lørdag 9. juni 2012

Et lite livstegn...

Lenge siden sist, men bloggen har vært litt nedprioritert i forhold til andre viktige oppgaver. Noen ganger må en bare velge vekk ting.

Det har skjedd mye i hagen siden sist, og jeg får prøve å lage et referat ;-)

Jeg har kjøpt meg en oppstammet hengealm, Ulmus glabra pendula. (håper at min blir som den på bildet) Jeg hadde bestilt den på et hagesenter og når den endelig dukket opp, så var den et beist på 3 meter inkl. rotklump. Mannen måtte frakte den på hengeren innpakket i plast og det var et svare strev å få den av hengeren da den veide ca 150 kg. Men med god hjelp av mann og barn ble den plantet og ser ut til å ha overlevd turen. Neste gang jeg bestiller et tre skal jeg spørre om størrelsen først...

Forrige søndag var jeg med noen venner på en kjapp tur til Ramme gård. Vi var der kvart over ti og det var plass til å parkere på den første pareringsplassen. Det forsto jeg hvorfor etterhvert, for det var nesten ikke planter igjen der i forhold til hva det har vært der på lørdager når vi har vært der andre ganger. Men noe fant jeg da. En rosa hepatica, en feilmerket hvitveis og en Podophyllum 'Spotty Dotty'. Peonmannen fra Barkåker var der også, og det ble også med hjem en vinrød dobbel trådpeon/dillpeon, Paeonia tenuifolia.

Jeg har også i det siste ventet på en hostaimport som det har vært mye trøbbel med. Problemer var at ved et uhell så ble plantene sendt fra Nederland med den vanlige posten og ikke DHL som vi pleier bruke. Med det resultat var at de trodde at pakken rett og slett var blitt borte, for ingen hadde noe sporingsnummer som virket. Jeg hadde prøvd å ringe posten her i Norge to ganger uten resultat. På tirsdag ble jeg oppringt av posten utland som plutselig hadde en pakke til meg :-( Jeg fikk pakken på torsdag og fryktet det verste etter som den hadde vært på reise i 23 dager.

Det var endel eksklusiv kompost der for å si det sånn...

I dag har hagelaget her vært på en kjempekoselig tur. Vi var 4 stk. som dro i to privatbiler til Peonmannen, Rom hagemiljø, Åsgårdstrand for å se oss omkring og til slutt Vegge gartneri. Når vi reiste hjem var bilene stapp fulle av planter. Rart hva?...Undertegnede har en stor del av æren/skylden for det. Dagens innkjøp ble:

3 stk. peoner hos Peonmannen

1 alpeclematis 'Sorbet'
1 Syringa meyeri palibin oppstammet  Rom hagemiljø

1 Brunnera Mr. Morse
1 Acer dissectum oppstammet Vegge gartneri

Det var en veldig hyggelig tur, bare synd at ikke flere ble med.

Clematis alpina 'Alba plena'

22 kommentarer:

 1. Så stilig det treet er. Et sånt kan jeg også tenke meg. Jeg har värt på ett staudefirma idag og kjöpt massevis av nye planter, bl.a. noen riktig fine Hosta. Jeg brukte hostabloggen din som oppslagsverk för handleturen. Den er helt suveren - takk for den gode hjelpen det er når man som jeg ikke kan like mye som du:-) Kjenner at jeg nok har blitt rammet av "Hostafeber" jeg også:-)
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det finnes mange flotte trær å få tak i, så der er det mye å kjøpe hvis en liker trær. Så hyggelig at du bruker hostabloggen min som oppslagsverk, det gleder meg virkelig! Hostafeber har jeg hatt i mange år nå, så pass deg for den. Den er ikke så lett å bli kvitt ;-) Ha en fin søndag!

   Slett
 2. Heia, det kan være greit og være bloggfri en stund også, det kommer en tid da andre ting enn blogging må prioriteres, det trur æ gjelder de fleste av oss.
  Takk for koselig kommentar inne hos mæ, du får ha ei fin helg, hilsen Lisbeth. :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg regner med at det er flere som vet hvordan det føles når en bare må prioritere andre ting foran bloggingen. Det er alltid hyggelig å lese bloggen din :-) Ha en fin søndag!

