onsdag 25. juli 2012

Hagesentershopping...

I går var en venninne og jeg på tur rundt på div. hagesentere. Jeg skulle i utgangspunktet bare kikke, men det ble nok ikke bare kikking...
Det er noen hagesentere som har alt, mens andre har lite. Mulig at jeg er noe kresen siden det finnes så mye i hagen her fra før, men jeg fant da litt.

1 hvit iris, muligens Iris ensata. Det finner jeg ut når den blomstrer. Men etter alle solemerker så er det kun Iris ensata som skal blomstre nå.
1 Oenothera speciosa  rosa nattlys
1 Blålilla høstphlox , Phlox paniculata, ligna veldig på den på bildet
1 Heuchera 'Midnight Rose' Har 3 stk. fra før, men liker denne så veldig godt...
1 Physostegia virginia Variegata
1 Delphinium 'Galahad'
1 Leucanthemum maximum 'Snowdrift' Fl.pleno
1 Stachys officinale 'Rosea'
1 Verbascum chaixii 'Album' Kan noen fortelle meg om denne er en staude? Eller er den toårig som revebjeller?
1 Veronica spicata
1 Anemone tomentosa 'Robustissima'
2 Phlox maculata 'Natascha'
1 Rose 'Burgundy Ice'  Angrer bare vettet av meg at jeg ikke kjøpte to...

Denne er så nydelig i fargen at den er til å dåne av...
1 Cosmos 'Hot Chocolate' Dette er en ut og inn plante som jeg ikke har hatt før. Må oppbevares i kjelleren til vinteren. Og jeg som ikke skulle ha flere ut og inn planter... ;-)

31 kommentarer:

 1. Så mye lekkert du har shoppet, Rosen "Burgundy Ice" og Cosmos "Hot Chocolate" var virkelig lekre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de to er mine favoritter også. Den fargen på rosa er enda bedre i virkeligheten :-)

   Slett
 2. Alltid hyggelig å være på hagesenteret, spesielt hvis det er velfylt. Ser ut til at du har kjøpt mye bra. Rosa nattlys har jeg ikke hørt om før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er morsomt å komme til et velfylt hagesenter. Den hadde ikke jeg hørt om heller. Jeg har den gule fra før, men kjente ikke til den rosa.

   Slett
 3. Regner med at du har vært innom bl.a. Vegge? Hagesentershopping er livsfarlig for lommeboken, men livgivende for lommebokens eier :o) masse lekkert du har funnet deg :o)

  Mvh UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Der traff du spikeren på hodet! :D De hadde 90% av det jeg kjøpte. Lommeboka fikk gjennomgå der, ja !

   Slett
 4. Du kom ikke helt tomhendt hjem igjen denne gangen heller. Så mye snacks du fikk tak i på denne runden! Det var nok ikke du som snakket om at det var trangt i bedene...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, kremt, kremt. Jo, jeg må nok innrømme at det er meg som har nevnt at nå var det ikke plass i noen bed. Men det har jeg gjort noe med i dag. Jeg har laget to nye bed!!!!

   Slett
 5. Så mye flott du har kjøpt-håper du har plass da :-) . Den cosmosen er super, men forstår jeg må bo på feil kant av landet. Umulig å få tak i den her. Visste heller ikke at de kan overvintres, det vil jo alltid være verdt forsøket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er faktisk ikke så lang unna deg likevel. Ferja Moss-Horten og så er du der nesten :-)
   Jeg har bare lest om den at den kan overvintres på steder hvor det er kaldt om vinteren. På f.eks. Vestlandet i gode strøk kan den overvintre ute.

   Slett
 6. Det kliar i mina fingrar, jag får nog åka till plantskolan nån dag snart :) Kram Kicki

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jeg tenke meg når du ser hva jeg har fått tak i. Du må nok ta deg en tur til planteskolen snart :-)
   Klem Marit

   Slett
 7. He he - i utgangspunktet bare kikke.... ;-) Den har jeg hørt før - av meg selv!!!
  Så mange nydelige planter du har kjøpt - Burgundy Ice - for en fantastisk farge!
  Ønsker meg Maaaange nye stauder - men hagen får vokse fram sakte men sikkert. Kanskje det blir et vekst/lysthus til neste år, og må derfor tenke litt nøye over hvor jeg skal ha bed!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Bare kikke... Jeg vet jo når jeg drar dit at jeg alltid kommer hjem med noe. Ja, den fargen er helt utrolig nydelig. Det er veldig lurt å tenke over plassering av bed når du skal ha opp et drivhus. Det tar mye plass. Klem fra Marit

