tirsdag 17. juli 2012

Ny klatreplante med blomster

I fjor sommer kjøpte jeg en liten staude som så veldig puslete ut. Jeg leste på lappen av den kunne bli opptil 2 meter eller noe sånt. Jeg hadde vondt for å tro det, men jeg ville prøve den. Den kunne bli fin på en vegg hvor jeg har et klatrestativ. Den heter Lathyrus latifolius,  altså en staude erteblomst. Den dufter dessverre ikke som de andre erteblomstene gjør, men den har de kjente blomstene.

Jeg må si at her om dagen at jeg fikk nesten sjokk over hvor fort den hadde vokst og plutselig sto der og blomstret! Jeg hadde ikke trodd at det gikk så fort. Men flere har snakket så varmt om denne, at i vår kjøpte jeg en til som vil blomstre til neste år igjen. Den jeg kjøpte i fjor var hvit, og den i år lillarosa. Gleder meg til neste år når de to blomstrer samtidig.


Denne er nå nesten 2 meter!

20 kommentarer:

 1. Den har så nydelige blomster at du bare må tilgi den at den ikke dufter. Jeg har sett de før, men har ikke selv.Det blir nok fint med en lillarosa sammen med de hvite.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er allerede tilgitt! :-) Håper det blir bra til neste år.

   Slett
 2. Den er rigtig sød og fin. Jeg har den selv i pink. Min dufter heller ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det stemmer nok det at ingen av de dufter. Men de er vakre, så da får det være nok :-)

   Slett
 3. Så koselig med staude erteblomst. De var nydelige de hvite blomstene. Kjekt med noe som vokser fort og. Blir nok knall fint med to farger oppover "klatrestativet".

  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker stauder som vokser 2 meter på en sesong. Håper det blir bra til neste år med to farger ja :-)

   Slett
 4. Den var jo riktig flott! Den må jeg begynne å se meg om etter! Men mener å ha lest at den ikke er så veldig varig? Jeg sådde forresten mange erteblomster i fjor vår som blomstret i rosa på sensommeren. Jeg trodde de var ettårige, men ser at potten er full av nye ranker i år igjen!? Kanskje de er samme sort uten at jeg har vært klar over det? :-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan godt være riktig det du sier om at den er litt kortlivet. Det kan jo godt være at du har sådd den uten at du visste at det var den. Det blir jo spennende å se om den kommer igjen hos deg. ha en fortsatt fin tirsdag!

   Slett
 5. Staudeerteblomsten var flott og så mye den har klatret på et år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er helt imponert over vekstkraften i en så liten plante.

   Slett
 6. Jest śliczny o dobrze, że ma się po czym wspinać. Miałam takiego różowego, ale już zniknął. Pozdrawiam.
  Det er en ganske god ting som har skjedd, og deretter klatre. Jeg hadde en slik rosa, men den forsvant. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje de ikke lever så lenge? Det er jo synd hvis det er sånn.

   Może oni nie żyją tak długo? Szkoda, jeśli to w jaki sposób

   Slett
 7. Så utrolig søt=) En slik fikk jeg også lyst på. Liker at blomster i hagen har litt høyde=) Synd jeg må vente et år med å få se den andre fargen. Håper du har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Får håpe du får tak i den da! :-) Jeg skal ta bilde av den til neste år. Håper de blomstrer samtidig. Ha en fin kveld!

   Slett
 8. Så nydelig og hvit den var mot den hvite veggen, kommer til og bli vakkert til neste år når den andre blomstrer ilamme den :)

  Hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at de blomstrer samtidig, men det ser jeg ikke før til neste år :-)

   Slett
 9. Breiskolm eller staudeerteblomst står høyt på min ønskeliste. Utrolig søt og så artig at det er skikkelig vekst i den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Der kom det andre navnet, ja! Breiskolm sto det på lappen. Fint at du husket det. Utrolig vekst ja, på bare et år.

   Slett
 10. Så nydelig den er!!En positiv ting med alt regn denne sommeren er at alt "eksploderer" i bedene og vokser så man nesten ikke klarer å fölge med på alt som skjer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt vokser noe helt enormt denne sommeren. Så regnet er bra for veksten. Det skjer umerkelig, og plutselig får en nesten sjokk. Moro det :-)

   Slett