   Slett
 3. Så mye spennende du fikk med deg hjem da , det er bestandig moro med litt nytt.
  Ha en fin lørdag , klem fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid spennende med masse nye planter. Det er så moro å være rundt på hagesentere og se hvor mye fint som finnes. Ha en fin søndag! Klem fra Marit

   Slett
 4. Sånn er det noen ganger, noen oppgaver får førsteprioritet og andre legges til side. Kjekt at du fant anledning til å oppdatere oss igjen.
  Tenker det var et strev med almen, nå håper jeg den blir så flott som du drømmer om. Mye flott du har kjøpt ellers også. Synd med hostaene. Import kan være risikosport. Håper noen klarer seg.
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et svare strev med almen ja, men jeg sto bare på sidelinja og så på. Sånne tunge tak er ikke noe for meg så jeg bare dirigerte ;-)
   Ja,d et med hostaene var virkelig synd, men lite jeg kunne få gjort. Noen av de vil helt sikkert klare seg. Det er risikosport ja, men det vet en jo om når en bestiller. Men med hosta har jeg ikke opplevd det før. Ha en fin søndag!

   Slett
 5. Rom hagemiljø høres spennende ut! Synd dette med hostaene. Hender jeg har eksklusiv kompost her i hagen også (har ikke tenkt på det før).

  SvarSlett
  Svar
  1. Rom hagemiljø har virkelig mye fint. Vi var der lenge og det var så mye fint der. Anbefales å ta seg en tur dit ja, og også Vegge gartneri i Nykirke hvis du har anledning. Hyggelige folk som driver det.
   De fleste har vel opplevd at de har eksklusiv kompost i hagen ja, for det er ikke alltid alt som klarer seg av det en planter ;-)

   Slett
 6. Masse flotte nyheter. Hvilke pioner falt du for tro? Jeg kjøpte 'Bride's Dream' og 'Do Tell' hos Pionmannen i mai. Takk for rundturen i Hagen i går. Alltid en fryd :o)

  UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må innrømme at jeg ikke husker navnene på to av de, for det står bare tall på lappene i pottene. Men den ene var feilsendt til han som 'Bowl of Beauty'. Den var helt spesiell for blomsten var nesten gul inni. Takk for besøket ditt, det er alltid hyggelig å ha deg på besøk vet du :-)

   Slett
 7. Ååå, så ergelig med de ødelagte hostaene fra importen! Får du noe erstattning for de?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var fryktelig ergelig, men jeg får erstatning for de som er døde ja.

   Slett
 8. Var flott den almen. Måtte jo trekke litt på smilebåndet av hvor stort treet var :) Bra dere fikk det på plass.
  Synd med hostaene som ikke kom frem i tide.
  Spennende nyervervelser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du kan tenke deg hvor sjokkert jeg var da damen ringte og sa at treet var tre meter høyt. Det var jeg ikke forberedt på. Men nå står treet det og det kan bli fint når det får vokst seg til. Ja, posten er totalt ubrukelige til å håndtere pakker som kommer fra utlandet. 23 dager er bare helt tragisk når det gjelder levende planter. Ja, det var mye spennende som ble med hjem i går :-)

   Slett
 9. Jeg leste om turen og tenkte nesten bli med men badet satte en stopper. Vi snakket faktisk om det sist møte om K. Hagelag skulle hive seg på... Synd at det ikke ble fler med..
  Hvilket tre! Godt du har plass åt sånt, ser jo stilig ut, tenk at være barn og gjemme seg under noe slik. Så synd om Dina Hosta. Men er ikke røttene ganske tålige? Synes bestandig de begynner vokse i komposten og.
  Ha det fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var jo synd at dere ikke ble med, for det var en så koselig tur at jeg gjerne skulle tatt den en gang til ;-)
   Ja, når treet en gang blir så stort kan nok både barn og voksne gjemme seg under det.
   Jo, på noen av hostaene er røttene ok, men ikke på alle dessverre. På noen av de var hele planta fra rot til topp råtnet.

   Slett
 10. Flott ny Hengealm du har kjøpt, den blir nok et syn.

  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at den vokser seg til. Det gjør den sikkert med årene. Ha en fin søndag du også!

   Slett
 11. Åhhh, hjelpe meg !!! Så synd med importen !! Dumt at det ikke kan distribueres med andre enn posten !!! Nå har jeg kjøpt meg ny bil, og kommer nordover snart. ringer først for sikkerhets skyld. Har et par som gjerne vil være med, får se om det passer for dem. Du har så flotte bilder, blir aldri mett av å se og nyte. Lykke til med de som angivelig klarte seg av hostaene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var synd. De ble med en feiltagelse sendt med den vanlige posten i steden for DHL som vi vanligvis har brukt. De er dyrere å bruke, men vel verdt pengene. Da er plantene i live når de kommer, for de bruker kun to dager... Ja, ring først, for jeg er endel borte for tiden.

   Slett