mandag 25. juni 2012

En rosebusk i blomst

Det er ikke ofte jeg skriver om roser, men det finnes jo noen her også. Når jeg flyttet hit vokste det en rosebusk innimellom trær og kratt og jeg la ikke så mye merke til den da. Siden har trærne og krattet blitt fjernet. Jeg brant bål der like ved der denne rosen sto, så den ble både grillet og stekt. Så denne må være meget hardfør siden den har overlevd denne behandlingen. I dag blomstrer rosen, og jeg tror den må være den som heter Hurdalsrosen. Den har ikke torner og remonterer ikke.

16 kommentarer:

 1. Ligner på den ja.Jeg klippet min helt ned i vår,den holdt på å velte og kommer med store nye skudd :)Den er villig og hardfør.Het letter tåka så vk får enda en finværsdag :)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er veldig villig og hardfør ja, det er nesten utrolig hva de tåler. Her er det regn som vanlig. Ha en fortsatt fin mandag!

   Slett
 2. Vakker er den, men den tålte ikke meg. Jeg klarte kunststykket å ta livet av ei Hurdalsrose her i hagen. Jøye meg, vet ikke helt om akkurat det er noe å være stolt av. Jeg har ikke kjøpt en ny, men det er oppe til vurdering.
  Nyt sommerdagene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo nesten godt gjort når en tenker på hva den faktisk tåler ;-) Du får prøve en gang til, det går sikker bra neste gang du prøver. Kos deg i hagen!

   Slett
 3. Nydelig Hurdalsrose, visste ikke at den ikke har torner som er mitt ankepunt mot roser.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, den har ingen torner. skjønner godt at du ikke liker torner på roser, det gjør ikke jeg heller. Men dessverre er det noen av de vakreste som er oversådd med torner. Ha en fin uke du også!

   Slett
 4. En mycket vacker ros! Men, alla rosor är egentligen vackra och absolut ett stort plus om de är hardfør!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alle roser er vakre, det er det ingen tvil om. Men ikke alle er like hardføre, dessverre. Ha en fortsatt fin mandag!

   Slett
 5. Så fin rose - og så deilig å vite at den ikke er noen sart frøken, men at den tåler alt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den kan trygt prøves av de alle fleste tror jeg. Når den tålte min behandling, så må den enste tåle alt!

   Slett
 6. En meget smuk hårdfør rose må man sige. Der er ikke mange, som ville klare den behandling ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg har nesten dårlig samvittighet for den behandlingen den har fått av meg. Men den lever i beste velgående, så da må en i hvertfall si at den tåler det meste ;-)

   Slett
 7. Roser er helt klart ikke inne i varmen her enda, men jeg har etterhvert sett flere jeg vurderer værdig til å flytte inn i hagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg er heller ingen rosefantast. Men det finnes mange fine av de, så det kan bli noen flere her også.

   Slett
 8. Jeg er ingen fan jeg heller men nå som jeg trenger fine busker og klatrevekster for å ta av for vinden synes jeg plutselig at de er veldig fine:) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, roser kan brukes til så mangt. Store rosebusker tar helt sikkert av for vinden. Ha en fin kveld du også!

   Slett