fredag 5. oktober 2012

Nesten frost igjen...


I natt var det nesten frost her igjen, kun 0,7 grader i dag tidlig. I natt melder de om 0 grader, så da stemmer det sikkert. Når det har blitt sol og klarvær nå, så blir det nok kaldt til kvelden igjen. Jeg må si jeg er så imponert over erteblomstene som har blomstret omtrent i hele sommer. Jeg har nå høstet inn egne frø av de som skal såes til neste vår. Moro med egne frø av de! Bildet under er tatt for tre dager siden.I dag må jeg få fjernet resten av georginene ute og få hentet inn Cameliaen som fortsatt står ute. Jeg blir ikke enig med meg selv om den har best av å stå i et kaldt drivhus eller i en kjeller med lys og ca 10-12 grader. Er det noen som har noe erfaring med disse, så fortell meg gjerne om deres erfaringer med disse plantene. De er jo ikke herdige her, så ute kan den ikke stå. Det er jo litt bedre inne i et drivhus, men det blir jo nesten like kaldt der som ute. Jeg er redd den vil få spinnmidd og kanskje lus inne i kjelleren. De har lett for å få det inne innbiller jeg meg...

Sånn så den ut når jeg kjøpte den i vår

Jeg ønsker dere alle en riktig fin fredag og en god helg!

28 kommentarer:

 1. Vilken söt födelsedagskisse!!!!
  Inte roligt med frost. Jag är inte så säker på vinterförvaring av Kamelia. Har ingen själv. Vet att den är känslig och lätt tappar sina knoppar på våren.
  Lycka till.
  Fin fredag till dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke noe gøy med frost, for det er så mye som fortsatt blomstrer her. Ja, de pleier å kaste knoppene veldig lett diss kameliaene. Ha en fin fredag du også! Klem Marit

   Slett
 2. Pusene dine var riktig søte i forrige innlegg.
  Kjekt med erteblomster som stadig blomstrer og med frø til neste år. Kameliaen var flott, men kan ikke hjelpe med overvintring.

  Fortsatt god fredag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, men nå er det nok slutt på erteblomstene dessverre. De har fått frostskader i natt. Men det er kjekt at jeg har fått høstet egne frø av de til neste sesong.
   Ha en fin kveld!

   Slett
 3. Beautiful delicate flowers. I am greeting

  SvarSlett
 4. Ja, nå gjelder det å passe på. Vi har også hatt flott høstvær i dag, så i natt blir det nok kjølig!

  Jeg har ikke hjerte til å ta inn Georginene mine enda, men har plassert dem inntil veggen under tak. Det er fortsatt igjen mange knupper på dem!

  Kos deg og ha en fin kveld! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå blir det kaldt! Det er nok frostskader på det meste som fortsatt blomstrer. Jeg har en georgine på trappa som skal klippes ned i morgen. Etter i natt er det nok slutt. Ha en fin kveld du også! Klem

   Slett
 5. Din Camelia er vel nok smuk, og det er flot, at ærteblomsterne stadig blomstrer, når I nu har temperaturer omkring frysepunktet om natten. Tirsdag varsles der også ned til 0 grader her. Klem og ha' en fin aften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er flott! I natt var det så kaldt at i dag ser jeg på erteblomstene at nå er det slutt på blomstringen. Ja, da blir det nok frost hos deg også. Det er langt ut i oktober, så her er det i alle fall helt vanlig med frost nå. Men det er deilig for hver dag som det ikke er frost nå. Ha en fin aften du også! Klem

   Slett
 6. Ja, med sol og klarvær, kan det være fare for nattefrost på denne tiden.
  Nydelig erteblomst! Camelliaen var vakker! Jeg kan desverre ikke råde deg med tanke på hvordan du overvintrer den.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok stor fare for det fremover. Men på disse kanter må en bare regne med det nå. For å år siden kom snøen 15. oktober og lå til april året etter, så fra nå av kan det meste skje!
   God helg til deg også!

