fredag 1. juli 2011

Stor, større, størst...

Jeg har før skrevet her at jeg ikke skal skrive så mye om hosta siden jeg har egen hostablogg til det. Men jeg kan ikke holde det helt. Her for noen dager siden tok jeg bilde av tre hosta som virkelig har lagt seg ut i år, og begynner nå å bli virkelig store.

'Lady Guinevere'
'Gold Standard'
'Sum and Substance'

Den siste har jeg hatt i 5 år. Den har nå blitt så stor at jeg tror jeg snart må enten flytte den eller dele den. Den kveler snart sine naboer...

14 kommentarer:

 1. Nydelige hostaer! Du har jo et enormt antall av dem, jeg har bare en liten brøkdel - men to av dem er digre. Den ene er lik den siste du viser bilde av, men den har hvite blomster. Nydelige pioner i innlegget under!
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Fine store flotte tuer!
  Vakre alle tre, men den nederste var finest :)

  SvarSlett
 3. Det är ju en otrolig samling med Hosta du har. Den ena finare än den andra. Men hur klarar du komma ihåg alla namn!

  SvarSlett
 4. Tyra, ja jeg har et enormt antall av dem, men så samler jeg også på hosta. Sånn er det når en er hagegal...
  Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 5. Anne, ja den er virkelig en fin hosta. Jeg blir nesten skremt over hvor diger den blir ;-)

  SvarSlett
 6. Mia, jeg har svarte navneskilt som jeg skriver på med en gang jeg kjøper en ny hosta. Ellers hadde jeg ikke hatt en sjanse til å hvite hva de heter alle sammen. Så det er et must å navne alle med en gang.

  SvarSlett
 7. Flotte planter! De største utgavene gir nok et riktig så eksotisk inntrykk med sine store blader. Jeg vurderte en tid å prøve Hosta her, men etter å lest meg opp på temaet, skjønte jeg at det er nytteløst. De krever kald vinterhvile, ellers dør de sakte hen.
  God helg.

  SvarSlett
 8. orchis, så synd at du ikke kan få hosta til hos deg. Men som du sier, så trenger de vinterhvile. Noen fordeler skal vi ha her i nord også ;-)

  HA en fin helg du også!

  SvarSlett
 9. Ja, den er flott Sum and Substance, selv om jeg er litt skuffet over at min ikke er like stor. Men jeg lever i håpet. Ja, kanskje min datter blir like interessert, man vet aldri, denne samlemanien er jo noe som er kommet med årene, selv om den har skiftet litt. Hosta er jo ganske vedlikeholdsfrie og greiere enn Clematis, som var min store lidenskap fra en tid tilbake. Takk for at jeg vet om deg !!!

  SvarSlett
 10. Du har så mange fine hosta. Kom bare med flere billeder. Jeg holder også meget af mine 4-5 forskellige slags, men de hører til de navnløse. Stod i haven, da jeg flyttede ind.

  SvarSlett
 11. Bjørg, prøv å flytte din kanskje? Det kan være den ikke trives der din står nå. Får håpe datteren din blir like hostagal, for det kan jo komme etterhvert. Veldig hyggelig å få besøk av dere.

  SvarSlett
 12. Ina, jeg har også en egen hostablog hvor det er masse bilder av hosta. Men jeg kan jo selvsagt legge ut noen flere her i denne bloggen også. Du får få deg noen flere nye med navn!:-)

  SvarSlett
 13. Gold standard - hvilke lysforhold gir du den? Min har lye sol og jeg synes ikke bladverket blir så flott...

  SvarSlett
 14. smgj, min står i halvskygge. Sol på formiddagen, og resten av dagen i lett skygge. Den liker nok ikke for mye sol, nei.

  SvarSlett