tirsdag 19. juli 2022

Ferdiggjøring av et stort blandingsbed del 2...

 Jeg var sånn passelig fornøyd med det ferdige resultatet et lite øyeblikk helt til jeg ombestemte meg. Hvis jeg ikke endret det ville jeg  kanskje angre meg siden, og det vil jeg jo helst slippe.

Det er ikke alltid så enkelt å bli enig med meg selv... ;)


De rustne hagekattene mine har blitt flyttet, for de var blitt gjemt i buskene som har vokst seg så store der de sto før. Heldigvis er de enkle å flytte på :)

De hvite salviene er biene bak kattene er veldig begeistret for. 

Det var når jeg var kommet så langt at jeg fant ut at jeg ikke var helt fornøyd likevel. Avslutningen bak plantene mot gresset ble for kort. Noe måtte gjøres, og det innebar mer tungt arbeide, nemlig å hente grus og mer belegningstein. Begge deler har jeg et stort lager av, så det var bare å ta det med ro og hente i passende tempo.

Det jeg gjorde var å klippe til nok en rad til med duk, og bare forlenge området med grus foran plantene. Blåbærbuskene kan bli hele to meter høye, så det er greit å ha litt plass rundt de.Sånn ble det når jeg var ferdig. Jeg har fortsatt masse gressplen igjen der, så i teorien kan bedet bli enda større men jeg tror ikke det blir noe av. Nå er jeg fornøyd med resultatet. Siden skal jeg vise noen bilder fra området der jeg lagde et langt bed i fjor. Begynnelsen på bedet ses litt opp og til høyre for den grønne hagebenken.


Jeg flyttet mange solhatter fra et annet bed i fjor,og her er noen av de. 


Hengealmen ble en del av bedet. 

Jeg kjøpte flere lave solhatter i fjor høst, og kun en av de døde i vinter. Se så mange knopper det er på denne!


Nydelige rosa blomster på denne.

Disse to til venstre her er heucherella. De tåler mindre frost enn heuchera. Jeg dekket de to med mange blader som hengealmen kastet sent på høsten i fjor. Det tror jeg hjalp på overlevelsen.

Sånn så det ut 30. September i fjor.


Dagene går til vanning og atter vanning nå. Akkurat nå er det 27 grader her, og det holder lenge. 

26 kommentarer:

 1. Hello, Marit
  Your garden beds looks so pretty. I like the White Sage with the rusty garden cats. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Take care you too, and have a nice day!

   Slett
 2. Ja det blir mye vanning om kveldene. Men om man ikke gjør den jobben så blir det ganske brunt rundt veggene. Nå har klematrisen min slått ut i blomst, men den var ikke hvit. Så enten har den fått farge fra noe i jorda her eller så har den rett og slett hatt feil merkelapp når jeg kjøpte den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert, og det må en jo bare gjøre ellers dør plantene nå i tørken. Da vil jeg tror at den var feilmerket, og det er ikke helt uvanlig.

   Slett
 3. Hej Marit!
  Det är bättre att göra om ifall man inte är nöjd. Tycker det blev fint. I morgon skall det bli riktigt varmt, mellan 30-35 grader. Men det skall bli svalare redan på fredag, så det är bra att det inte blir långvarigt.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er bedre å gjøre om på det med en gang når en ikke er helt fornøyd. Tusen takk. Huff, det er alt for varmt. Her skal det bli 30 grader i morgen. Ja, det får vi håpe på at stemmer.
   Ha det godt.

   Slett
 4. Er nok lurt å anstrege seg en bit til, når man bare er "passe" fornøyd. Stilige hagekatter! Og ditto hvite salvier. Nydelig hengealm. Varmt å jonbe nå. Svetten silte mens jeg strevde med å grave opp en helt malplasert Cl. 'Summer Snow' (har tre stykker av dem). Sånn er det med haging. Alltid noe å flytte på.

