mandag 3. mai 2021

Blomstring av stort og smått i hagen akkurat nå...

 Nattefrosten fortsetter, og hagen står nesten på stedet hvil. Likevel kommer det sakte frem noen blomster, og   blåveisen har vel aldri blomstret så lenge som i år. Så noen få fordeler er det med dette kalde været. Jeg har holdt på i flere dager med de store  bedene som ligger bak kjøkkenet, og sakte men sikkert har jeg fått renset de. Det blir veldig mye hageavfall, men det blir lagt i den store kaldkomposten/dynga. Alt blir til jord, så det er helt fint å legge det der. Heggen er blitt helt full av grønne blader, og naboen har harvet jorden. Det går mot vår selv om det kanskje kommer snø både i morgen og på onsdag. Luften kjennes så iskald ut selv om det er 13,5 grad ute akkurat nå. Ullgensere og tykke sokker behøver jeg ikke å legge bort på lenge ser det ut som.  Denne kulden har satt seg fast her virker det som :(


To forskjellige primula som er så søte akkurat nå. De kommer fra hagen til Eirin og Lars i Sponvika :)
Jeg kjøpte de når vi var der på besøk med hagelaget for noen år siden.

Årets stemorkreasjon. De har stått på trappen siden begynnelsen av mars, men nå har de blitt plantet ut. De tåler både frost og snø, så de passer til været som er nå.

Magnolia x lobneri 'Leonard Messel' med veldig mange blomsterknopper.Corydalis malkensis har begynt å spre seg sakte etter over 10 år her...


Corydalis solida 'Frodo' som etter 10 år her  også har begynt å bli litt større. 
Julerosene/Helleborus orientalis blomstrer så fint nå. De har blitt avklimatisert, og nå ser jeg frøplanter komme opp alle steder her. Denne lysegule uten prikker liker jeg veldig godt.

Magnolia stellata i veggen bak drivhuset. Det er veldig mange knopper på den også i år.


Årets første trillium i blomst med  nesten svarte blader. Trillium pusillum 'Roadrunner'

Jeffersonia dubia/Plagiorhegma dubium. 

39 kommentarer:

 1. Hi Marit, beautiful flowers. Here it is still a little cold. Greetings Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Caroline,
   Thank you. Yes, I guess we all have this unusual cold weather.
   Greetings, Marit

   Slett
 2. Du har så mange skønne blomster, selv om I stadig har nattefrost. Jeg håber, det snart er slut med den, og det rigtigt bliver forår også hos dig.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, fortsatt har vi nattefrost, men disse blomstene tåler visst det meste!
   Ja, det hadde vært så deilig å få slutt på nattefrosten. Det lengter jeg veldig etter :)
   Klem

   Slett
 3. Masse flott blomstring, og nydelige Magnolia. En fin tid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er en fin tid fremover nå.

   Slett
 4. Hei MArit

  Morsomt at du har Trillium pusillum 'Roadrunner' - DEt er en Joe Pye Weed's Garden selektion og introduktion. Det er Jan og Marty der har denne planteskole, de er nok mest kendt for deres sibirica iris, dem med de nye farver;)
  Roadrunner er nok den hurtigst voksende af de lave Trillium - Og den ser jo ud til at trives flot hos dig!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er morsomt at jeg har den, og at den får så flotte farger i år. Ja, jeg trodde det var noe med en import av iris at denne ble med. Den er så søt, og ser ut til å trives her :)

   Ha en deilig ny uke du også

   Slett
 5. Hei Marit.
  Flotte magnoliaer du viser.Ja, det er kaldt. Ulltøyet har jeg fremdeles på. Det ser ikke ut til at vi får noe varme de nærmeste dagene.
  God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk. Ja, det er iskaldt, og det kommer ikke noe varme med det første nei.
   Ha en fin uke.

