.
  Likte spesielt godt den røde orkideen. Nydelig.
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena!

   Så bra at du er enig. Hm, da hadde jeg protestert.
   Hehe, du får snike noen planter inn sånn litt etter litt ;)
   Oi, det var da flott at du har et sånt tre!
   Fargen er litt feil gjengitt, for den er mer lilla enn rød. Men uansett er den fin, og jeg har en maken som nå har akkurat har begynt å blomstre.
   Ha det godt.

   Slett
 17. Hei Marit

  Det er ikke bare du som har masse planter i huset. Svigerinna mi sin sønn hadde telt at hun hadde 40 planter i hus, jeg svarte at så mange hadde ikke jeg, helt til jeg gikk hjem og telte de. Tror jeg landet på mellom 50 og 60 med grønne og orkideer. Nå jobber jeg i plantebransjen også, så det hjelper ikke akkurat.

  Planter gjør livet bedre, det er sikkert og visst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Christine

   Så godt å høre! Jeg føler meg noen ganger litt ensom i plantegalskapen min, men det er jo hyggelig å høre om andre som også har mange planter :)
   Ja, ikke sant, for en har ofte flere enn en tror.
   Det hjelper ikke i det hele tatt, og det var der jeg startet når jeg var 17 år. Ble helt frelst og hekta, og har siden vært det :)
   Det er helt sikkert.

   Slett
 18. Plats till katterna är viktigt - det blir en del trasigt annars. Min dotters katt är döv och därför skräms hon inte av ljudet när saker faller ner och går i kras. Himla tröttsamt...

  Du har en härlig djungel i och kring fönstren :) Ordet influencer har fått en lite negativ betydelse för mig. De ger ofta sken av att veta en massa men kunskapen är oftast rätt låg. Eller så kanske jag kan för mycket... Men jag orkar sällan, aldrig, följa influencers.

  Mina krukväxter uppgår nog till knappt 10 - de jag hade hatade flytten. De var inte många då heller men de var väldigt stora och gamla - det är trist att de försvann. Pelargonen står nu under bra växtbelysning och ser ut att må gott :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har prøvd det, så det vet jeg alt om ;)
   Det høres logisk ut npr katten ikke hører noe av bråket.
   Ja, det høres slitsomt ut

   Det har jeg, og jeg elsker å holde på med planter både inne og ute :)
   Jeg vet ikke om dere bruker samme ordet, men her sier vi influensa om den sykdommen som ofte rammer folk om vinteren. Når jeg hører ordet influencer så tenker jeg på den sykdommen... ;)
   Ja, du kan nok for mye ja!

   Jeg forstår deg veldig godt, for en blir jo glad i de. Så bra! Det gjør mine morplanter også, og jeg kan lage nye hvis din dør.

   Klem, Marit

   Slett
 19. Wow, vad massa vackra växter. Speciellt dina fina orkidéer!
  När jag bodde i Sverige hade jag många krukväxter, stora och små.
  Här i UK har nästan ingen krukväxter. Främst kanske för att ingen har något i fönstren, varken blommor, grejer eller lampor, så tråkigt i fönstren här.
  Ha det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Så merkelig at dere ikke har det i U.K. Det hørtes kjedelig ut.
   Ha det godt!

   Slett