torsdag 12. juli 2012

Lyseblå eller mørkegrå skyer...

Det passer jo bra på en dag som denne da himmelen er mørkegrå og det bøtter ned i sedvanlig stil. Bare hittil i dag har det kommet 15 mm med regn, og det er ikke slutt enda. En må ha litt galgenhumor midt oppe i alt dette regnet... ;-)


I vår sådde jeg erteblomster med frø fra Thompson&Morgan. Jeg har prøvd før, men de har blitt både små og med dårlig blomstring generelt. Men i år må jeg ha gjort et eller annet riktig, for nå er de et syn. Det jeg gjorde i år var å gi de en stor neve helgjødsel som jeg la i bunnen av potta. Jeg har lest at hvis erteblomster får for mye gjødsel produserer de bare blader og ingen blomster. Uansett så må blandingsforholdet virket bra i år. Jeg husker ikke navnesorten dessverre, men får lete etter den til vinteren igjen. Jeg likte denne fargen :-)


Jeg sår alle sommerblomstene mine hvert år, og i år kjøpte jeg en lobelia som het ett eller annet med lilac. Lilac betyr lys lilla, så det stemte bra med bildet på frøposen.

Revebjeller har jeg hatt her i mange år, og de har stort sett vært rosa, lilla og kritt hvite som denne:

Men i år har en ny farge oppstått, nemlig lysegul. Hvor i all verden kommer de fra?


Den må jeg nesten ta vare på, for den står sammen med hosta med gule blader, og de kledde hverandre godt. Noen som vet hvorfor det plutselig dukker opp gule revebjeller?

31 kommentarer:

 1. Här har man lite att lära! Vad är helgjödsel? Vacker som en dag är dina luktärter!! Och digitalis i de ljusare färgerna är finast, tycker jag! Den ljusgula liknar den perenna digitalisen, men kanske inte helt lik, svårt att säga.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Helgjødsel er pelletert organisk gjødsel. De ser ut som små, grå korte biter. Laget av hønsegjødsel tror jeg. Jeg bruker det på absolutt alt her fra hosta til sommerblomster, og det ser ut som plantene liker det veldig godt. Den gule min er ikke den som er staude digitalis, for den har jeg ikke plantet :-) Kanskje de krysser seg og at den gule fargen plutselig oppstår?

   Slett
 2. Nydelige blomster og farger.
  Ja det er pussig med denne blomsterverden ,den er full av overraskelser.
  Men den gule revebjellen er veldig fin.

  Ha en fin dag , med eller uten sol.
  Her pøser det ned nå ,men jeg ser det lysner utover fjorden.

  Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den slutter aldri å overraske. Det er vel derfor vi er så betatt av alt som spirer og gror.

   Hvis det lysner hos deg er det håp for at det gjør det her også. Ha en fin dag du også.

   Slett
 3. Så nydelige bilder, du har så mye fint i hagen din, syns også headeren din er kjempfin :O)

  Ha en fin Torsdag, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha en fin torsdag du også, Lisbeth! :-)

   Slett
 4. Vakre erteblomster! Det er kjekt å se at noen lykkes med de, de siste årene har jeg bare ikke fått de til å spire. Nydelige dus gul revebjelle! Det er vel noe med hvordan de krysser seg. Resultatet ble i allefall strålende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er ikke blant de enkleste å få til, så i år har jeg bare vært heldig tror jeg. Det er kjekt at blomster krysser seg sånn og spesielt når resultatet blir fint.

   Slett
 5. Godt å høre at du har beholdt humøret i dette været!

  Erteblomstene var kjempe flotte og en flott sommerplante! Revebjellen har du også vært heldig med :) De blir til slik det passer dem!

