fredag 22. juli 2022

Lett blanding fra en knusktørr julihage...

Nå er jeg på etterskudd med bilder nok en gang.
Det er så mye som blomstrer på en gang nå, at det er vanskelig å holde tritt med utviklingen. Så her kommer mange fra hagen på en gang.

Solhattene/Echinacea har endelig begynt blomstringen.
Dette er min store yndling blant solhattene, 'Double Pink Delight'

'White Swan'

Monarda 'Beauty of Cobham'

Heuchera 'Paprika'

Den "såkalte ettårige" Rudbeckia hirta 'Sahara' både selvsår seg og har blitt en staude her. Til høsten må jeg fjerne frøene på de, for de trives litt for godt her ;)

Insektene liker den veldig godt.

Her i en dobbel utgave.

Clematis 'Mandy'

Salvie nemorosa 'Caradonna' og astilbe i sammen.

Denne heter Astilbe 'Hennie Graafland' og Lavendel/ Lavandula 'Munstead'

En av mine tidlige syrinhortensia/ Hydrangea paniculata 'Wims Red' som har blomstret en ukes tid.

Solbrud/ Helenium 'Sahin's Early Flowerer'

Overdådig lavendelblomstring i år. 
Lavandula angustifolia 'Munstead''

'Hidcote' som er mørkere blå i fargen.

Nok en tidligblomstrende syrinhortensia, 
 'Early Sensation'

Jeg må innrømme at jeg begynner å bli lei av å vanne nå. Så langt i juli har den kun kommet 20 mm med regn. Jeg er jo heldig som har tilgang på så mye vann, men likevel er det bedre å få gjennomvannet hagen av regn.Det blåser generelt mye mer her enn det gjorde tidligere, og det igjen tørker ut alt enda mer. I går var det 30,3 grader her, og luften var helt var helt stillestående. Jeg vet at i andre land har de vært oppe i over 40 grader, og dette nye været skremmer meg. I dag kommer det kanskje regn i følge yr, men jeg tror det ikke før jeg ser det. Det virker som nedbøren går i en ny rute, og derfor har sluttet å komme her...

God helg/weekend!

31 kommentarer:

 1. Hej Marit!
  Du har mycket fint som blommar, Solhattarna är fina. Har sått några som tittar fram nu, blev en överraskning, tror jag sådde dem förra året. Det blir spännande att se vilken färg de har. Sådde både Magnus och White Swan. Sahara har jag övervintrat. Hade dem i kruka förra året. Läste hos dig att dina övervintrade, så jag grävde ner dem i en odlingslåda. På våren såg jag att de levde då vick de komma i krukor igen. De är riktigt fina.
  Vi har svalare väder nu, det var för mycket med över 30 graders värme. Det känns som att det skall komma regn men det har inte kommit något , det skulle behövas här också.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Så kult med solhatter som du har sådd selv. Ja, d3t er alltid spennende å se egne blomster for første gang. Mine Sahara har frøsådd seg selv i grusen, og de har overvintret uten noen beskyttelse. Så de tåler mye mer enn det jeg trodde. Ja, de er så fine. 30 grader er alt for mye. Vi har fått 8 mm med regn i dag, og det kjennes mye kjøligere ut nå i kveld. Får håpe at du også får litt regn.
   Ha det godt.

   Slett
 2. Your garden looks beautiful, Marit, so prolific at this time of the year. You are very fortunate to have access to water, but underground sources must be depleted sooner or later if the rains don't come. It is a troubling scenario. I left a comment yesterday, but it seems to have disappeared. Blogger can be frustrating! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes I know. I'm very lucky to have access to so much water. Yes, that's is a big problem.
   Blogger has sometimes a lot of troubles :(
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 3. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, du har virkelig en nydelig hage. Du vurderer ikke sånn åpen hage med visning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ikke med det første, og jeg er egentlig ikke typen til det ;)
   Jeg lager hage for meg selv, og er ikke så glad i å vise frem hagen til masse folk ;)
   Jeg har noen områder her som er fulle av ugress, og de er ikke så mye å vise frem.

   Slett
 4. Hello Marit,
  Your garden looks beautiful, I am sure it is a lot of work keeping everything watered. My favorites are the Sun hats, Monarda, Clematis and the Sage, but they are all lovely flowers. Some cooler weather with some rain would be nice. Take care, have a happy day and a great weekend!

  SvarSlett
  Svar

  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, it's a lot of work, and it takes many hours when it's so hot. We got some rain today, and that was very nice.
   Take care you too, and have a wonderful weekend!

   Slett
 5. Hej Marit
  Du har det som mig, vi tror ikke på det, når de lover regn. Det er ulideligt med den tørke og uhyggeligt. Det blæser også mere hos dig, det er du ikke vant til, jeg kan godt forstå, du er urolig.
  Ærgerligt at vi nu ved, at vi ikke kan sende frø, jeg kunne godt tænke mig frø af Rudbeckia Sahara, men det går ikke. Spild af penge til porto.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, vi har det ganske likt. Nei, de har lovet regn mange ganger, og det kommer ikke en dråpe. Så jeg vil se det først ;)
   Det er sant, for det er jeg ikke vant til. Da har du misforstått meg. Det jeg sendte deg var en stikling/avlegger av min hvite pasjonsblomst, og det var den som ble stoppet.
   Jeg har fått masse helleborusfrø fra Marie, og de har kommer fint frem. Jeg skal se om jeg får høstet noen frø hvis jeg klarer å huske på det ;)
   Klem