   Slett
 6. Du har mange fine vårblomster i hagen din. Lerkesporene synes jeg er så fredelige, de visner ned av seg selv. Nydelige Juleroser.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv om de sprer seg mye så forvinner de like plutselig som de kom. Jeg liker de veldig godt.
   Tusen takk.

   Ha en fin dag!

   Slett
 7. Good morning dear Marit,
  A lot of beautiful flowers are showing up in your garden and are bringing the so much wanted color! Still bad weather overhere too. No frost but a lot of rain and stormy winds. Look more like autumn (fun). Our time will come having warmer and more friendly weather.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Marijke,
   Thank you. Yes, the color is so nice to see after a long winter. It's so sad with this bad weather. We all long for spring. I guess you are right, and the warm weather will come.
   Have a wonderful day,
   Rosehugs, Marit

   Slett
 8. Så mange flotte og spennende blomster! Inspirerende og fristende ;-) Magnolia skal jeg få ordna meg med, skal bare få bestemt hvor. Jeg har også lerkesporer, men alle er røde. De er så fine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)
   Ja, magnolia må en ha i hagen. Jeg leste en lang "avhandling" om magnolia her om dagen. De skal stå i full sol, og aldri flyttes. Jeg har en liten magnolia i drivhuset som venter på å bli plantet. Så jeg skal tenke meg nøye om før jeg planter den :)
   Lerkesporer er veldig fine ja!

   Slett
 9. God tisdag Marit!
  Ja det är likadant här, minusgrader på nätterna. Men igår städade jag faktiskt framsidan av huset. Där har vi en stor rabatt och en liten gräsmatta. Efter så lade jag på gödning för dom har lovat att det ska komma regn och sedan varmare väder. Hoppas det stämmer för nu börjar vi nog alla tröttna på vintern som dröjer sig kvar.
  Men trots det, så mycket vackert som blommar hos dig. Dina primulor är jättefina. Mina ungerska blåsippor har faktiskt blommat ut, trots att det varit så kallt men dom står skyddat vid altanen och mitt i solen. Hoppas dina magnoliaknoppar inte fryser. Att dom håller sig ett tag till.
  Önskar dig en fin tisdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. God tirsdag, Anita!
   Det er utrolig hvor sen denne våren er i år. Så bra at du fikk gjort det i går. Jeg renser litt hver dag jeg er i form til det og det ikke er for kaldt. Jeg gjødslet også i de bedene jeg hadde renset. Siden de lover regn, så tok jeg sjansen. Ja, de har lovet det noen flere ganger, så nå må vi håpe at det stemmer. Jeg er så lei denne kulden :(
   Tusen takk. Det er nesten utrolig at noe kan blomstre i denne kulden. Det håper jeg også, for nå er de så fine.
   Ha en fin tirsdag du også!

   Klem, Marit

   Slett
 10. Hej Marit!
  Så vackert med alla fina magnolior i blom. Primulorna är så söta. Vi får hoppas att värmen kommer snart.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. De er så søte ja. Det må vi bare håpe på, for den må jo snart komme.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Kære Marit
  Her har nattefrosten vist endelig sluppet sit tag, så der er også håb forude for dig. Jeg håber det, med alle de fine knopper og blomster dine magnoliaer har. Min eneste trøst har også været at de 'rigtige' forårsblomster, der tåler kulden, har holdt længe.
  Mine (helt almindelige) corydalis har det svært med tørken, tror jeg, men de lever i det mindste. Din lille corydalis 'Frodo' er så fin med de rødlige tegninger. Den burde vokse langs min Hobbitsti :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth

   Så godt å høre at den nå er borte hos deg. De melder om frost her helt frem til helgen, men etter det ser det bedre ut. Jeg håper på det! Magnoliaknoppene er så fine nå ja, og det hadde vært så synd hvis de ble skadet av frosten. Ja, de har blomstret veldig lenge her også. Jeg tror at Corydalis tåler mye tørke, så dine skal nok klare seg. Jeg tenkte på deg når jeg så den blomstre her om dagen, for den skulle jo du også hatt :) Jeg kjøpte den i 2009, og har dessverre ikke sett den i salg noe sted etterpå.

