torsdag 13. september 2012

Sitronsommerfugl og nesten frost...

I går ut på dagen ble det en fin temperatur til tross for at det var så kjølig på morgenen. I dag har det vært enda kaldere med is på bilruta og hvitrimede gressplener. Men gradestokken sto i alle fall på pluss, den viste 1,6. Jeg satte oliventreet og georginene inntil veggen sent i går kveld, så jeg håper og tror at de har klart seg. Men det spørs om ikke hostaene frøs i natt når det blir såpass kaldt. Det vil vise seg senere i dag. Jaja, det er bare sånn det er på denne tiden av året.

I går så jeg en sitronsommerfugl som var helt betatt av mine agapanthus som fortsatt blomstrer. Det fløy avgårde flere ganger, men kom stadig tilbake. Den måtte jo bare fotograferes...


Sitronsommerfugl, Gonepteryx  rhamni

20 kommentarer:

 1. "GRADESTOKKEN" Men oj, vad roliga ord ni har i Norge! ;-) (ja, vi har säkert en hel del lustiga ord också). Citronfjärilarna brukar vara de första som vaknar på våren, inte så vanligt att se dem på hösten! Tur att den hittade lite mat!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har noen morsomme ord her i Norge :-) Men når du skriver roliga da tenker jeg på rolig som er et norsk ord for stille. Dere har nok noen morsomme ord dere også :-)
   Ja, disse sitronsommerfuglene pleier å være de første som er her om våren også. Håper den fikk spist litt i går da :-)

   Slett
 2. Så fine bilder! Frost har vi ikke hatt her enda og jeg vil ikke ha det heller:-)
  Ha en fin dag!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det forstår jeg godt. Jeg vil heller ikke ha frost enda, og egentlig ikke i det hele tatt :-) Ha en fin dag du også. Klem

   Slett
 3. Det er så vemodig at frosten nærmer seg. Fine bilder av agaphantus (?) og sitronsommerfugl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vemodig med frosten, for da vet en at sommeren helt sikker er over. Men det kan jo bli mange fine dager fortsatt. Det er en agapanthus som blomstrer som sommerfuglen var så betatt av. Den har vært der i dag også:-)

   Slett
 4. Kjekt med fint besøk av Sitronsommerfugl i september. Kjedelig med tidlig frost som Hostaene dineikke tåler.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis har ikke det vært skikkelig frost likevel, for hostaene er like fine. Men snart blir det nok frost som knekker de for godt denne høsten.

   Slett
 5. Flott agapanthus! Veldig hyggelig med besøk av sitronsommerfuglen.
  Hosta og georginer er vel noe av det første som blir merket av frosten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har blomstret veldig lenge med hele 8 blomster på en gang. Ja, det er så hyggelig med besøk av sommerfugler. Har savnet de i hele sommer. Ja, de tåler ikke frost i det hele tatt dessverre.

   Slett
 6. Heia Marit, takk før at du bestandig legger igjen sonne koselige kommetarer hos mæ, det setter æ utrulig stor pris på ;)

  Ja, høsten kommer vell til oss alle om vi vill eller ei, selv om vi syns det er i tidligste laget med rim og sne.

  Fine bilder.

  Ha en fin høstdag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth!

   Det er alltid koselig å legge igjen kommentar hos deg. Det er i tidligste laget med frost og snø nå ja. Ha en fin kveld!

   Slett
 7. Wow, vidunderlige billeder af citronsommerfuglen på den blå blomst! Her har vi lidt lunere vejr end oppe hos dig - 11 grader i morges.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en forskjell på 10 grader omtrent. Det er nok mye varmere hos deg enn her på denne tiden av året, ja. Ha en fin kveld :-)

   Slett
 8. Disse har vel også vært ganske fraværende i hagen i år. Trist men leit for de er jo kjempefine.. Fine bilder! Jeg kunne godt ha landet litt på agapanthusen selv jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Av en eller annen grunn har jeg sett flere av disse i sommer. Men de andre har glimret med sitt fravær. De er så fine å se på, så en savner de når de blir borte fra hagen.

   Slett
 9. Så vakker sitronsommerfugl..og tenk frost allerede!Kjølig i morges her også, og nå blåser det kraftig rundt hushjørnene!:)Høsten ja!;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var nesten frost her, men bare nesten. Hostaene er like fine og de pleier å ti takk for seg når det har vært ordentlig frost. Men at det er høst er det ingen tvil om.

   Slett
 10. Det var et fin besøk du har hatt....tydelig at den likte seg når den kom tilbake og ville kose seg med den flotte planta di :)
  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den må ha likt noe med den planta, ja :-) Klem

   Slett