lørdag 20. oktober 2012

Et vellykket ekspriment...

For en tid tilbake skrev jeg om at jeg hadde bestilt noen planter fra Barnhaven Primroses. Det varte og rakk for det skjedde noe med bestillingen, men for noen dager siden fikk jeg en mail om at de var sendt. Jeg trodde at det ville gå både vinter og vår før jeg fikk de plantene, men allerede i går lå det en liten eske i postkassa. Fire små planter som hadde passert Posten/tollens skarpe blikk, for det sto at den esken var åpnet og kontrollert. Bestillingen min lå ved i esken, og da har de sikkert vært mest opptatt av at bestillingen var på under 200 kr... De sa de skulle legge ved sunnhetsertfikat når jeg bestilte, men jeg så det ikke noe sted...
Uansett så fikk jeg fire små primula som skal leve (forhåpentligvis) i kjelleren i vinter. Tør ikke plante de ut nå, for den ene som jeg linker til har jeg hatt før og som døde. Den håper jeg kan vokse seg stor i løpet av vinteren og overleve utplanting neste vår.  Kanskje den har en liten sjanse da.

Jeg fikk frø i dag fra Tua. Tusen takk! Nå må jeg få sådd flere ting som skal stå kaldt i drivhuset i vinter. Angående frø som har jeg to Agapanthus som har grønne frøkapsler i kjelleren nå. Er det noen som vet hvor lang tid de tar på å bli modne inne?

Sånn ser de ut nå

Sånn så den ut i august

36 kommentarer:

 1. Velkommen Marit!
  Primrose ( Barnhaven) er vakre vårblomster.
  Jeg håper din vil overleve vinteren i kjelleren.
  Agapanthus elsker det.
  Ha en fin søndag.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, primula er vakre vårblomster. Jeg håper også at de overlever i kjelleren.
   Ha en fin søndag du også, Lucia!

   Slett
 2. Vad bra att dina små primulor kom fram tryggt och säkert till dig. Hoppas de överlever vintern.
  Jag vet inget om Agapantus frön, tyvärr...
  Jag väntar på frön från Tua:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var bra at de kom frem uten noe problemer. Vi som ikke er i EU har mye mere papirarbeide før plantene kommer inn i landet. Håper du snart får frø av henne du også da! :-)
   Ha en fin søndag. Klem Marit

   Slett
 3. Så fine blomstrer, håper de overlever vinteren.

  Gratulere med vell overstått, ha ei fin helg,

  hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Så spennende med importen! Håper de klarer vinteren godt. Jeg synes av og til det kan være vanskelig å holde liv i planter inne da det kan være en hårfin ballangse mellom for lite og for mye vanning. Fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke av det enkleste det der, for som du sier så er det en hårfin balanse. Ikke for tørt og ikke får vått. Ha en fin søndag!

   Slett
 5. Håber dine primulaer klarer det, jeg har ingen erfaring med Agapanthus, så der kan jeg ikke hjælpe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at de overlever. Det blir en lang vintre inne, men det får ikke hjelpe. Jeg tror de har det bedre inne enn ute når de er så små.

   Slett
 6. Gratulerar ned dagen som var :)
  Agapatus överlever inte en sommar hos mig, du får frö, gröna fingrar har du. Spännande med nya plantor, du klarar dom helt säkert genom vintern.
  Ha en fin helg med familjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-)

   De er nå ikke så vanskelige, Mia? Du får til så mye annet, så du har da grønne fingre du også! Jeg får følge med på frøene, de blir vel modne en gang.
   Ha en fin søndag!

   Slett
 7. Så spennende med overvintring inne - det klarer du sikkert! Agapanthus har jeg dessverre ingen erfaring med, så der kan jeg ikke hjelpe!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Klem!

