torsdag 3. juni 2021

Spørsmål om en Clematis med navn 'Willy'...

 Jeg bestilte for to år siden en Clematis alpina med navnet 'Willy'. Jeg trodde den skulle være enkel i blomsten, men nå er jeg ikke helt sikker på det...

Jeg har googlet flere bilder av den. Den skulle ha sett sånn ut trodde jeg. Jeg fant også et annet bilde av 'Willy' Er det noen som kjenner til denne clematisen eller har den selv? Jeg ble veldig usikker når jeg nå så det andre bildet. Kanskje min er 'Willy' likevel :)Galt eller riktig navn så er den full av blomster nå. Jeg liker den veldig godt :)

I fjor var selve planten mye mindre, så den har vokst mye på et år.


Denne skulle egentlig vært hvit, men det er den absolutt ikke. Cypripedium ventricosum 'Album' er den kjøpt som. 

Til tross for brune blader og nedfrysing blomstrer Rhododendron 'Viscy' nå. Jeg er blitt så glad i denne fargen på den.

Denne syrinen sto her da vi flyttet hit, og den er en veldig gammel sort. Den blomstrer først av alle syrinene her. 

'Wine and Roses'

Glaucidium palmatum 'Album'
Den andre jeg viste her om dagen var ikke hvit likevel men heller lyserosa. De er nok ikke helt frøekte, men jeg er uansett veldig fornøyd med at en er hvit og ikke minst at den blomstrer her. Etter denne kalde vinteren og våte våren er ikke det noen selvfølge. 
Temperaturen har gått litt ned og ligger på rundt 25 grader som det varmeste på ettermiddagen. Det holder for min del :)

30 kommentarer:

 1. Jeg er ikke til hjælp med navnet Willy, men det er en yndig clematis, der burde hedde Wilma eller Wilhelmine.
  Min Viscy har blomstret flot. Har du også indtryk af at blomsterne bliver varmere i farven, end i koldt vejr? Min har nemlig været til den citrongule side i år, og det har jo været en kold maj. Den blomst, du viser, har den rigtige pæne, varme farve, og I har det jo varmt nu.
  Vi har det køligere nu igen og ingen sol. Vi har heller ingen regn i udsigt, og det var nu ellers rart med lidt vanding en gang om ugen eller hveranden. Det er åbenbart enten eller.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg at den burde hatt et mer feminint navn. Det merkelige er at jeg har en venninne som kjøpte samme plante fra samme sted, men hennes har bare enkle blomster... En av de er feilmerket, og det kan godt hende at det er min. Uansett så liker jeg den godt.
   Det har jeg ikke tenkt over, men når du splr så tror jeg at min også har vært mer gul i fargen tidligere. Ja, nå er det varmt her, så det gir jo mening det du sier.
   Så synd at dere ikke har fint og varmt vær nå. Her skinner solen og det er 17 grader akkurat nå. Da sender jeg nedover litt sol til deg 🌞
   Ja, det kunne kommet litt regn om natten. Det er merkelig at været har blitt sånn nå, for det er enten eller. Nå nyter jeg solen og varmen, men jeg vannet 'Willy' i går. Den står midt i solen hele dagen, og da tenkte jeg det var best at den fikk litt vann.

   Slett
 2. Din clematis er utrolig smuk! Jeg er desværre heller ikke til nogen hjælp med navnet Willy.
  Jeg er utrolig glad for clematis. Der voksede flere forskellige i min barndoms have, men her hos mig lykkes de stort set ikke.
  Din Rhododendron 'Viscy' har en meget flot farve!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det gjør ikke noe, for den er pen uansett navn synes jeg :)
   Så synd at de ikke trives hos deg, Gitte. Det forstår jeg ikke, for du har da så mye annet fint som blomstrer hos deg.
   Ja, fargen er så fin.
   Klem

   Slett
 3. Min clematris ser ut til å ha klart seg etter en uheldig beskjæring av kantklipper, men der blir det nok ingen blomster i år er jeg redd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da får vi håpe at den utvikler roten sin, og at den blir større til neste år.

   Slett
 4. Det er en vakker clematis, Marit, vet ikke navn.
  Det er en nydelig tid nå, ha fine dager.

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ida.
   Ja, nå er det helt nydelig ute.
   Ha en flott juni!

   Klem, Marit

   Slett
 5. Hello, Marit
  I love the clematis Willy, it has beautiful blooms and a lovely color. The Rhodo Viscy is pretty and the Wine and Roses is gorgeous. Lovely plants and photos. Have a happy day and a great weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Have a happy day, and a great weekend you too!