   Slett
 7. Camelia er bare fantastisk vakker. Har desverre ingen erfaring med den, men her i Mandal har vi Camelia i et drivhus som er åpent for offentligheten. Den blomstrer så vakkert hvert år og ser ut til å trives veldig godt i drivhuset. Men så har vi et relativt mildt klima her sør...så vet ikke hvordan det er der du bor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en veldig pen blomst og flott plante med mørke grønne blader. Klimaet i Mandag kan nok dessverre ikke helt sammenlignet med her, for her er det mye kaldere. Her er det et sted mellom H4 og H5. Hos deg er det vel knappe H3 tenker jeg. Stor forskjell, men det kan være verdt å prøve å ha den i drivhus uansett :-)

   Slett
 8. Marit!
  Interesting post.
  Flowers very beautiful and delikatmne.
  Great white camellia.
  Have a nice weekend

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, Camelia is a great flower. Have a nice weekend you too!

   Slett
 9. Ja, vi er i en tid hvor frosten svir. Det er vedmodig å komme ut om morgenen å se resultatet. Gå inn på Edgards blogg og spør om oppbevaring av kameliaer. Han kan mye om kameliaer. Lykke til! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Når alt er frosset av sommerblomster ser det temmelig begredelig ut! Takk for tips, det skal jeg gjøre. Takk for hjelpen!

   Slett
 10. Zbieraj nasiona, będą w przyszłym roku śliczne kwiatki. Z geranium nie mam żadnego doświadczenia, więc nie podpowiem. Pozdrawiam.
  Samle frø for neste år vil være vakre blomster. Geranier jeg har ingen erfaring, så ikke antyde. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være smart å samle frø nå for neste sesong.
   Tak, może być wskazane, aby zbierać nasiona teraz następnego sezonu.

   Slett
 11. Ja frosten kjem snikandes no framover så ein må virkelig passe på visst ein har noko som skal bergast inn. Så kjekt at erteblomstrane dine har vore slik suksess...det er så oppmuntrande når ein lykkast.
  Camelia blomsten er ei skjønnheit.
  Ha ei fin helg.
  Klem frå meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er for sent etterpå! Jeg er veldig fornøyd med årets erteblomster. Det er første gang på mange år at jeg har lykkes så godt med de. Ha en fin helg du også! Klem

   Slett
 12. Uh ha, det er godt nok tæt på med frosten. Her lader den heldigvis vente på sig. Jeg har stadig dahlia og lathyrys som blomstrer.
  Det har regnet en del, så det kniber lidt med at indsamle frø, men de næste par dage skulle det holde tørt, og så skal jeg også have høstet nogle flere frø.

  Lige nu har jeg Kongsberg besøg, så jeg har fået rapporter om vejrliget hos jer ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er heldig som ikke har frost enda. Den har vært her i natt, med minus 1,2 grader. Ikke så mye enda, men det er da frost.

   Så hyggelig at du har besøk av Kongsbergfolk! Da har du nok fått høre om været, ja! ;-))

   Slett
 13. Hej Marit
  Endnu ikke frost her ......men regn, regn og atter regn.
  Vi har fået 45 mm regn siden 01.10.
  Ønsker dig en god week-end:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det tar nok litt lenger tid før dere i Danmark får frost. Det kom ganske mye regn her om dagen, så vi har fått 32 mm med regn så langt i oktober. Ha en fin weekend du også! Klem Marit

   Slett
 14. Så fine erteblomster du viser!
  Kameliaen var også lekker. Jeg har overvintret kameliaer både i kjeller med plantelys og i oppvarmet drivhus. Begge deler går like bra, men ute eller uoppvarmet drivhus har jeg ikke tatt sjansen på. Lus eller spinnmidd har jeg aldri fått på mine planter. Heller ingen problemer med at de kaster knoppene så lenge de står kjølig og holdes fuktig i jorden.
  Så fine kattepuser du viser under også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de var fine helt til i dag tidlig. Da frøs de så det holdt. Takk for svar, kanskje jeg skal ta den inn etter en stund da? Den står i drivhuset enda. Det er litt for varmt i kjelleren min enda, ca 15 grader. Etter hvert synker det til ca 8-10 grader. Jeg bør vel la den stå i kjelleren til jeg kan dette den ut da kanskje? I stua er det alt for varmt uansett.

   Takk :-)

   Slett