tirsdag 26. juli 2022

Mange bilder, og endelig riktige farger...

 Nå kommer det som vanlig mange bilder, og det er litt av hvert i dag :)

Dette er en solhatt som jeg kjøpte i fjor, og som jeg kanskje trodde at ikke ville klare seg her. Jeg tok feil, og godt var det.
Echinacea 'Delicious Nougat' heter den så fint :)

Jeg måtte bytte ut min gamle mobil i forrige uke for den måtte  til slutt lades to ganger om dagen. På min gamle mobil var fargene ikke helt riktige, og spesielt på røde blomster. Nå er fargene helt riktige, og hvis noen er i tvil er dette Rudbeckia hirta 'Sahara'. De har farger som går fra lys gul til mørke rødt som her, og med doble og enkle blomster.

Er det noe rart at jeg har helt dilla på disse?

Denne heter 'Funky White'. 

Monarda og Astrantia

Jeg har nesten ikke ord på denne blomstringen! I år har alle clematis her blomstret helt vilt, og det er så morsomt. Jeg mangler 'Piilu' der, så det er mulig at den har forsvunnet. Dette er 'Jackmanii Purpurea'

Dette er en Iris ensata som jeg har sådd selv fra en frøblanding.

En liten søt geranium som gjemmer seg under en stor hosta.

Dette er en del av et stort område hvor jeg har plantet mange forskjellige planter. Det som er morsomt er at på grunn av alle bladplantene holder det seg fuktig der, og mose har fått etablert seg der helt av seg selv. Jeg elsker mose!

En gammel variant av astrantia. Den må klippes ned etter blomstring, for ellers sprer den enorme mengder frø.
Men vakker er den når den først blomstrer.

Lavendelblomstringen er også helt utrolig i år.

Ares i kattestativet. Han elsker å sove i øverste etasje der. 

Utsikt mot Skrimfjellene, og som er tatt fra verandaen til yngste sønnen vår. Den utsikten skulle jeg gjerne hatt her hjemme :)
Klikk på bildene og de blir mye større. Jeg skulle gjerne hatt de i det formatet, men blogger forminsker de. Så da må en bare klikke på de for å se de i den størrelsen.

26 kommentarer:

 1. Hello Marti,
  All your blooms are beautiful, I just love all the Echinacea and the Clematis is awesome. Cute kitty and a beautiful view. Great photos. Take care, have a happy day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 2. Det er så skuffende å se bilder etterpå som slett ikke ser ut som en trodde de kom til å se ut. Lysforhold har mye å si på fargegjengivelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det er mest irriterende, og det slipper jeg nå 😉
   Det er helt sant, men også telefonen har mye å si. Det så jeg med den forrige.

   Slett
 3. Your garden is really impressive, Marit. All of your hard work has come to fruition in a spectacular fashion with so much variety. And now you have a new phone too. All is well with the world! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. I had my last phone for three years, and then the battery stopped working. I wish they lasted longer.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Det er dejlige billeder med dejlige farver Marit! Så skønt at se de store plantninger af mange forskellige stauder i harmoniske farvesammensætninger, og så fint at mosset breder sig under de store planter og binder det hele sammen. Det er en fantastisk blomstring på dine klematis - og den lille geranium hygger sig rigtigt i læ af Hostaen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuden takk, Ulla! Jeg er så glad for at mosen brer seg her, for den liker jeg så godt. Ja, det ser sånn ut :)

   Hilsen Marit

   Slett
 5. Hej Marit!
  Så vackert och fint. Sahara är riktigt fin, trodde första året att jag blandat ihop två sorter då de var så olika. Stjärnflockan är en favorit, men som du säger, den sprider sig mycket. Det gör inte de mörka varianterna som jag gärna skulle ha flera av. Har samlat på mig olika färger, för de är fina. Ares är verkligen svart, kan tänka mig att när det är mörkt, så syns det bara några ögon.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, det er en fin blomst. De er veldig ulike ja. Den lys rosa gamle sorten av de sprer seg veldig mye, ja. De mørke variantene gjør ikke det nei, og det er synd.
   Ja, han er veldig mørk i fargen. Han er egentlig brunsvart.
   Ha det godt.

   Slett
 6. Hej Marit
  Dejlig udsigt din søn har, jeg kan godt forstå, at du kunne tænke dig den. Jeg har kun de almindelig echinacea, de andre dør for mig, dem du viser er meget fine.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, den utsikten er veldig fin. Tusen takk. Det er synd at de dør hos deg. Her overlever de merkelig nok til tross for mer kulde og snø enn du har.
   Klem

   Slett
 7. Fantastiske flotte farver i din have, men også bedet med alle de grønne farver (inkl. mos!) er meget smukt. Jeg har ikke prøvet Astrantia i min have, men dine er så fine, at jeg tror jeg vil prøve.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Den burde du prøve ja, og den finnes i flere farger.

   Slett
 8. Til lykke med den nye mobil. Farverne er ganske rigtigt meget naturlige. F.eks. den blålilla klematis er ellers svær at gengive korrekt. Det lidt trist, men absolut nødvendigt, at klippe astrantia tilbage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja nå har fargene endelig blitt riktige. Blått og rødt er vanskelig å gjengi riktig.
   Det må en bare gjøre ja. De er så fine, men en kan ikke ha de over alt.

   Slett
 9. Så mange fine Solhatt du har i hagen din. Det var mange flotte blomster på Klematisen din Pusen er virkelig fotogen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Han er veldig fotogen ja :)

   Ha en fortsatt fin dag!

   Slett
 10. Underbara blomsterbilder och vackra färger.
  Du har en så fin hage.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk.
   Ha en fin dag du også!

   Slett
 11. I love your garden, Marit. In the photo there is a place where there are many different plants, nice moss. Your lavender is beautiful, I can imagine that there is a smell.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Nadezda. Yes, the lavender smelle wonderful.

   Slett
 12. Du har så fint i din trädgård och du har så vackra solhattar men även många andra blommor som är fina.Jag gillar även den gröna mossan passar verkligen som kontrast till vackra blommorna.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Den grønne mosen er jeg veldig glad i.
   Ha det godt.

   Slett
 13. Tus flores son preciosas, me gustan todas, se ven muy lindas. Besos.

  SvarSlett