onsdag 26. september 2012

Eføy i hagen og to juksebilder

Ja, det er nesten juks å ta bilder ut  gjennom vinduet. Men veldig fristende når fuglene er så nærme. Da blir de ikke så skremt. Det er stadig besøk av nøtteskrika som er en fascinerende fugl. Både pga. størrelsen og de flotte fargene den har på fjærene. Den blåfargen er det ikke så mange andre fugler som har på fjærene sine.  Den har nå vært her i flere dager, og er alltid like sulten. Det faller så mye fuglemat ned fra disse fuglematerene at den har nok å spise på der.I et par år nå har jeg prøvd meg frem med å plante ut eføy som er kjøpt som stueplante. Først plantet jeg ut en som var helt grønn og den har vokst mye og trives veldig godt her. I fjor hadde jeg to variegerte eføy i to ampler på sommeren, og når høsten kom tenkte jeg at jeg hadde lite å tape på å plante de ut. Jeg var veldig spent i vår på om de hadde klart seg og det hadde de. Jeg har aldri eføy inne, for de får alltid spinnmidd etter kort tid. Så her var valget enkelt ;-)

Eføy i steinbedet 

Nå har regnet endelig gitt seg og værstasjonen melder om bedre vær! Yr melder om fint vær i de neste ti dagene og ikke noe frost, så jeg er kjempefornøyd hvis det blir sånn fremover. Jeg ønsker dere alle en riktig fin dag!

27 kommentarer:

 1. Fina bilder på nötskrikan! De brukar även tycka om rönnbär. Här kommer de i stora skaror om höstarna och vips, så finns det inte ett rönnbär kvar på träden.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Her ser jeg bare en og annen fugl, men de spiser nok rognebær her også ser det ut som. Ha en fin dag!

   Slett
 2. Nötteskriken er en nydelig fugl! Jeg tar også ofte fuglebilder gjennom vinduet, de er jo ofte ikke stille lenge av gangen og om man skal gå ut hver gang så rekker man nok ikke å ta mange bilder (og så skremmer man jo fuglene også).
  Eföy er nydelig synes jeg, men jeg har ingen i hagen. Min ene bror bor i Sveits og der er det masse eföy som vokser vilt i skogen. Helt nydelig når store böketrär og eiker har stammer som er helt dekket av eföy.
  Lurer på om ikke regnet dere hadde igår har dratt östover? Her er det regn, grått og blåst idag - innevär med andre ord:-)
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en pen fugl! Ja, det er mye lettere å ta bilder av de da, for da blir de ikke så skremt. Det hørtes nydelig ut som eføy som vokser oppover stammene på trær. Regnet dro nok litt østover, men det kom også tilbake igjen i går kveld. Men nå skinner solen!
   Ha en fin dag! Klem

   Slett
 3. Dejlige billeder af skovskaden, som vi kalder den her. Det er meget smukke fugle. Din efeu ser godt ud sammen med sten! Jeg satte en stueefeu ud for nogle år siden, og den har bredt sig ud over en stor del af haven - selv op i træerne. Ønsker dig en fin dag med solskin. Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, eføy er nok mer hardfør enn en skulle tro, for de blir jo solgt som stueplanter. Hos deg vokser de sikkert enda mer enn her. Ha en flott dag og jeg håper solen skinner hos deg også! Klem

   Slett
 4. Bluszcz świetnie wygląda na kamieniach. Ptak złapany aparatem przez okno, nie szkodzi, najważniejsze, że jest. Pozdrawiam.
  Eføy ser flott på fjellet. Fugl fanget kameraet ut av vinduet, spiller ingen rolle, det viktigste som er. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, eføy vokser godt i hagen her. Håper at den fortsetter med det.
   Tak, hotel dobrze rośnie w ogrodzie tutaj. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu robić.

   Slett
 5. The wonderful place and fantastic photographs. Birds are very photogenic. I am greeting

  SvarSlett
 6. Så fina bilder på nötskrikan. Jag måste också börja mata fåglarna snart, tycker så mycket om fågellik i trädgården. Fast än så länge finns det mat att hämta på växterna.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fuglene trenger mat snart. Men som du sier så finnes det fortsatt noe å finne for de ute i naturen. Men de er så sultne at jeg har begynt å fore de litt hver dag. Ha en fin dag. Klem Marit

   Slett
 7. Ikke juks, det vel! Fuglefotografer bruker gjerne kamuflasjetelt. Vil jo ikke skremme motivene :-)

  SvarSlett
 8. Fryd! ikke juks!
  Nøtteskrika er jo en artig fugl, jeg hadde ikke sett den live før jeg flyttet ned til Hvittingfoss.

  Sånn nå skal jeg lese surfe litt mere på maritshagedagbok, jeg blir som regel i meget godt humør av å gjøre det :-)

  Stå på Marit!
  Du er en person som jeg lett blir inspirert av.


  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er flere som ikke har sett denne fuglen, så den er nok en fugl som trives sør i landet. Takk for dine hyggelige ord, Edmund!
   Du har alltid noe pent å si :-)

   Slett
 9. Flotte bilder av Nøtteskrikeren du har på besøk. Eviggrønne Eføy er kjekke planter, godt at de trives ute hos deg.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, eføy er en plante jeg liker veldig godt, så jeg er gald for at den trives ute her. Ha en fin dag!

   Slett
 10. Så flott at de har klart seg. Jeg har prøvd det samme, men de har frosset. Jeg skal sannelig prøve igjen, hvis det passer sånn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det burde du gjøre. Her har de klart seg begge to av de jeg plantet ut i fjor høst. Så bare prøv igjen!

   Slett
 11. Fine billeder af den smukke skovskade. Godt fanget.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlett
 12. Flott fugl! Det er ikke mye juks å ta bilder gjennom vinduet, spør du meg.
  Hadde egentlig ikke trodd at den eføyen ville klare seg ute hos deg. Noen ganger lønner det seg å ta en sjanse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det hadde ikke jeg heller trodd. De grønne er jo mere herdige, så jeg ble litt overrasket. Ja, og når en ikke har mye å tape er det jo greit å prøve.

   Slett
 13. Synest det var lurt å ta bilde gjennom vinduet!!! Flott fugl dette...og kjekt å studere dei.
  Det var jammen artig å høyre at det går an å plante ut eføy. Det har eg ikkje tenkt på at det går....noko å prøve.
  Kjekt at været snur hos deg...kos deg i hagen!
  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hos deg burde jo eføy klare seg fint! I går kveld kom regnet tilbake, men i dag skinner sola! Ha en fin dag. Klem

   Slett
 14. Nøtteskriken er en skikkelig flott fugl. Her ser vi den bare på vinteren. Noen goder skal man jo ha på den årstiden også :) Tenk at du har høstet druer i egen hage! Jeg har også plantet ut eføy, og de klarer seg helt fint her også :) Håper solen skinner på deg i morgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var virklelig moro å høste inn egne druer. Litt eksotisk her i Hvittingfoss det :-) Solen skinner her akkurat nå, så takk for dine ønsker! :-)

   Slett