lørdag 30. juni 2012

For mye Møllers tran?

Hvorfor skal det alltid regne når peonene og valmuene er på sitt fineste? Det er ikke så rent lite regn som kom ned i går, og jammen så regner det i dag også... Valmuene ser ut som de er slaktet der de står og henger med nebbet. Heldigvis tok jeg et bilde her om dagen av en som bare hadde fått litt regn på seg.


Bilde tatt i fjor

Jeg synes disse staudevalmuene er så vakre. I år blomstret det to av forskjellige farger til som ikke hadde blomstret før, men regnet tok fort livet av de. Så jeg fikk dessverre ikke tatt bilder av de.

På mandag kommer en lastebil med bark her. Ikke bare litt, men hele 10-12 kubikk. Frakt er så dyrt, for det koster nesten like mye som barken. Så derfor bestiller jeg nok, så jeg har til neste år også. Men det kommer til å bli litt av en haug i gården her ;-) Jeg bruker bark i nesten alle bed. Når de bare er ferdig lukede så er de vedlikeholdfrie i nesten et år. Hostaene trives veldig godt med bark rundt "bena". I år har de vokst til utrolige dimensjoner. Det var ei venninne som spurte meg her om jeg ga de for mye Møllers tran... 

Dette er Hosta 'Krossa Regal' som for få år siden bare var en liten plante...
Denne her har også blitt kjempestor. Hosta 'Blue Umbrella'

22 kommentarer:

 1. Mine staudevalmuer forsvant som et skudd ved et regnfall for en ukes tid siden. Vips var den moroa over. Synd, for de er utrolig vakre!

  Du, jeg leter etter en smalbladet, forholdsvis liten blåbladet Hosta i plantekassene. Omrentlig farge som Blue Mouse Ears, men større i bladene og omfang. Har du noe forslag? Den med de krøllete bladene var søt, men blir sikkert stor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er synd med det kraftige regnet som ødelegger for de flotte valmuene. Det skjer omtrent hvert år :-(

   Ja, den blir nok for stor den som jeg skrev om i hostabloggen i går. Jeg vet om en som heter 'Blue Arrow'. Den blir medium i størrelse og har spisse blader. Mulig at den også blir for stor for deg. Men det finnes ikke så mange blå smalbladede hosta dessverre.

   Slett
  2. Takk for tips, skal sjekke den ut :)

   Slett
 2. Ja, regn er bra men noen ganger kan det bli litt for mye av det gode. Her i Stockholm har vi tydeligvis satt alle tiders regnrekord for juni iår, og det skjedde for nesten to uker siden. Siden det har det regnet masse til:-(
  Takk for tipset om bark rundt föttene på Hostaen. Jeg ble bitt av "Hosta-basillen" ifjor og suger til meg all informasjon og kunnskap som du videreformidler på bloggene dine:-)
  Håper regnet snart gir seg hos både deg og meg så vi kan få väre ute og nyte av blomstene våre!
  Kem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, sånne nedbørsrekorder er ikke noe moro.

   Bare vær oppmerksom på at du må gjødsle litt ekstra godt, for barken "spiser" nitogen. Jeg gjødsler to ganger i sesongen. Bruker noe som heter helgjødsel, og som er organisk. Klem fra Marit

   Slett
 3. Nydelig farge på den staudevalmuen! Her har bare den knallorange blomstret ennå. Håper både du og jeg får bedre vær snart :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har en nydelig farger. Den heter 'Coral Reef'. Frø kjøpt hos Thompson& Morgan. Jeg håper også på bedre vær snart ja!

   Slett
 4. Nei, hvorfor, hvorfor?
  Hosta trives heldigvis med regn. De skal nå få barken jeg ikke har funnet plass til. (En sekk, ikke flere kubikk!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en plante som tåler mye regn i forhold til andre. Men de blir flekkete på bladene hvis det blir for mye. Det skjedde i fjor sommer.

   Slett
 5. En underbar färg på vallmon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er nydelig. Jeg skal så flere valmuer til neste år og håper å få frem flere vakre farger på de.

   Slett
 6. Nydelig valmue!
  Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til bark i bedene, men hos deg fungerer det tydeligvis strålende. Hostaene ser ut til å stortrives.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og jeg har som kjent overvekt av hosta her, så for de er barken bare bra. Til roser og mange andre planter er det ikke så bra.

   Slett
 7. Ja jeg så det hadde bøttet ned på Østlandet... Skrekk og gru for noen mengder! Jeg har alltid vært litt skeptisk til bark, men det er kanskje helt grunnløst? God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det holder lenge med regn nå. Ønsker meg sol nå :-)
   Det kommer helt an på hva en har i bedene, men jeg har mest av hosta og andre bladplanter. De stortrives med at barken holder veldig godt på fuktigheten. God helg til deg også!

   Slett
 8. Så utolig nydelig valmue, så sart og skjønn. Den hadde blåst bort eller regnet bort her i Østfold tror jeg. Nå har jeg snart satt alle mine Hosta i krukker. Sneglene yngler langs bladene og spiser de opp desverre. God lørdagskveld til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de tåler ikke mye disse valmuene dessverre. Sikkert lurt å ha hosta i krukker når du har problemer med snegler. Ha en fin lørdagskveld du også!

   Slett
 9. Åh, det var fine valmuer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine, men av kort varighet pga. mye regn. Det er så synd!

   Slett
 10. Hosta er så pene, spesielt med vanndråper på seg! :)
  tror jeg må skaffe meg noen slike, har sett noen med hvite striper som jeg har lyst på (kan ikke navnet)
  klem :)

  SvarSlett