fredag 6. august 2010

Hyggelig hagebesøk, og mange nye planter

I  dag har jeg hatt besøk av esv fra hagegal, og det var kjempekoselig. Hun hadde kjøpt med for meg en liten lønn som heter 'Ukigumo' og en Halesia carolina. Det skal bli spennende om den halesiaen overlever her. Den er så nydelig, at det er forsøket verdt.
I tillegg hadde hun med en hel kasse med planter fra Bjørnar. Masse heuchera, trepeoner, trillium og epimedium. Det er så koselig med hagebesøk!

I går fikk jeg i posten frøplanter av Lewisia fra Rita. De er priklet og plantet, og jeg håper jeg får de til. Frøplanter er oftere lettere å få til en fullvoksne planter er min erfaring med planter jeg sliter med å få til. Lewisia har jeg prøvd ørten ganger. Jeg planter de på skrå i bed med god drenering, men det hjelper ikke. De bare råtner her. Så nå er jeg spent på om disse klarer seg.

I går mens jeg holt på i drivhuset priklet jeg mange frøplanter av Iris ensata som jeg sådde i vinter. De har bare gått for lut og kaldt vann, så det er merkelig at de lever. De er ment for salg senere, men jeg må vente til de har blomstret. Dette er frø av en blå mix, og de kan jo være nydelige. Så der sliter jeg litt med egne frøplanter, for jeg kan ende opp med alle her hvis de er i min smak. Hehe, plantegalskapen har ingen ende.

For et par dager siden plantet jeg ut alle dagliljene fra Line. Jeg gleder meg så til de vil blomstre om et år eller to. Jeg som trodde jeg ikke skulle ha flere dagliljer her. Nå kan jeg tenke meg å få tak i enda flere!

2 kommentarer:

  1. Koselig med hagebesøk :-) Rart hvordan man ender opp med nye planter hele tiden. tjihii... Jeg har også priklet lewisiaer fra Rita, så nå er det bare å vente og se om de vokser seg til. Har et par Lewisiaer fra før som er kjempefine. De står skrint og innunder ei furu og det er ikke så veldig mye sol der. Men de nye står foreløpig i potte. Har noen fra Scorpio også som har havnet i pallekarmbed. Det er bare å krysse fingrene og håpe de overlever.

    SvarSlett
  2. Tove, ja hagebesøk er alltid hyggelig :)
    Jeg har gitt opp å begrense planteinntaket her, for det nytter ikke likevel...
    Fint å høre at du får til lewisia, da kan det jo være håp her også. De er bare så vriene. Får håpe alle dine overlever :)

    SvarSlett