   Slett
 6. There is a whole story waiting to be written here, Marit. "A Clematis name Willy". I think it is one of those plants that, after a slow start, takes over the entire garden, strangling everything else, so watch out! I don't know whether you ever read "The Day of the Triffids" by John Wyndham, but I think it is this kind of plant! Watch out! Achtung! Cuidate! Attention!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, the title was a bit poetic, David ;)
   I love clematis, so I hope they will grow very well here. No, I don't think it will take over the entire garden. I have read the book for many years ago.
   My plants are not like that!!! ;)

   Slett
 7. Hej Marit
  Jeg er ikke sikker på andet end jeg har netop den, men jeg har mistet navnet på mine clematis, det er længe siden, jeg købte den. Jeg har en blå og en lille sammen, det er dumt, de er ikke gode sammen, derfor tager jeg ikke tit billeder af dem. Den der måske er Villy blomstrer ikke endnu
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var jo spennende å høre, og da kan vi siden sammenligne din og min. Den jeg har står i solen hele dagen, så den blomstrer tidlig.
   Klem

   Slett
 8. Marit, I don't have such beautiful clematis.Lovely flowers their shape and color. It does not matter the name if it's beautiful and you love it. Your white lilac is so pretty, can imagine the fragrance.

  SvarSlett
  Svar
  1. No, the name ir not so important. Yes, I love the clematis. Thank you. It smells very good.

   Slett
 9. Desværre har jeg ikke stødt på Willy, men smuk er din klematis uanset navnet. En lyserød glaucidium der vist ikke ret mange mennesker, der er heldige at have i haven, hvid eller blålilla, ja, men ikke lyserød.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, og det er jo synd 😉 Ja, den er jo vakker uansett hva den heter. Den er litt ubestemmelig i fargen, men den heller mer mot rosa enn blå.

   Slett
 10. Hej Marit,
  Knepigt med din klematis. Finns ju så många som ser snarlika ut. Men har du tittat på 'Markham's Pink' Påminner en hel del om din, tycker jag.
  'Viscy' har en riktigt fin färg!
  25 grader är mer än nog i mitt tycke, strax under 20 och ingen vind är optimalt! Då kan man jobba i trädgården utan problem.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det kan være vanskelig å finne rett navn, for det er mange som ligner. Ja, den kan absolutt ligne.
   Fargen på 'Viscy' liker jeg veldig godt.
   Den ene dagen var det hele 29 grader her, og da måtte jeg til slutt være inne. Ja, 20 grader er akkurat passe, og sånn var det her på formiddagen. Da fikk heg klippet gresset, for det orker jeg ikke når det blir for varmt.

   Ha det godt!

   Slett
 11. Hej Marit!
  Vilken vacker clematis, den skall jag gå på jakt efter. Har precis idag planterat en Clematis George i Atragene gruppen. Gillar den formen på klematis. Det finns så många som är väldigt lika. Idag har det varit väldigt varmt, men fick planterat lite tomater och gurka i större krukor.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Det er også en veldig fin clematis, og jeg har nesten kjøpt den selv :)
   Ja, de i den gruppen er så flotte. Det er jo sånn det er så hvis de er feilmerket er det nesten umulig å finne ut av. Her har det vært litt mindre varmt, og det er nesten deilig. De har jeg også fått plantet, og da håoer jeg de vokser hurtig.
   Ha det godt.

   Slett
 12. Det var en lekker Alpeklematis uansett hva den heter. Gamle Syrien lukter mer enn de nye hybridene, mine blomstrer også snart.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er sånn sett det samme med navnet.
   Ja, det er sant, og denne dufter veldig mye. Denne blomstrer lenge før de andre.

   God helg!

   Slett
 13. Din klematis er vældig smuk, jeg kender ikke navnet på den, men så blomsterrig - WOW

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Den har veldig mange blomster ja :)
   Klem

   Slett
 14. Hei Marit

  Ærgerligt med din Cypripedium, der er jo messer af arter der er gule, mens hvide varianter er meget mere sjældne, jeg kan tænke mig at den ikke var helt billig - måske der er en form for garanti?
  Så har du mere held med din Glaucidium palmatum 'Album' - Den ser ud til at være i frodig vækst!
  Clematis ved jeg alt for lidt om - det overlader jeg gerne til andre;)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, men sånn er det noen ganger i planteverden. Den var ikke helt billig nei, men det går bra. Jeg får leve med at den er gul ;)
   Ja, den er i god vekst.
   Det er vanskelig når planter kanskje er feilmerket. Det er veldig ofte at planter er det, så det må en nok bare ta med. Du kan jo ikke vite alt ;)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 15. Good evening dear Marit,
  Good name or wrong name it does'nt matter to me the Clematis is a real beauty!
  Great to see that you are having good weather too!! It was time!!
  Marijke

  SvarSlett
  Svar

  1. Good morning dear Marijke,
   Yes, that's true.
   We have beautiful weather right now, and I enjoy it. Yes, it was! :)
   Rosehugs, Marit

   Slett