   Slett
 8. Det der med å gå på hagesenter bare for å kikke - joda jeg kjenner også til hvordan det kan gå!! Du har i alle fall fått tak i mye flott! Rosa stachys har jeg ikke sett, kanskje den blir noe å jakte på! Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de fleste har vel prøvd det ;-) Det går omtrent likt hver gang. Den har ikke jeg sett før heller. Artig med nye helt nytt. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 9. Det var en hel del du hittade, trots att du bara skulle titta. Det är fina växter allihopa, blev förtjust i rosen, vilken färg. Chokladblomman är jättefin, men visste inte att den fanns som flerårig.
  Jag har en ettårig variant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble egentlig mye mer enn jeg hadde tenkt. Men sånn er det når hagesenteret er stapp fullt av fristelser. Den er flerårig hvis du tar den inn og har den kaldt om vinteren så den får hvile.

   Slett
 10. Så mye fint du fant! Å dra på hagesenter er "farlig" det, det er jo plent umulig å ikke kjöpe noe:-)
  Så flott at pengene kom fram. Stiklingene ser fine ut forelöpig, jeg krysser fingrene for at det skal fortsette sånn:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper at det går bra med stiklingene og at det danner seg røtter. Klem Marit

   Slett
 11. Verbascum chaixii skal være en av få Verbascum som er ekte staude. Har sådd 'Album' i år og håper det beste.

  He-he. Fikk også med meg en 'Burgundy Ice' da jeg "kikket" såvidt over roseutvalget på Plantasjen (av alle steder) her om dagen, enda jeg ikke har plass. Utrolig lekker farge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint du sier det. Jeg leste meg til at på engelsk kalte de den for shortlived perennial, men han jeg kjøpte den av påsto at den kom igjen. Det blir spennende om den gjør det.

   Kan tenke meg det ja, at du hadde fått tak i den. Den er ny i år her i landet ser det ut som. Lekker farge ja, den er helt i min smak :-)

   Slett
 12. Hej Marit.
  Du har da godt nok været på indkøb.....dejligt at gå i havecentre.
  Ønsker dig en god dag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig deilig å finne så mye fint på en gang. Ha en fin dag du også! Klem Marit

   Slett
 13. Hei. Jeg har tittet på hjemmesiden din etter et søk på dagliljer. "Boken" din er inspirerende, jeg ser at det ligger mye jobb bak. Jeg samler på dagliljer, og ser på bildene dine at du har mange flotte! Bilde nr 4 er nok H fulva, nr 8 kan være Little missy, nr 57 kan være Royal prince og 58 må være Mini pearl. Send meg gjerne en epost e_nordli@hotmail.com hvis du vil bytte noen dagliljer :-) (jeg har ingen blogg enda)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er morsomt for sin egen del å se hva som har blitt gjort her. Jeg har mange dagliljer og de fleste er uten navn. Jeg har for tiden ikke plass til flere, men kan tenke på det på sikt å bytte noen.

   Slett
  2. Takk for dine forslag, det kan nok stemme at det er de jeg har.

   Slett
 14. Så mye fint du har kjøpt!
  Tenkte å ha meg en hagesenter tur jeg også, regner med at alt er til halv pris, så det er bare å hamstre:)
  Ønsker deg en fin helg, klem Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke noe av dette jeg kjøpte var til halv pris dessverre. Hovedsalget er nok ikke før i slutten av august. Men du kan helt sikkert komme over noen gode tilbud! Ha en fin helg du også :-)

   Slett
 15. Tips?? Hvor er det best å dra? Mye fint på din liste. Dagliljene fra isdag ser lekre ut de og, takket være ditt tips har jeg knoppene nå i nesten alle de jeg har (6...) men etter å ha sett ditt bedd skulle jeg ville ha mange, mange flere :)

  SvarSlett
 16. Jeg vil si at Vegge akkurat nå hadde veldig mye fint, men det er etter min smak så klart. Vi var på Gjennestad, og Rom hagemiljø også, men ingen av de hadde noe som jeg ville ha. Så bra at du har fått knopper på dagliljene dine. Det er lett å få dilla på dagliljer, ja :-)

  SvarSlett