torsdag 25. oktober 2012

Dagens gjøremål, au, au...

Ja, i dag har vi klippet en gran som fra før er formklippet. Vi har pleid å klippe den hver vår, men i år ble det altså ikke før nå. Jeg skulle nok hatt på meg hansker på hendene, for gran stikker så det holder. Neste gang skal jeg ha på hansker, det er helt sikkert ;-))

Før...

...og etter. Det ble i alle fall borte noe

Det ble endel avklipp...

som ble brukt til å dekke rosene og klematis som er plantet ved rosebuen.

Her har jeg dekket alle de nyplantede julerosene

Da jeg kom ut rakk jeg akkurat å ta bilde av naboens katt som var på besøk

Det ble bare en halv minusgrad i natt, men nok til at det ble is på dammen igjen

30 kommentarer:

 1. Au, det hörtes ikke deilig ut nei:-( Jeg bruker alltid handsker i hagen, uansett hva jeg skal gjöre. Vente meg til det for noen år siden når jeg jobbet i butikk og föler meg "naken" uten handsker. Eksem på hendene er også en grunn til handskebruken.
  Nå kommer rosene og julerosene dine til å ha det godt og lunt i vinter - kan tenke meg at det var deilig å få det gjort.
  Ha en fortsatt fin torsdag! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må innrømme at jeg er ikke noe flink til å bruke hansker, for da føler jeg meg så klønete når jeg bruker det. Men i dag skulle jeg absolutt ha brukt de... Du er fornuftig som bruker det!
   Ja, jeg håper de setter pris på "omtanken" i form av granbar. Det var godt å få det gjort, for snøen er sikkert ikke så langt unna.
   Ha en fortsatt fin torsdag du også! Klem

   Slett
 2. Det er fint og få gjort ferdig arbed i hagen før vinteren setter inn for fullt.

  Hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Her har vi heldigvis ikke fått snø enda som hos deg, men det kommer nok snart her også.

   Slett
 3. Hei Marit, då prøver eg igjen :))
  Det var jammen lurt å utsette klippinga til hausten så du kan bruke avklippet til vinterdekke på plantene....smart.
  Nydelig pusekatt som besøker deg...likar nok hagen din og den vil vel sjekke kva du styrer med når du ropar AU...AU :) Ja apropo hanskar, eg kom inn igjen blodete på hendene i dag, etter oppbitting av rosetreda og buskene.Er ikkje flink med hanskebruk. Her har det lava ned med snø så eg vart reint misunnelig når eg såg at du har sol.
  Nyt den medan du kan.
  Ha fortsatt ein fin dag, Snø klem frå meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei MarJE, tusen takk! Ja, det er mye bedre å utsette det til høsten, for da har en jo faktisk bruk for granbaret. Katten lå på en kasse som står ute langs veggen i sola i dag. Den lå og koste seg og malte der i solveggen.
   Jeg er heller ikke flink til å bruke hansker, og får svi for det når er ser på hendene mine i dag. Fulle av røde prikker. Får håpe du får stelt sårene dine! Jeg har lest om snøen hos deg i dag, og jeg håper det stopper snart. Jeg håper vi slipper unna her en stund til!
   Ha en fortsatt fin dag! Solskinnklem fra meg :-)

   Slett
 4. Sikke flittig du har været, selv om det er koldt. Dejligt at du har fået dækket de sarte planter med gran. Her har vi stormvejr, og det føles som flere graders frost. Ha' en god aften, Marit, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må være litt flittig før det blir for kaldt ute. Siden det er det første året jeg har den klatrerosen og nyplantede juleroser, så er det godt å få dekke de nå. Det blåste mye her i ettermiddag også. Ha en god aften du også, Madame! Klem

   Slett
 5. Oj, du gir meg litt dårlig samvittighet, for her skulle både det ene og det andre nåletreet vært klippet...og nå kom snøen:))
  Snart helg, kos dæ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ofte sånn det er. Jeg er ikke alltid like flink jeg heller, men i år rakk jeg det før snøen kom. Kos deg med snøen! ;-))

   Slett
 6. Ja..de stikker skikkelig både gran og einer..jeg er helt avhengig av handsker.
  Fint ble det etter klippen:)
  En halv minus hos oss også inatt..så kulden er på vei.
  Ha en fin kveld:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg burde nok bli flinkere til å bruke hansker jeg også. Det ble i alle fall bedre enn det var. Det er nok å ta av der...
   Kulden er på vei ja, dessverre. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 7. Oh Marit
  Hvor jeg elsker barskog. Lukten av barnåler.
  Jeg ser at sikkerheten av anlegget.
  Vinteren nærmer seg raskt.
  Katten din er vakker.
  Cuddling opp til hverandre.
  Jeg sender deg masse kyss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spruce and pine smell very good. Winter is coming soon, yes. Hugs to you!

