søndag 24. juni 2012

Klematis som blomstrer nå

I dag bøtter det ned som vanlig holdt jeg på å skrive. Det er ikke helt sant at det regner hele tiden her, men det er heller ikke så langt unna sannheten. Denne sommeren er som den forrige, inntil nå temmelig våt. Men det har vært noen fine dager innimellom og da har jeg tatt noen bilder av klematis som har begynt å blomstre.
'Snow Queen'
The President'
'Dr. Ruppel'

Alle de tre på bildene over er kjøpt i år, men denne her 'Warszawska Nike' var med på flyttelasset for 6 år siden. Den blomstrer fra juni til langt ut i august. Trofast hvert år, og skikkelig hardfør. Absolutt verdt å prøve for de som sliter med å få til klematis. Jeg ønsker dere alle en fin søndag uansett vær!

26 kommentarer:

 1. Har precis varit och handlat några tomatplantor och skall ut i växthuset, då kom det en riktig störtskur, men den går nog över snart. Vilka vackra klematis du har, du måtte ha en underbar trädgård. Ha det så bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse regnskurene varer heldigvis ikke så lenge. Ha en fin søndag med utplanting av tomater!

   Slett
 2. Jeg er så glad i min Warazawska, den er trofast i tjenesten :) Jeg holder en knapp på at jeg jøper en ny ette rjeg har flyttet, men er åpen for andre sorter. Den må være like hardfør og med like lang (minst) blomstring og tåle halvskygge, dvs morgensol frem til ca kl 11. Hvordan er Snow Queen ift dette? Liker så godt den limefargete stripen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er en trofast sliter den Nike. Jeg har den for første gang i år, så jeg vet ikke om den er like hardfør og villig. Men de to jeg kjøpte hadde overvintret fra i fjor, så jeg tror den er ganske hardfør den også. Siden jeg kjøpte de har de vokst nesten 2 meter! Den limefargede stripen er et ekstra pluss ja :-)

   Slett
 3. Så flotte Klematis du har.De er bare veldig dekorative...
  Har noen jeg også, men ingen i blomst ennå;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok litt juks det med de tre som jeg har kjøpt i år mht. at de blomstrer så tidlig. De fleste av de kommer i fra Nederland og kommer derfor tidligere i blomst. Men hyggelig er det i hvertfall med tidlig blomstring :-)

   Slett
 4. Nydelige Klematis som blomstrer hos deg nå, syntes fargen på den siste var spesielt lekker...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den liker jeg også godt, og så er den i tillegg veldig hardfør. Ikke alle klematis liker seg her som det er såpass kaldt om vinteren.

   Slett
 5. Den irisen på toppen var virkelig lekker Marit! Og det samme var jo klematisene dine også :) Jeg har kun staudevarianter. De store klatrerne har jeg aldri fått helt dreisen på. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er ikke så verst ;-) Det gjenstår å se om de store klematisene kommer igjen til neste år. Men jeg lever jo i håpet. God søndag til deg også :-)

   Slett
 6. Så fine klematis , ja det er litt for vått etter min smak.
  Men plantene klager vist ikke.

  Fine bilder Marit , ha en bra ny uke .
  Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan godt holde opp å regne nå. Vi har fått regn for en uke nå minst. Plantene klager ikke nei, de vokser så det knaker.

   Klem fra marit

   Slett
 7. Kjempe fine clematis! Mine er små enda, men jeg håper på blomstring i år! I fjor var det en som bare vokste seg lang og frodig.

  Ønsker deg en fortsatt fin søndag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo være heldig å få blomstring utover sommeren. Ha en fin kveld. Klem fra Marit

   Slett
 8. Nydelige klematis! Jeg har endel i potter, og mistet noen av de etter de to strenge vintrene vi hadde. Men det er da noen som har overlevd i pottene sine, bla Multi Blue som blomstrer nå. Ellers er det vel tryggest å ha de i jorden, og når det nye bedet blir klart for planting skal de fleste ut der.
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok best å ha de i bakken ja. Jeg tør ikke ha mine bare i potter her, da overlever de ikke. Multi Blue er så fin, skulle ønske jeg fikk til den.
   Ha en fin uke du også!

   Slett
 9. Flotte klematis i flotte farger!

  Har nok vært tørrere hos meg, for her var regnet kjærkomment. Alt for plantene, jeg liker best sol ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har det regnet så mye at nå har plantene fått nok for en stund. Jeg liker også sola best :-)

   Slett
 10. Piękne masz clematisy. Bardzo je lubię i też mam. Pozdrawiam.
  Vakker du clematisy. Jeg liker dem veldig mye, og også jeg har. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er vakre. Fint at du også har de i hagen din.

   Tak, są piękne. Miło, że masz również tych, w swoim ogrodzie.

   Slett
 11. Nydelige alle sammen! Jeg elsker klematiser, og jeg må nok ha flere! Bakdelen er at jeg ikke har så mange vegger de kan klatre i! Men det lar seg løse :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke noen vegger som de kan klatre på. Men disse er plantet ved siden av rosebuen i hagen, og det ser ut til å fungere fint. Ha en fin uke du også!

   Slett
 12. Flotte klematis hos deg!..godt det er noe som liker den våte sommeren:)
  Vi får nyte det som er..uansett vær:)
  Ønsker deg en fin ny uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plantene ser ut til å trives i det fuktige været. Vi får jo ikke gjort noe med det, så en får ta det som det kommer. Ha en fin uke du også!

   Slett
 13. Hej Marit.
  Flotte billeder du viser af dine klematis.
  Alt i min have er 3-4 uger bagefter i år pga. vejret.
  Ønsker dig en god dag / god ny uge.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok senere enn vanlig her også. Blomstene varer lenger i det kjølige været, men jeg vil helst ha sol nå. Ha en fin dag/ny uke du også. Klem Marit

   Slett