mandag 4. juli 2011

Blanda drops...

I dag har det vært oppholdsvær i hele dag, og det er første gang på lenge. Det har vært 24 grader og skikkelig klamt. Jeg tror at luftfuktigheten må ligge på nærmere 90% eller noe sånt.
Det er veldig frodig her nå, og alt vokser som et uvær pga. alt regnet og varmen. Grass og ugrass vokser omtrent like mye.
 Jeg har i hvertfall fått luket en langside av et stor bed i dag. Ser at løvetannfrøene som føyk forbi her for en mnd. siden, har nå begynt å spire. Så jeg prøver nå å forebygge neste års løvetenner ved å vippe de opp med løvetannjernet, og bare la de små spirene ligge og tørke. Håper det funker, for luking er ikke det jeg er mest glad i...

Her er noen bilder som ble tatt i går.

Pasjonsblomst på trappa
Verandakassene ser sånn ut i år

To nye iriser som har sprunget ut nå
Astrantia 'Hadspen Blood'
En liten opiumsvalmue...
Mørk martagonlilje
Lys martagonlilje
Til slutt hagens stolthet akkurat nå. Fylt skjærsmin som har stått her i mange år og som jeg har forynget med beskjæring i tre år. Nå er den oversådd med blomster, og dufter helt fantastisk!

12 kommentarer:

 1. Nydelige blomster i verandakassa. Martagonliljene er veldig fine - tror jeg må skaffe meg noen av de i hagen.

  SvarSlett
 2. Ja już nie czuję zapachu jaśminu, bo przekwitł. Pozdrawiam

  SvarSlett
 3. Hei Marit :) De mørke martagonliljene er utrolig lekre, mine hvite er avblomstret nå, men sto flott lenge.
  Men du, årsaken til min plutstelige gjenkomst er at jeg har funnet ut at jeg har et akutt behov for Acer campestre 'Carnival' som jeg husker du fant på Ramme. Jeg setter min lit til at Tommy har med et par stk til høsten. MÅ ha... Vet du noe om herdighet og hva slags rotsystem det har? Vokser det raskt? Jeg skal flytte og får bare en terrasse å plante på. Derfor må jeg tenke i høyden, slik at dette treet skal bo i en stor krukke eller plantekasse. Det hadde vært greit å høre hva du har erfart, så jeg ikke kjøper noe som dør første vinteren...

  SvarSlett
 4. Sissel, martagonliljer er flotte blomster. De finnes i veldig mange farger, så det er et stort utvalg av de.

  SvarSlett
 5. Giga, sorry about that you no longer can smell the flowers of jasmine. It is a lovely smell.

  SvarSlett
 6. Ninni, så hyggelig å høre fra deg!
  Jeg har min Acer campestre 'Carnival' stadig vekk som jeg kjøpte på Ramme. Den vokser sakte, og har egentlig bare kommet med nye greiner nedentil, nesten ikke vokst i høyden. Så den vil nok passe godt i potte. At den overlevde denne vinteren viser i hvertfall atd en er herdig. Jeg kjøpte også nettopp noen oppstammede Acer campestre 'Nana' som er kuleformede. De passer også fint i krukker. Veldig koselig at du stakk innom bloggen, det må du fortsette med! Håper du begynner med blogging igjen når du er kommet i orden i din nye bolig.

  SvarSlett
 7. Den mørke Martagonen var særdeles lekker! Kjenne r det rykker i må-ha genet!

  SvarSlett
 8. Den fylte skjærsminen var flott, de dufter vidunderlig på denne tiden mens de blomstrer.
  Fint nytt headingbilde av Klematis!

  SvarSlett
 9. Nå er jeg helt svett i øret av å ringe rundt etter dette treet. Selv ikke Tommy hadde. Da kjøper jeg heller en Acer platanoides 'Drummondii' og prøver den i i en stor plantekasse. Den får jeg tak i. Tanken er at den skal fungere som en parasall på terrassen, så jeg må nok frem med saksen både titt og ofte :)

  SvarSlett
 10. Snuffeldyret, ja en skal passe seg når må-ha genet sier i fra ;-)
  Den er flott ja, kjøpte den en gang fra Inger Lise Wiersdalen

  SvarSlett
 11. Randine, ja det er en flott busk som er fin i begynnelsen av juli hvert år. Hvite doble blomster og fantastisk duft, da kan det ikke bli bedre.

  SvarSlett
 12. Ninni, det var jo synd at Tommy ikke hadde den nå. Acer plat. 'Drummondii' har jeg kjøpt av Tommy i år på Ramme. Den blir et kjempetre, så der må du være tidlig ute med saksa, ja!

  SvarSlett