søndag 15. juli 2012

Det gikk som det måtte gå...

I går dro naboen og jeg til det lokale gartneri og skulle bare kjøpe en rose. Etter å ha lest så mye fantastisk om Austinrosen 'Constance Spry' så måtte jeg bare kjøpe en tenkte jeg. De hadde forsatt 30% avslag, så det passet jo bra. Problemet er at når en kommer dit og ser alle de flotte rosene som er det vanskelig å dra derfra med bare en rose... Jeg endte opp med 'Mary Rose' og 'Bonica' også. Ikke helt uventet det, nei...

På ettermiddagen ble jeg bedt over til en annen nabo som fristet med hagevandring og te. Hun hadde så mye fint å vise frem og har fått seg en stor samling med hosta. Lurer på om hun er smittet av noen i nabolaget... ;-)
Jeg fikk med en plante som jeg tror er en artemisia av et eller annet slag. Den er nok litt "vill", men jeg kan plante den i en potte så den ikke sprer seg så mye. Jeg fikk også en frøplante av en staude som jeg ikke kjente til. Den hadde så vakre hvite "bær". Den het Actaea rubra 'White'  Etter å ha lest om den fant jeg ut at den er meget giftig og på engelsk blir kalt for "Baneberry" Jeg skal ikke spise de, men det er alltid greit å vite om sånne ting. Men den er så vakker når den står med de hvite bærene, at den skal få en fin plass i hagen.


Nå har liljene begynt å blomstre
Nok en feilmerket peon som skulle vært 'Sorbet'. I steden er den 'Bowl of Beauty' Den har jeg ganske mange av fra før, men det gjør ikke noe for den er så vakker.


Til slutt et bilde av mine enorme hosta denne sommeren. godt at noen planter trives i regnet...

24 kommentarer:

 1. Høres kjent ut å ta med flere enn man egentlig skal ha=) Det er lov! For en søt lilje. Jeg plantet noen i fjor som har knopper, og nå håper jeg de blomstrer om ikke så lenge. Hostaene dine er blitt veldig store, og da er de superlekre=) Fin søndag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig lett å komme hjem med mere enn det en tenkte. Rosene kommer nok til å blomstre fint hvis en bare slipper regn hele tiden. Ha en fin dag!

   Slett
 2. Flotte peoner. Her i nord sturer de og står fortsatt med knopper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er de nå nesten avblomstret. Får håpe du får lenge glede av dine :-)

   Slett
 3. Meget smuk lilje, og nogle skønne forkerte pæoner.

  Det er virkelig hostaår i år hos mig også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hostaår flere steder. Med så mye regn så trives de veldig godt :-)

   Slett
 4. Hei, veit akkurat kor vanskelig det er å besøke hagesenter og handle BERRE det ein har tenkt : )) Flotte roser du har kjøp. Dei to første du nevner har eg også invistert i i år. Dei blomstrar no, nydlige. Liljene dine også er fantastisk flotte. Og hosta har eg fått veldig sansen for. Har få sortar, men den samlinga skal utvidast. Dine er så frodige. Inspirert.....inspiret. Ha fortsatt ein flott dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det for de fleste som liker blomster. vanskelig å bare kjøpe det en hadde tenkt. Du må nok kjøpe deg flere hosta. De er virkelig noen flotte stauder som en har mye glede av. Ha en fin dag!

   Slett
 5. Det er alltid gøy med nye planter, og jeg skjønner deg veldig godt at du bare måtte kjøpe. Det er så fort gjort. Constance Spry er bare helt lekker!

  Ha en fortsatt fin sommerdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Constance er virkelig lekker, og så dufter den så herlig. Ha en fin dag!

   Slett
 6. Lekre Roser du har kjøpt deg og flotte bilder av Liljer som har startet blomstringen. Håper været bedrer seg til uken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også. Nå må det snart bli noe sol!

   Slett
 7. Å gå på gartneri som attpåtil gir 30% avslag er ikke bare-bare:-) Synes du er flink som kjöpte så lite jeg:-)
  Nydelige roser du har kjöpt og Hostaene dine er jo bare så lekre! Hostaene hos meg er kjöpt i fjor og i år, så jeg gleder meg til de blir litt större om et år eller to.
  Ha en fin söndag! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? ;-) Det var mange fristelser der, men noen ganger må en bare stoppe. Det går nok noen år før de blir så store. Mine er ca 5 år gamle, men de vokser fort! Ha en fin dag. Klem

   Slett
 8. Nå kom jeg til å tenke på mottoet jeg hadde på russekortet mitt (lenge siden); "Du må ikke motstå alle fristelser, det er ikke sikkert de kommer tilbake." Det var tre flotte roser du lot deg friste av.
  Den første liljen var nydelig med de mørke støvbærerne!
  Håper mine hosta blir like store og flotte med tiden. De pleier ikke mangle vann i allefall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et godt motto! Det hadde virkelig noe for seg :-)Ja, de mørke støvbærerene er så flotte på den liljen. Kontraster er fint på blomster. Dine hosta blir helt sikkert like store med tiden. Det tar bare noen år :-)

   Slett
 9. Skummelt å si skal bare ha når en skal innom et gartneri ;)
  Fin peon,liljer og hostaer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går nesten ikke... ;-) Best å ikke si noe på forhånd.

   Slett
 10. Farlig å dra på planteskoler, i alle fall for lommeboken. Nydelig nærbilde av lilje!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lommeboka som får gjennomgå hver gang når en er der. Best å la være ;-)

   Slett
 11. Ja...jeg kommer alltid hjem med mere enn det jeg hadde tenkt...:)
  Nydelige peoner og liljene dine:)
  Headeren var fantastisk:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at jeg ikke er alene om det! Det er vel sånn det er for mange galegale :-)

   Slett
 12. Veldig kjent fenomen det du beskriver her ;) Hostaene er veldig frodige i år her også, de liker nok regn bedre enn meg.
  Tua.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg regner med at det er flere som har opplevd det samme. Hostaene elsker regn i motsetning til meg...

   Slett