   Slett
 8. Så lurt å bruke det du klipper av til isolasjon=) Det er plutselig blitt kaldt her også, og i dag har det kommet masse snø!!! Ikke helt klar for det, kjenner jeg! Vibeke=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en ide jeg fikk om å prøve å gi klarterosene litt beskyttelse siden det er deres første vinter. Vil gjerne at de overlever! Jeg er aldri klar for snø, men den kommer enten jeg vil eller ikke. Det er bedre for plantene med snø da... ;-))

   Slett
 9. I dag kom vinteren på besøk til Bergen også, men den blir nok ikke så lenge.. kjenner vi den rett :) Det har snødd i hele dag, men ikke blitt liggende før i kveld. Klink is har det også dannet seg noen steder. Men sånne vakre frostbilder kan vi nok se langt etter foreløpig :) Jeg har ingen nåletrær så jeg slipper stikkingen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kom litt snø i lufte her også i ettermiddag, men det la seg ikke på bakken. Hos deg smelter det vel fort antar jeg. Du er heldig som ikke har nåletrær å klippe. denn granen sto her når vi flyttet hit, men den er for stor. tror ikke den blir her så lenge til. Vil heller ha et mindre grantre der som ikke vokser så mye.

   Slett
 10. Smart å bruke avklippet til dekking av planter. Her er det minus en grad nå, og det skal holde seg ganske kjølig til ut i neste uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er greit å kunne bruke det til noe fornuftig. Det er en minus her også nå, og det skal bli kaldere her også. Men mildere igjen etter det.

   Slett
 11. Ble fint etter formpussingen. Praktisk var det også med avklippet nå.
  Litt trange hansker er tingen om man føler seg klønete med ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble i alle fall litt bedre enn det var. Kunne nok klippet enda mer. Kjekt å kunne bruke det etterpå, får håpe det hjelper på overvintringen. Jeg har et par trange hansker som er helt ok å bruke, men de er ikke tykke nok til at det ikke stikker igjennom dem. Må finne noen som tåler alt og er trange ;-))

   Slett
 12. Jeg synes nok, at vinteren virkelig er kommet hos dig. Uh, jeg må vist have det varme tøj med i weekenden. Jeg skal til familiefest i Kongsberg, så der kommer jeg til at mærke det på egen krop.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må jo kalles vinter når det blir så kjølig og kaldt. Så koselig at du skal til Kongsberg på familiefest! Da får du nok merke det på kroppen ja, for på søndag melder yr.no om 6 kuldegrader og snø på kvelden. Så i forhold til hos deg er det nok temmelig kaldt. Jeg ønsker deg en hyggelig weekend på Kongsberg!

   Slett
 13. Hansker er sånn måha i hagen, både for stikking av busker og trær, mne hagen min har dessverre blitt nabolagets kattedo... Arghhhhh... så kattebæsj er det nok av her, ekkelt.
  Nyt helga, helst med hansker ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg helt enig med deg, og jeg har til og med flere par hansker i drivhuset. Men brukte jeg de, nei det gjorde jeg ikke...

   Katter som går på do i hagen slipper jeg visst av en eller annen grunn, men jeg forstår din irritasjon. Det er ekkelt, ja.

   Ha en fin helg!

   Slett
 14. I like in the morning to watch such fantastic views. I am greeting

  SvarSlett
 15. Du har godt nok været flittig.
  Naboens skovkat er rigtig sød.
  I går aftes fik vi de første snefnug her - vi har haft frostvejr i nat.
  Ønsker dig en god fredag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, naboen katt er veldig søt. Hyggelig med litt dyr i hagen. Det kom snø her også i går kveld og i natt var det minus 3,8 grader her. Det blir nok snart snø som blir liggende tror jeg.
   Ha en fin fredag du også! Klem Marit

   Slett