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, og det var akkurat det jeg var nemlig bare "passelig" fornøyd ;)
   Tusen takk. Ja, nå er det så en merker det. Jeg gadde før en enormt stor 'Summershow', og så plutselig så døde den en kald vinter. Etter det har jeg ikke hatt noen plass til den, for den blir jo så stor. Men den er veldig fin.
   Ja, det kjenner jeg til.

   Slett
 5. Frygteligt som du arbejder - og så i den varme! Nu er det tid til siesta Marit, og så kan du nyde dine nye bede i skyggen under en parasol. Godt du endte med at blive tilfreds!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei Ulla, dette gjorde jeg sist fredag og da var det ikke så varmt som nå. I dag vanner jeg som vanlig. Ja ikke sant, Ulla :)

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Ah, Marit, it has been at least five minutes since you made a change so there must already be new plans hatching in your mind. The rusty cats are probably wondering where they are going to next! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. I found your comment in the spamfilter David, and it's not the first time :(

   Yes, I have a LOT of plans in my mind!
   I guess they do...
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 7. Hej Ulla
  Det ser fint ud, du kan godt være tilfreds med dig selv, men du har ret i, at den det er sværest at blive enig med er en selv :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg heter Marit, men nå er det så varmt at du er unnskyldt ;)
   Tusen takk. Ja, det kan være fryktelig vanskelig innimellom :)
   Klem

   Slett
 8. Du er heldig som kan ha så mye Alunrot, her trives de ikke, tror det blir for mye regn, har bare en som foreløpig så vidt lever, og som faktisk har blomstret litt i år, håper den skal klare å etablere seg skikkelig, for de har jo et fantastisk bladverk. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant, for her er det mye tørrere. De liker ikke å bli "våte på beina" om vinteren. Mine er plantet med mye grus som drenering, og da overlever de her. De har så fine blader ja, og det finnes også så mange varianter av de.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 9. Vilket arbete du har lagt ner men det var mödan värt det ser jag för det blev så fint i din trädgård.Det är bra att ha fler av alunrot för de har så många fina färger och passar in på de flesta ställen.Dina trädgårdskatter är verkligen dekorativa.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de finnes i så mange varianter og farger, og passer inn overalt som du sier. Ja, de er dekorative :)
   Ha det godt.

   Slett
 10. I dag har jeg næsten ikke været udenfor pga varmen og kommer næsten til at svede bare ved at læse om, hvor hårdt du har arbejdet. Erfaringen sig mig, at man lige så godt straks kan ændre det man ikke er tilfreds med, for ellers bliver det bare ved med at irritere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gjorde dette sist fredag, og da var det mye kjøligere enn det er nå. I dag har jeg vannet og vannet, og iført en stor solhatt på hodet mot solen. Ja, det er helt sant, og det var det jeg også gjorde 😊

   Slett
 11. Hej igen,

  Så är det nästan jämt tycker jag, att man får lov att modifiera sina planer allteftersom. Lika bra att rätta till det som känns "fel" på en gång annars går man och irriterar sig på det. Det kommer bli fint det där! och planteringen du gjorde förra året har verkligen tagit form. Fina variationer och kombinationer.

  Ha det gott i värmen. Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej igjen,

   Ja, det er bedre å gjøre det med en gang, for ellers blir det bare til at en irriterer seg over det. Tusen takk. Det vokser mye bare på et år ja.

   Ha det godt i varmen du også!

   Slett
 12. Hello Marit, :=) The low growing colourful leaves planted near one another look lovely. I'm glad your cats are on show again, and that the changes you made are now to your satisfaction.
  All the best, Hugs from Portugal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonjia, :)
   Thank you.
   All the best to you too.
   Hugs from Norway

   Slett
 13. Se ve muy bonito. Por aquí hace muchísimo calor y las plantas sufren, aunque las riego bastante. No veo mis comentarios anteriores, seguro que están en spam. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, I have read about the heat in Spain. It must be terrible. Here we got 30 degrees on Thursday.
   I'm sorry about the missing comments. It's something wrong with blogger, because it happends many times lately.
   Kisses.

   Slett