lørdag 1. september 2012

Litt mere syrinhortensia...

Jeg må gå litt tilbake i tid for å fortelle om disse. For nesten 14 dager siden var jeg og ei venninne på en tur til et par hagesentere i Lier. Jeg skulle kjøpe et tre til hagen, og etter mye om og men fant jeg det. Men det var flere ting som fristet der, og plutselig så jeg en stor busk med rosa blomster. Jeg måtte lese på lappen, og jeg ble helt vill når jeg så hva den het. Den hadde jeg lett etter på nettet uten å finne noe sted som solgte akkurat den navnesorten.  Jeg leste nemlig om denne i en dansk hageblogg, og har siden hatt veldig lyst på den. (skummelt med alle disse fristelsene i andres blogger ;-) ) Den jeg snakker om er Hydrangea paniculata 'Early Sensation'. Denne har mørkere rosa blomster. Det skal bli spennende å se om den overlever vinteren. Jeg tror den skal være merket H4, så da burde det gå bra.
Mens vi var i området dro vi like gjerne innom Plantasjen som ligger rett ved siden av Plantebørsen. Der fant jeg enda en ny sort også. Den heter Hydrangea paniculata 'Magical Fire'. Den har enda en fordel, og det er at den dufter veldig godt. Insektene har vært helt ville etter denne!


Denne er bare en liten busk  enda. Det var den største jeg fant av de, men hvis den vokser like mye som de andre har gjort så tar det bare noen få år før den blir stor antar jeg.

26 kommentarer:

 1. Her er det bare å notere navn og begynne sin egen jakt :) Akkurat nå er jeg på frø og løkstadiet, så det blir nok ikke før til neste år :) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er på frøjakt og løkjakt jeg også i tillegg til plantejakt.
   Det er mye fint å få tak i, og det er lurt å notere navn hvis det er noe en ser etter. Jeg gjør det jeg også :-)
   God helg til deg også!

   Slett
 2. Oj, oj - så fine! Herlig med sorter med litt mer farge! Early Sensation var jo lekker i så måte, og duft på Magical Fire, pluss fine farger på den også :-)

  Klipper du dine, eller lar du de vokse fritt?
  Jeg klipte mine ned i våres, da det passer med litt lavere busker hos meg. Så på plantene at det var gjort tidligere også. Store busker er fine da.
  ('Kyushu' somjeg kjøpte i fjor var forøvrig levert av Nøtterøy Plantekole).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes disse med litt mere farge er fine. De andre er fine de også, men det er moro med litt forskjellig av de.

   Jeg har latt mine vokse fritt da jeg har plass til det. Det er mange som beskjærer de har jeg sett, og de blir jo bare mer buskete av det. Min ene knakk litt et år, og den har blitt veldig tett og frodig etter det. Den navnesorten du nevner har jeg ennå ikke sett. Men skal være å utkikk etter den også. Sånn er det når samlergenet slår til ;-)

   Slett
 3. ...og dermed bidrar også du til disse bloggfristelsene ;-)
  (Notatboka er aldri langt unna)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har nok litt skyld der selv ;-) Noatat bøker er kjekke å ha i nærheten av pc'n, ja.

   Slett
 4. Flotte Syrenhortensia med rosa blomster du har kjøpt, håper de overlever og vokser mer til neste år.

  Fortsatt god helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også :-) Ha en fortsatt fin helg du også!

   Slett
 5. Am I dreaming?
  But your photos are wonderful!
  Wonderful blog.

  SvarSlett
 6. Vilka fina hortensior. Vilken tur att anteckningsblocket ligger precis vid datorn:))):
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt å ha notatblokken rett ved pc. Det er så mange navn å huske på, så uten den hadde jeg nok glemt halvparten :-)

   Slett
 7. De er virkelig flotte! Jeg venter fremdeles på min ene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde egentlig at alt ville komme tidligere i blomst hos deg, men sånn har det ikke vært i år. Men den som venter på noe godt osv... Får håpe din snart vil blomstre :-)

   Slett
 8. For nokre lekkerbisker du har funne her. Ja du veit det der med fristelser......eg vart frista av deg, så no er eg den heldige eigar av syrinhortensia eg og :D Eg er skikkelig glad for det, den er virkelig flott. Takk for at du frista meg!!
  Ha fortsatt ei fin helg.
  Klem frå meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre at jeg har fått fristet deg også :-)
   Ha en fortsatt fin helg du også!

   Slett
 9. Syrenhortensia med doft låter underbart. Min syrenhortensia är tyngd av allt regnande, böjd och vissa grenar brutna, tyvärr.
  Ha det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er synd når de blir så tunge at de knekker greinene sine. Blomstene er så store, og med masse regn kan det gå galt. Ha det godt!

   Slett
 10. Skjønner godt at du ble glad for å finne den rosa syrinhortensiaen. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er i skikkelig rosamodus for tiden, så den var midt i blinken for meg :-)Ha en fortsatt fin helg du også!

   Slett
 11. Beauties of the photograph, summer is ending but flowers are beautiful. I am greeting

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your nice comments :-)

   Slett