søndag 17. juli 2011

Litt clematis...

Nå har det gått en uke siden jeg skrev her sist, og det skyldes at det har vært så travelt. Jeg har fått malt masse ute i de få fine dagene som var i denne uken. Jeg fikk også tatt mange bilder i går da det var fint vær.  I dag har det regnet forferdelig mye igjen, hele 30 mm med regn fra kl.10-19. Den eneste trøsten er at en slipper å vanne selv...

'Warszawska Nike' som klatrer i et dødt ferskentre

'Hagely Hybrid' og 'Romantica'
'Multiblue' som ikke ble multi...

20 kommentarer:

 1. store og fine blomster har de ,og tenk de kommer år etter år.
  Fine blomster og bilder , klem Marit.

  SvarSlett
 2. Så flink du er med Klematis. Har selv prøvd et par ganger uten hell, men man skal ikke gi opp, så nå prøver jeg å finne en god plass for neste forsøk.
  Du har også fått til et flott Hosta-bed.
  Nydelig.

  SvarSlett
 3. Flotte klematis - spesielt fin farge på den på det siste bilde.

  SvarSlett
 4. Dejlige klematis :-)
  Her i København har det også regnet hele dagen - og det skulle fortsætte hele uden. Jeg kunne nu godt trænge til lidt mere sol.

  SvarSlett
 5. Multi Blue er bare multi på fjorårets ved. Fjorårsvedsblomstene (!) kommer litt tidligere på sommeren og er avhengig av en snill vinter og god avmodning på høsten hos meg. Årsvedens blomster ser ut som din, men de er da fine de også. :)

  SvarSlett
 6. Clematis er så fine - sukk. Har prøvd mange typer - men de vil liksom ikke trives hos meg. Hvis du ser bort fra alpeclematisen da... den har jo tatt helt av! Har to stk (Dr.Ruppel tror jeg) som har kommet opp ca 50 cm.... dog med flere stengler enn i fjor. De får nå bare leve sitt eget liv - kanskje de kommer til neste år??!!!

  Multiblue'n din var nydelig - selv om den ikke var multi!!!!
  sommerklem fra Hagealven

  SvarSlett
 7. marit's, ja det er jo det som er så hyggelig med stauder og planter at de kommer igjen til neste år.

  SvarSlett
 8. Margrethe, ikke gi opp å prøve. Jeg har prøvd mange her før jeg plutselig fikk de til. Der disse står er det mye sand i bakken. Tror de liker god drenering, så prøv å blande inn sand når du planter neste gang.

  SvarSlett
 9. Sissel, ja den har en spesiell blåfarge

  SvarSlett
 10. Signe, huff ja, vi kunne trenge noe mer sol nå. Det regner som bare det her nå, i dag igjen. Deprimerende værmelding her også.

  SvarSlett
 11. smgj, takk for opplysninger om 'Multiblue'. Denne som blomstrer nå kjøpte jeg på Plantasjen for 14 dager siden, så den har ikke overvintret her. Det er jo ikke sikkertd en klarer seg her, men det er lov å prøve. Ja, de er fine selv om de ikke er "multi". Blåfargen er utrolig intens.

  SvarSlett
 12. Hagealven, ikke gi deg, prøv igjen. En dag får du de sikkert til. Prøv noen av de mest hardføre, f.eks. den 'Hagely Hybrid'. Den fikk jeg til når jeg bodde på Kongsberg også.

  SvarSlett
 13. Du har så vakre bilder, Marit og clematis , lavendel og roser er mine favoritter, så jeg elsker clematisbilder!

  SvarSlett
 14. Flotte klematis. Det er den første blomstringen hos Multiblue som er dobbel. Blomstringen på årets vekst pleier å være som dine. Hos meg frøs Multiblue helt ned i år og jeg gikk glipp av de fylte blomstene. Nå har den knopper og det blir blomstring om ikke så lenge. Min står i krukke og den har klart seg fint også på tross av de siste to vintrene. Jeg har andre klematis som stod i krukker og ikke overlevde.

  SvarSlett
 15. Nydelige klematis! Selv om Multi Blue ikke ble "multi" i år så var den nydelig! Jeg har bare to - Polish Spirit vokser som et uvær, den er fra i fjor, ingen tegn til knopper foreløpig. Den andre, Blue Angel, ble plantet i år og den tror jeg faktisk sier takk for seg snart!!
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 16. TINS ROSE, ja clematis er en vakker plante, og det er roser og lavendel også. De passer så godt i sammen.

  SvarSlett
 17. Mariann, det høres lovende ut med tanke på overvintring av 'Multiblue' da. Får håpe neste vinter blir litt mildere så en kan få sett noen doble blomster på den.

  SvarSlett
 18. Tyra, det er synd at clematis skal være så vanskelig, for de er så vakre synes jeg. Men en kan ikke gjøre annet enn å prøve igjen. Ha en fortsatt fin dag du også!

  SvarSlett
 19. Dejlige klematis du har. Mine er med lidt blandet resultat, men det skyldes, at jeg har været nød til at flytte dem, og det er de ikke så glade for. De bliver nok bedre med årene, når de får ro.
  Her går det også med sol og regn, sol og regn. Det er faktisk fint vejr for haven, men jeg kunne nu også godt bruge lidt mere varme ;-)

  SvarSlett
 20. Ina, de liker nok ikke flytting nei. Det er min erfaring også.
  Det er meldt om fint vær her i dag, men resten av helgen skal det plaskregne. Får håpe på bedre vær til uken.

  SvarSlett