   Slett
 6. Som vanligt mycket vackert hos dig Marit. Din rosa Monarda är fin. Jag har en röd och den tycker som tur är inte rådjuren om för det är humlornas favorit.
  Det är fantastiskt med dina 'Sahara', dom har ju nästan blivit som ett ogräs. I år kom inte mina upp och jag har inte sått nya men det kan nog bli några nästa år.
  Ja värmen, pust! Vi har "bara" haft lite drygt 30 grader den senaste värmeböljan men nu börjar det blir mer normala sommartemperaturer. Men även jag vill ha regn ... och då ett "normalt" regn, inte skyfall. Vi får se om vi får något.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Monarda er vakre blomster. Her selvsår de seg mer enn jeg liker, men jeg må vare luke de bort. De har spirt rett opp av grusen.
   Ja, men det er da nok ned 30 grader! Ja, dessverre så virker det som den nye "normalen". Her kom det 8 mm i dag, og det er sp herlig å være ute nå.

   Ønsker deg også en fin helg!
   Klem, Marit

   Slett
 7. Ikke fått vann enda? Kommet bra med nedbør her i dag, men heldigvis ikke ekstrembyger. Insektene og jeg liker Rudbeckia hirta :) Og andre solhatter! Du kan ikke klage på blomstringen, men det er tungt å vanne, ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, tenk det kom hele 8 mm her i dag. Utrolig deilig å få vannet hele hagen og alt rundt her.
   Solhatter er flotte i alle former :) Nei, jeg klager ikke over blomstringen, bare over vanningen ;)

   Slett
 8. Du starter lige med nogle af dine favoritter, kan jeg se😁 De er så nydelige. At vande er virkelig en plage, men med det vejr, vi har lige nu, er der ingen vej uden om

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg måtte jo starte med de 😊
   Tusen takk. Vi har vel egentlig ikke noe valg. Skal hagen overleve må det vannes ofte i en sånn varme.

   Slett
 9. Hei Marit.
  Flotte solhatter og ikke minst lavendel. Den gir en herlig duft. Det er tørt her også. Fryktelig tørt. Nå er det meldt regn i helga og begynnelsen av neste uke. Vi får håpe på det.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk. Ja, de dufter så godt. Her kom det 8 mm med regn i ettermiddag, og det hjalp mye på tørken. Det er meldt om mer til uka her også.
   God helg.

   Slett
 10. A beautiful garden. So many gorgeous blooms!

  SvarSlett
 11. Syrinhortensiaene dine blomstrer tidlig, men det er nok varmere på die kanter. Her er meldt regn neste uke jeg kan godt sende litt over fra vest.

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her har det vært veldig varmt i det siste, men disse er også sorter som blomstrer mye tidligere.
   Ja, gjør gjerne det!

   Ha en fin helg!

   Slett
 12. Så underbart i din hage!
  Det har varit torrt här också, men så har vi haft lite regn och det har hjälpt till.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Litt regn hjelper alltid til. Her fikk vi også litt regn i går ettermiddag.
   God helg!

   Slett
 13. Din have ser fantastisk ud trods tørken, og nu er alle dine yndlingsblomster i fuld gang! Heldigvis er der en del af dem der netop trives i det tørre og varme vejr, men jeg forstår du vander meget også. Der er altid arbejde i haven, og i disse tider er det nervepirrende med al blæsten og tørken. Jeg tror desværre vi må vænne os til dette vejr, og priser mig bare lykkelig for at det ikke er værre - endnu. 40 grader er jo rædselsfuldt!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, nå er alle mine yndlinger i full gang med blomstringen. Ja, mange av de trives med sol og tørke til et visst punkt. Det kan bli fatalt hvis en glemmer noen bort i en sånn tørke. Ja, dette er vårt nye klima, og det er ikke bare hyggelig.
   40 grader må være helt grusomt, ja.

   Hilsen Marit

   Slett
 14. Hej Marit,

  Du verkar göra ett bra jobb med vattningen men jag kan föreställa mig att det tar mycket tid och känns lite tröstlöst även om du har vatten. Växterna klarar sig visserligen (och ser ut att blomma fantastiskt!), men det är svårt att ersätta ett regn genom att vattna. Förhoppningsvis kommer regnandet igång och du kan få ägna dig åt annat.
  Solhatten 'Double Pink Delight' var riktigt fin och klematisen 'Mandy' en skönhet. Den ska hålla ögonen öppna efter.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika!

   Jeg må jo bare vanne alt her, men det tar fryktelig mye tid ja.
   Det er ikke det samme å få skikkelig regn nei. I juli har det vært fryktelig tørt her. Jeg håper jo på det!
   Tusen takk. Ja, den er veldig min den 'Mandy' :)

   Ha det godt!

   Slett
 15. Siempre te dejo comentarios, y el anterior no está. Seguro que esta en spam. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. I'm sorry about the missing comments. I think it's something wrong with blogger.
   Kisses.

   Slett
 16. Vacker blomning som du har hos dig nu! 'Hennie Graafland' är en fin och tacksam astilbe. Lavendel är väl kanske den växt som uppskattar solen, värmen och torkan bäst.

  Lyssnade på en klimatprognos, väder baserat på klimatförändringar, för 2070. Den är skapad av SMHI. 40 grader varmt, skyfall och tromber i större mängd.... Eftersom vi aldrig kommer förbi att prata om förändringer och börjar göra något.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den er en av de vakreste og lettstelte astilbene som finnes.
   Her trives lavendel veldig godt siden jeg har så mye grus her.

   Det er helt sant, men det kommer ikke til å skje noe forandringer før vi må, og da er det garantert for sent å snu utvikkingen...

   Klem, Marit

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...