onsdag 17. oktober 2012

Masse regn og gule trær...

Ja, i de fire siste dager har det kommet hele 83 mm med regn her! Det er så det surkler i plenen, og det trenger å tørke opp her nå.
For noen dager siden tok jeg noen  bilder av trær her som sto der så fine med sine gule blader. Nå er nesten alle bladene falt fordi det har blåst og regnet så mye. Det er synd for de er så fine med sine høstfarger.

36 kommentarer:

 1. Det er ikke meg som har sendt det! Selv om det høres veldig kjent ut.. Da er det vel kanskje bedre med kulde og sol?! Ikke mye blad igjen på trærene her heller :)Den gode nyheten er at det kommer nytt! He he.. Håper været bedrer seg Marit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en kunne jo i alle fall tro at det kom fra Vestlandet! ;-)
   Neida, sånt vær dukker nok opp både her og der. Kjedelig med så mye regn på høsten, men lite å få gjort noe med. Ja, bladene kommer nok igjen om et halv år eller noe sånt. I dag er været fint, men det skal komme masse regn igjen i kveld.

   Slett
 2. Så fine trærne var i høstprakt! Det er så synd når det kommer regn og vind når de står der så flotte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er synd, men lite å få gjort noe med dessverre.

   Slett
 3. Så nydelig farge på de trärne! De lyser nesten som gull:-)

  Her har det også regnet massevis og nå håper jeg det kan bli opphold en stund för det fryser på.

  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de ser nesten ut som gull. Nå ligger "gullet" på bakken...
   Kjedelig med så mye regn ja. Det bør bli litt opphold så det får tørket opp litt. Ingen fordel med klissvåt jord og masse frost.
   Ha en fin dag. Klem

   Slett
 4. Kjempefine haust fargar. Det er kjedelig med regnet og vinden som skal øydelegge den fargesprakande atmosfæren som er no. Vi vil ha det lengst mulig....men her hos meg har det vore nydelige soldagar no. Vi var no på drukningens rand før sola dukka opp så det var på tide :))
  Ha det fint...håper det snart lettar opp, Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt at du har fått litt finvær nå, for hos deg har det regnet så mye i høst. Det er fint vær nå, men det skal regne masse både i kveld og på lørdag. Men etter det ser det bedre ut!

   Klem

   Slett
 5. Nydelige bilder! Ja,bladene kunne godt hengt på litt lengre, høstfargene er så flotte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, høstprakten er over på et øyeblikk synes jeg. Bladene detter alt for fort av.

   Slett
 6. Jesień nie jest litościwa i zabiera liście z drzew. Pozdrawiam.
  Syksy on myötätuntoinen ja vie lehdet puista. Yours.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, høsten er nok medfølende, Giga. Trærne skal ikke ha blader på om vinteren :-)

   Slett
 7. They have a nice goldeen colour. It only takes a few days of winds to remove the leaves, so the trees are left with bare branches. We've had ferocious winds today, but my willow tree always holds its leaves for a long time.

  SvarSlett
  Svar
  1. There are still some trees in the garden with leaves on their branches. But they are still green. They are called oretrær or just or in Norwegian. They have green leaves until they just fall of the trees.

   Slett
 8. Så fine høst bolder, Marit=) Håper du får mange fine høstdager fremover. Det er jo aller best med høst når det er fint vær. Her har vi vært veldig heldig med været i det siste. Håper du får en fin dag=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært mange fine dager innimellom her før i høst, men nå bare regner det omtrent hver dag. Ha en fin dag du også!

   Slett
 9. Uha hvor er det træls med så meget regn. Jeg føler med dig. Hvor er det første træ dog smukt med sin fine opbygning, ærgerligt at løvet allerede er faldet af.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjedelig når det bare regner hele tiden. Det treet er en lønn, ahorn på dansk. Jeg synes disse trærne er så vakre.
   Ja, det er synd at løvet faller av så fort. Men det er frosten sin feil, for ellers hadde de sitter på mye lenger.

   Slett
 10. Så vackra träden är, härliga skiftningar i guld och brons.
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fargene er flotte! :-)
   Ha en fin dag du også!
   Klem Marit

   Slett
 11. Høstsol og fine farger er flott. Det blir liksom veldig novemberaktig med en gang alle bladene faller. Regnet forsterker jo det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ser absolutt ut som november ute nå. Ikke mange blader igjen på trærne nå. Regnet gjør at de faller enda fortere av etter at det har vært frost.

   Slett
 12. Smukke efterårsbilleder du viser.
  Ønsker dig en god torsdag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Hanne Bente! Ha en fin torsdag du også :-)

   Klem Marit

   Slett
 13. Beautiful photographs, discovering such places is giving a lot of satisfaction. I am greeting

  SvarSlett
 14. Usj, den høsten..... Her er det også grått og kaldt i dag, snøen er nesten borte igjen. Nakne trær her også, vakkert på sin måte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er ikke så glad i høsten når det blir så sent på året. Men nakne greiner er pene de også på sin måte. Ha en fin dag uansett vær!

   Slett
 15. Så smukke billeder af høstens flotte farver, men uha, 83 mm regn på bare fire dage :-) Det er lidt synd, at næsten bladene er ved at være blæst af træerne allerede. Klem og ha' en god dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye regn på kun fire dager, og mere er i vente. Men det er bare sånn det er noen ganger. Ha en god dag du også, Madame, og klem!

   Slett
 16. Kjedelig med mye regn og vind, men et godt innvær. Fine bilder av gult løv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virklig godt innevær nå, for her regner det igjen...
   Men været får en ikke gjort noe med, så en får ta det med et smil :-)

   Slett
 17. Så heldigt du fik taget fotos inden blæsten tog bladene, for hvor er det yndigt i form og farve :-) håber du også har sol i dag - velfortjent efter så megen regn!
  Klem Rose

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var godt at jeg fikk tatt de bildene før det ikke var mere blader å ta bilder av. Det var sol her i dag tidlig, men nå regner det igjen. Fint at du har hatt sol i dag da!
   Klem Marit

   Slett
 18. Flotte bilder med solen som skinner i høstbladene!
  Kjedelig med regn og vind, håper det bedres snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, det er meget kjedelig med bare regn, men det er bare sånn høsten er noen ganger. De melder om bedre vær til uka!

   Slett