   Slett
 12. Hello Marit,
  Hopefully it warms up soon, we still have some chilly nights. Your flowers are looking beautiful, so many spring blooms. The magnolia blossoms are just lovely. I am still waiting to purchase annuals for my deck pots, the temps are still going down below 55°. Take care! Have a great day and a happy week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   It looks like many have this chilly weather. Thank you.
   Let's hope we both get warmer weather.
   Take care you too.
   Have a wonderful day and week ahead!

   Slett
 13. Wow, your winter really doesn't seem to want to let go this year, Marit. However, there is still lots of colour in the garden, and cool weather is preferable to hot when you have to work outside.

  SvarSlett
  Svar
  1. No, the winter does not want to go away this year, David. Yesterday it was so cold that I gave up gardening for some hours. The flowers who dare to bloom tolerates the cold weather. I must say that they give me a lot of joy. I love the hot weather, and I have worked here in 30 degrees. The time of hot weather is much shorter than the cold one ;)

   Slett
 14. Enig, det virker som om alt står stille, selv om det kommer litt til etter hvert. Jeg håper vi er ferdig med nattefrost nå, men i dag er det isende kaldt til tross for varmegrader. Så mange fine magnoliatrær du har. Jeg har egentlig bare ett, men har plutselig kjøpt et til som fortsatt står i potten sin, vet ikke helt hvor jeg skal ha det. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker sånn. Disse første vårblomstene tåler været, og jeg er glad for at noen blomstrer til tross kulden. Sånn er det her også, og i morgen melder de om snø! Tusen takk. Da må du finne en fin plass med mye sol. De tåler nemlig ikke å flyttes leste jeg nettopp.
   Ha en fin dag.

   Slett
 15. Hej Marit
  Åh det er da en fin trillium, du har altså også mange fine ting. Din magnolia er finere end min, synes jeg :) så vær du bare tilfreds med den, når den kan klare klimaet hos dig.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tusen takk. Ja, men da kan vi bare bytte :)
   Ja, det er nok det beste, selv om jeg drømmer om den du har :)
   Klem

   Slett
 16. Så härliga vårbilder! De gör mig glad, äntligen har ni vår också.
  Snart är nog också nattfrosten borta.
  Ha det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, endelig begynner det å ligne på vår her også. Jeg håper på det ja, for nå har vi hatt nok vinter.
   Ha det godt!

   Slett
 17. Vi deler skæbne i hele det nordlige Europa med vejret, og her ligner det mest efterår.
  Dine forårsblomster er stadig så fine og de er vist glade for det kolde vejr. Flotte magnolia, primula og en fin hornviol-sammenplantning! Her har rådyret været helt henne ved hoveddøren og spist stedmoder- og hornviolblomster. Den tog bare blomsterne og spyttede stilkene ud igen:) Møgdyr!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi gjør det. Det er ergerlig når våren ligner på høst, men vi må jo håpe at det snart blir bedre. Tusen takk. Nei så trist, Ulla! Det er fryktelig at de spiser opp så mye planter hos deg. Ja, de er noen møkkadyr! :(

   Slett
 18. I tuoi trillium sono stupendi! Una pianta che non sono mai riuscito a trovare ma che vorrei provare prossimamente! Sperando che diventino belli come i tuoi!

  Un saluto e una buona settimana :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I understand why you want them, because they are so beautiful when they bloom. I hope you find some of them!

   Have a nice week you too!

   Slett
 19. Selv om det er koldt, er der rigtig meget, der blomstrer i din have. Hvis jeg skal vælge min favorit, må det blive den lille trillium med de brune blade. Den er simpelthen bedårende.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig at det er såpass mye som blomstrer når en tenker på hvor kaldt det har vært her.
   Den er så søt ja 😊

   Slett