tirsdag 19. juni 2012

Min iris

Anne på Moseplassen har en ny utfordring, nemlig vis oss din iris! Jeg har samlet på iris i veldig mange år, og hvor mange iris jeg har vites ikke. I dag blomstret en jeg hadde glemt at jeg hadde kjøpt. Sånn er det når en ikke helt har oversikten. Denne "nye" irisen kjøpte jeg for noen år siden, men den har ikke blomstret før i år. Den er mer spesiell enn pen synes nå jeg. Men det er i hvertfall en iris! Det botaniske navnet er Iris pseudacorus 'Berlin Tiger'

18 kommentarer:

 1. Så morro at du deler Marit! Jeg håpa på det når jeg la ut utfordringen, har jo vært innom og sikla på alle de fine du har vist nylig :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har savnet dine utfordringer Anne, og det er så morsomt å delta. Så nå måtte jeg jo delta, for denne utfordringen var jo midt i blinken for meg ;-)

   Slett
  2. Veldig hyggelig å høre at du har savnet konkurransene/utfordringene. Jeg har savnet de jeg også, og nå som jeg har kuttet det ned til å bli utfordring ikke konkurranse så blir det litt greiere for meg. Faktisk så mye greiere og så flott respons at jeg bobler litt på å ta en til ganske snart, med peonen :)

   Slett
  3. Jeg forstår veldig godt at det er både slitsomt og krevende. Men veldig hyggelig at du orker. Men utfordring er like hyggelig som konkurranse :-)
   Peon er også en fin utfordring.

   Slett
 2. Den var jo skikkelig stilig! Morsomt å få litt overraskelser i form av planter man har glemt, dukker opp :-)

  SvarSlett
 3. Ja, det er skikkelig morsomt. Den er litt spesiell, men den var jo litt stilig også. Alle iriser er jo selvsagt fine :D

  SvarSlett
 4. Jeg har noen navnløse dronninger i hagen. de kommer nok fra Magnus :)Denne var lekker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne her kommer garantert fra Magnus. Jeg husker at han sa navnet, men jeg hadde som nevnt glemt hele irisen for den har aldri blomstret før nå. Men det var en hyggelig overaskelse!

   Slett
 5. Długo czekałaś na jego kwitnienie, ale warto było, bo jest bardzo ładny. Pozdrawiam.
  Den lange ventet for blomstring sin, men det var verdt det fordi det er veldig hyggelig. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen blomster er verdt å vente på. Det er så fint når de endelig blomstrer.

   Tak, niektóre kwiaty są warto czekać. To takie miłe, kiedy wreszcie rozkwitnąć.

   Slett
 6. Iris er flotte, og så finnes de i så mange fargekombinasjoner. Du har vist så mange fine tidligere også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en utrolig slekt disse irisene. De finnes i utallige farger. Jeg er veldig glad i de :-)

   Slett
 7. Iris er fasinerende og vakre med de litt snåle kronbladene. Mine går ofte ut på vinteren, men det er sikkert dreneringa, så lecakuler må vel til her også.
  Ha en finfin onsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan forstå at I. garmanica kan gå ut hos deg, men ikke I. siberica. Den kommer som navnet tilsier fra Sibir og burde klare seg hos deg, Tua! Håper at du får tak i noen sånn og får de til. Ha en fin onsdag du også!

   Slett
 8. Dette var en Iris med personlighet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er en iris en ikke glemmer. Den har personlighet, det er helt sikkert! :-)

   Slett