torsdag 5. juli 2012

Verdt å vente på...

I fjor var jeg med på en import med div. stauder. I ettertid så har det vist seg at noen av de var feilmerkede. Så jeg var veldig spent på peonen 'Sorbet' om den virkelig var den eller om det var en annen som skulle blomstre. Jeg har tålmodig ventet på at knoppen skulle springe ut, og heldigvis så var jeg kjempeheldig. Det var virkelig den jeg hadde kjøpt!

'Sorbet'

I går plantet jeg ut x-antall solhatt frøplanter som har stått på vent i drivhuset. Det var mange forskjellige sorter, så jeg gleder meg til neste år når de kommer i blomst.
Jeg lagde også i går et nytt peonbed. Jeg importerte peoner i mars i fra Litauen, og siden har jeg kjøpt flere peoner fra Peonmannen. Så det var på høy tid å få de i bakken nå. Bilder av det kommer senere.

Jeg har også så vidt begynt lukingen i bedene før jeg legger på bark. Ser nå at det er ca  en mililon små løvetannbabyer som popper opp i bedene mine. Noe annet som også skal opp etter blomstring er revebjellene. De er flotte blomster, men her har de frøsådd seg så mye at de er overalt. Jeg har for tiden en egen revebjelleskog.

Nå skal de snart lukes bort alle som en!

Jeg har ikke mye av hverken figurer eller annen pynt, men en trofast følgesvenn sitter på trappa og passer på huset. Den er vel illustrerende på meg som elsker katter.

Steinkatt og astilbe

16 kommentarer:

 1. Oi, er det sånn sorbet ser ut? Jeg har to, men ingen har blomstret ennå, men knopper er det på dem for første gang i år. Revebjeller er flott, men de er for frøsomme, drar opp hundrevis av dem her også. Luk med måte, husk å kose deg innimellom også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånn den ser ut. Jeg har ønsket meg den i mange år, og den svarer i hvertfall til mine forventninger. Det kan absolutt bli for mye revebjeller ja... Kose meg i hagen er jeg ikke så flink til, det er alt for mye som skal gjøres her. Men det er en god ide!

   Slett
 2. Nydelig Sorbet! Tenker peonbedet ditt blir et syn etterhvert. Fint med revebjelleskog også, men de frør seg godt hvis de får stå.
  Koselig pus på trappen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, det gjenstår å se hvordan peonbedet blir. Dette er rundt en steinhaug, så de får masse sol der om ikke annet. Pusen er koselig ja :-)

   Slett
 3. Kjempe flott! Den som venter på noe flott, osv....

  Ha en fortsatt fin dag! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den som venter på noe flott/godt osv. venter som regel ikke forgjeves :-))
   Ha en fin dag du også! Klem

   Slett
 4. Nydelig Peon "Sorbet" og fin katt med Astilbe på trappen!

  SvarSlett
 5. Nydelig Peon som er så absolutt vert å vente på ja.
  Det er på sin plass å ta tilbake bed når blomstene og ugresset tar seg litt mye til rette.
  Jeg prøver å rydde ett eller to bed hver sommer ,her skal masse fredløs bort i år.

  God helg Marit , Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør ikke noe å vente på en sånn peon. Det er litt for mye ugress som har tatt over et par bed her, så det er mye som skal lukes bort innen sommeren er over. Ha en fin helg! Klem fra marit

   Slett
 6. Nydelig peon!Vakkert med revebjeller,men det blir fort for mye av dem,jeg luker bort småplanter stadig vekk!Ser under at du har fått dilla på Stjerneskjerm,har nettopp kjøpt meg en mørkrosa,har hatt en helt lys i mange år,får mer og mer sansen for disse!Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir fort for mye revebjeller. De frøsår seg noe voldsomt. Det er lett å få dilla å stjerneskjerm ja, for de finnes i så mange flotte farger. Ha en fin dag du også!

   Slett
 7. Sorbet var flott! Så spennende med det nye peon-bedet.
  Så fine revebjeller også. Men man vil kanskje ikke ha de overalt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid spennende med nye bed. Jeg vet jo ikke om de vil trives der, men det er verdt et forsøk. Revebjeller er fine, men som du sier en kan ikke ha de over alt.

   Slett
 8. Deine Bilder sind wieder wunderschön. Vor allem der Fingerhut gefällt mir sehr.
  Gruß Anette

  SvarSlett
 9. Ja, das ist Fingerhut eine schöne Blume, aber es kann schnell zu viel von ihr zu werden.

  SvarSlett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...