  Klem vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må en passe på ellers kan en bli deprimert. Revebjellene lever sitt eget liv ja :-) Ha en fin dag videre. Klem

   Slett
 6. Kjedelig med så mye regn om sommeren når vi være ute. Fine erteblomster du har, jeg har aldri fått dem til. Revebjeller er vakre planter...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjempekjedelig. Erteblomster er det visst mange som sliter med. Jeg har åpenbart vært heldig :-)

   Slett
 7. Hej Marit.
  Så flotte blomster du viser......her regn, regn og atter regn.
  Ønsker dig en god dag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, det er regn og atter regn her også. Det blir jeg så lei. Ha en fortsatt fin dag. Klem Marit

   Slett
 8. Jeg sådde to sorter revebjeller i 2008, en rent hvit og en hvit med røde prikker. Men i fjor kom der også to forskjellige rosa nyanser! De oppfører seg nok som akeleier kan jeg tenke meg :) Men fine er de! Den gule din var kjempeflott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt artig at de oppfører seg som akeleier. De krysser seg jo hele tiden. Håper min gule vil fortsette å være gul. Skal klippe de ned i håp om at de kommer igjen neste år.

   Slett
 9. Skikkelig Bergensvær altså?! Huff og huff! Vi har vist byttet om, for her er det slettes ikke så ille :) Vi er jo takknemlig så lenge det ikke regner vi da.. men det kommer denne veien så vi får løpe ut og nyte det så lenge det varer :) Jeg var så sein med å så erteblomstene i år, at de ikke har rukket å komme i blomst enda :) Nydelige revebjeller! Håper du får bedre vær!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en skulle tro jeg bodde i Bergen nå ;-))Jeg forstår veldig godt at du nyter det fine været. Det er meldt om bedre vær fra i morgen av og kanskje hele helga. Det hadde vært så deilig om det ble sånn...

   Slett
 10. For noen supersøte erteblomster=) Jeg har og sådd mange, men de har ikke fått blomster enda. Håper de kommer om ikke så lenge=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sådde mine veldig tidlig, så det er sikkert derfor de blomstrer så tidlig. Dine kommer nok snart :-)

   Slett
 11. Det er da skrækkeligt med al den regn hos dig. Jeg får også en del, men i mere rimelige mængder.

  Så smukt din lathyrus blomstrer nu. mine er ikke helt så langt fremme. jeg har også meget forskellige resultater med hvad slags jord,de gror i. Jeg tror de er mere næringskrævende end man egentlig tror. Det er i hvert fald mine erfaringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Ina, det er skrekkelig med alt dette regn. Det kom 20 mm i dag, så det er så vått. Nå melder de om bedre vær i noen dager, så jeg håper at de har rett :-)
   Godt at du også har merket deg at de trenger mye næring. Det er nok derfor jeg ikke har fått de til tidligere.

   Slett
 12. Hallo Marit,
  auch bei uns regnet es häufig und ich freue mich über jeden Sonnenstrahl, der durch die Wolken findet.
  Deine Fingerhutblüten sehen sehr schön aus. Vor allem die hellen Farben gefallen mir sehr gut.
  Gruß Anette

  SvarSlett
 13. Hei Anette!

  Ja, det regner vel i hele Europa tror jeg. Synd, for sommeren er så kort. Jeg liker også de lyse fargene på Revebjeller.

  Ja, es regnet mehr als in Europa, denke ich. Schade, denn im Sommer so kurz ist. Ich mag auch die leuchtenden Farben der Fingerhut.

  SvarSlett
 14. De lysegule revebjellene var utrolig fine! Moro med overraskelser i hagen. Krysser fingrene for bedre vær fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er moro med sånne overaskelser. Ja, det gjør jeg også. Håper på mange dager med sol nå.

   Slett
 15. Fantastic photographs, beautiful flowers. I am greeting

  SvarSlett
 16. Nydelig den gule revebjellen som har dukket opp hos deg:) Ikke så vanlig med gule revebjeller, så jeg ville tatt vare på frøene til denne. Veldig vakker den blå Lathyrusen! God helg til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal la akkurat de to jeg har stå og frø seg. Får håpe de er frøekte. God helg til deg også!

   Slett
 17. Hei
  Den gule revebjellen kan være en staude som har forvillet seg til deg med frø. Jeg har en slik staude. En herlig gulfarge som er enkel å kombinere med andre planter.

  Hilsen Unni

  SvarSlett