  SvarSlett
 8. Så vakre primula. Har faktisk ikke tenkt på at disse kan overvintre i kjelleren-lærte no nytt i kveld også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er vakre. Jeg har som nevnt hatt primula i kjelleren i flere vintre, for jeg pleier å kjøpe mange av de etter jul. De er jo i utgangspunktet en staude, så jeg planter de ut på våren og da blomstrer de på nytt flere ganger. De trives bedre i kjelleren enn i stua faktisk ;-)

   Slett
 9. Spennende om du kan få modna Agapanthus frø inne. Jeg har dratt av kapselene før, jeg så jeg har ikke prøvd å modne inne. Men agapanthusene mine er sådd fra frø jeg har funnet på Madeira. Spennende med primulaene også. Jeg har heller ikke prøvd å overvintre dem inne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å se om de modnes inne. Sommeren blir for kort her til at de rekker å bli modne ute når de ikke blomstrer før i august. Morsomt at du har Agapanthus fra Madeira da!

   Slett
 10. Dejligt at du har kælderen til at opbevare planter i - og det bliver spændende at se dine primulaer til foråret. Agapanthus er vel nok en fin blomst, sådan en kendte jeg ikke. Håber du får en fin søndag, Marit! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig deilig å ha et planterom i kjelleren. Det oppbevarer jeg overvintringsplanter og der sår jeg frø senere på vinteren. Ja, jeg håper de lever så lenge at jeg kan vise de frem neste vår :-)
   Ha en fin søndag du også, Madame! Klem

   Slett
 11. Beautiful flowers, wonderful colours. I am greeting

  SvarSlett
 12. Så flotte Primula du har kjøpt deg....spennande med innandørs overvintring.Håper du har hellet med deg slik at dei står over vinteren. Vi kryssar fingrane for det :)
  Ha ei ny flott veke Marit!! Klem frå meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Marje! Jeg kan nok trenge noen kryssede fingre, ja... ;-))
   Ha en ny fin uke du også. Klem

   Slett
 13. Så bra at primulaforsendelsen gikk helt ukomplisert.
  Noen uker til, så tenker jeg frøene dine er modne. Jeg pleier få modne frø på agapanthusene ute, men i år tror jeg ikke de rekker det. Mine står nemlig ute fremdeles. Jeg glemte å ta de inn før det ble frost og nede i minus tre her. Men de tok ikke skade av det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, takk for at du sa det. Da får jeg bare følge med på de kapslene. Ja, de tåler vel også litt frost, for jeg har lest om at noen har de ute hele året på enkelte steder på Vestlandet. Mine kunne sikkert ha stått ute enda her også, men jeg har tatt alle planter inn. Nå melder de om frost til uka, så det er nok like greit.

   Slett
 14. Dejligt med en kælder til at opbevare planter i......har ingen steder jeg kan opbevare min planter.
  Hver eneste forår køber jeg nye planter også Dr. Ingrid pelargonier, som er min favorit blomst til krukker.
  Ønsker dig en god søndag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig deilig å ha plass til overvintringsplanter i kjelleren. Dronning Ingrid er en flott pelargonia. Ha en fortsatt fin kveld! Klem Marit

   Slett
 15. Så spennende dette blir til våren ,den er jo så søt og nydelig blåfarge har den også.
  Ha en fin søndag , Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende om de overlever en lang vinter inne. Ja, den agapanthusen har en nydelig blåfarge.
   Ha en fin kveld!
   Klem

   Slett
 16. Det verkar lite krångligt att sända växter till Norge synd tycker jag..
  KRAM från mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert at det er både vanskelig og kostbart. Det er fordi vi ikke er medlem av EU. Jeg misunner dere svenske og danske hagebloggere som bare kan bestille planter uten noen problemer.
   Klem fra Marit

   Slett
 17. Held og lykke med at overvintre dine planter.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett
 18. Så bra de endelig kom fram.
  Lykke til med overvintringen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det var bra at de endelig dukket opp. Jeg begynte å tro at posten/tollen hadde tatt de.

   Slett