søndag 3. juli 2011

Plantetur

I går var jeg på plantetur sammen med ei venninne. Vi dro først til Plantebørsen, og det var ikke så lurt sett med mine øyne. Jeg forelsket meg totalt i en lønn der, men det var for stor og for dyr. Det er farlig å gå på sånne steder, spesielt for meg som er hardt ramet av "må ha genet". Men det ble i hvertfall to Heuchera 'Midnight Rose' og en Heucherella 'Tapestry'. Etterpå dro vi til Plantasjen og der ble det med hjem to Brunnera macrophylla 'Variegata', tre små  Acer palmatum 'Purpureum' og et oliventre, Olea europaea. Jeg har egentlig gitt meg selv forbud mot å kjøpe flere "ut og inn" planter, men et oppstammet oliventre har jeg ønsket meg lenge. En plante til som må inn til vinteren går vel bra antar jeg.

Nå er nesten alt plantet i jorda, og jeg slipper som vanlig å vanne. Det gjør det visst av seg selv. På langtidsvarselet melder de regn hver eneste dag i hele ti dagers perioden. Det er bare helt fantastisk at enda en sommer regner bort. Knurr!!!!

6 kommentarer:

 1. Så mye flott du har kjøpt, spesielt fine Heuchera.
  Når det bare regner er det tid for turer til plantemarkeder.

  Håper meldingene om alt regnet ikke slår til!

  SvarSlett
 2. Randine, ja de haded veldig mange fine heuchera der vi var i går. Det kommer så mange nye sorter hele tiden, at det er vanskelig å følge med på alle sammen.

  Jeg håper på bedre vær fremover ja, men er ikke veldig optimist.

  SvarSlett
 3. Hihi! Kjenner igjen må-ha-genet. Litt slitsomt, egentlig. Jeg klarer tidvis styre meg, men det hender likevel at jeg drar tilbake etter en dag eller fire og kjøper det jeg liksom var så flink å si nei til...

  Gratulerer med fine nyervervelser!

  SvarSlett
 4. orchis, ja akkurat sånn er jeg også. Jeg regner med at det blir en tur til dette hagesenteret senere i sommer ja. Kanskje de tilogmed har salg da! Når en først har sett noe en liker, så er det vanskelig å glemme det.

  SvarSlett
 5. Det er fort gjort at det blir noen ekstra planter. Mye snadder der.

  SvarSlett
 6. Tove, ja fristelsene sto formelig i kø der. Ikke lett for en stakkar å motstå alle de... ;-)

  SvarSlett