mandag 2. mai 2011

Vårblomstring

Dagene går så fort, og det skjer så mye i hagen på en gang. Her om dagen sprang det ut en fylt helleborus (julerose) som jeg har sådd selv. Er den ikke søt?

Ellers er det mange løkblomster som dukker opp. Jeg beklager at jeg ikke skrev ned navnene i høst, for jeg kunne godt ha tenkt meg flere av de. De er kjøpt hos Zimtrade, så det burde være mulig å finne ut av.


Auriklene er i full gang, men også andre primula som denne rosa som blomstrer midt inne blandt auriklene.
Til slutt må jeg vise frem et bilde av mine blodrot, Sanguinaria canadensis. Jeg har de både i enkel og fylt utgave ved siden av hverandre i bedet.

Det har vært mye kaldere i det siste enn det vi har vært vant til. I natt var det frost her, så det er dessverre alt for tidlig å plante ut sommerblomster.

20 kommentarer:

 1. Jeg tok sjansen og plantet ut noen prydtobakk og løvemunn i går (!). I dag var det is på bilruta... men plantene sto faktisk like fine. :)

  Så man kan ha flaks. De lyse narcissene kan kanskje være "Mount Hood"? De er iallfall ganske like.

  SvarSlett
 2. Heisan ! Fin bløming i hagen din. Eg håper vi ikkje får frost for alldri har eg kjøpt sommerblomer så tidleg !! Lurt av sol og varme og tru på sommeren. Ha det godt !!

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder! Så gøy med egen sådd Hellborus!:)

  SvarSlett
 4. Flott med blomstring på selvsådd fylt helleborus. Hos meg er det en blomst på blodroten som ble plantet i høst. Håper det blir fler etter hvert.

  SvarSlett
 5. Så nydelig Helleborus :-) Moro når selvsådde blomstrer for første gang.

  SvarSlett
 6. Så artig å få blomst på julerose som du har såd selv,fin farge.
  Hvite tulipaner er bare nydelig.
  Kos deg i den fine hagen din Marit.

  SvarSlett
 7. Så nydelig det blomstrer hos deg alt! Ekstra artig med den sjølsådde, da. Riktig så søt! Mine hvite blomstrer I Sunnmørshagen. Narsisser blir aldrI feil, og hvite er ekstra nydelig.

  I hjemmehagen min er det bare scilla som blomstrer så langt. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har skaffet meg blodrot, forresten. Den er bare lekker!

  SvarSlett
 8. smgj, ja det var is på ruta her også i dag. Sommerblomster tåler litt rundt null, men ikke så mye mer. Det eneste jeg har ute er stemor, for de tåler endel.

  Jeg er enig, den ligner på 'Mount Hood', men det er ikke den. Denne er ikke mer enn 20 cm høy, og den andre rundt 40 cm tror jeg. Jeg får høre med Zimtrade, de vet det nok.

  SvarSlett
 9. Tullik, ja en kan fort bli lurt av sommertempraturer, og glemmer at det kun er begynnelsen av mai.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 10. Ellen, ja det er kjempemoro å få egensådde helleborus i blomst for første gang.

  SvarSlett
 11. Mariann, ja blodroten kan spre seg mye. Mine er flere år, men leste i dag på hagegal at de trenger kompost/gjødsel for å blomstre rikere. Så mine skal få masse gjødsel i sommer!

  SvarSlett
 12. Sigrid, ja det er moro når egne frøplanter blomstrer for første gang. Håper de setter frø så jeg kan fortsette å så flere.

  SvarSlett
 13. marit's, ja den har en fin farge. Knoppen var helt vinrød, men den ble lysere når den sprang ut.
  Hvite blomster er min favorittfarge. Kos deg i hagen din du også.

  SvarSlett
 14. Kylan ja, ett bakslag fastän man visste den kom. Men vi får hoppas det snart vänder igen. Din blodrot, bägge, är så söta. Jag sådde frö men ingen har spirat.. Får hålla utkik efter den istället, kanske den finns på något gartneri?
  Det blomstrar fint hos dig nu :)

  SvarSlett
 15. mia, ja kulden måtte bare komme, for det gjør den hvert år i mai. Husker et år det snødde den 22., så mai kan være lunefull. Blodroten er ikke alltid så lett å få tak i, jeg kjøpte mine i Oslo i botanisk hage på vårtreffet der. Men det finnes sikkert noen gartnerier som også har den.

  SvarSlett
 16. Deilige bilder :-) Den fylte blodroten er "bærre lækker". Jeg har bestilt fra Svein nå, men oppdaget også at den jeg fikk av Ståle i fjor ikke var død allikevel. Bare litt sen. Da får jeg fler :-D

  SvarSlett
 17. Trine, ja den fylte er "bærre lekker" :-)Så Svein har denne altså. Hm, kanskje jeg skulle bestille en til ;-)

  SvarSlett
 18. Det er nesten sånn nå på våren at det gror for fort, og når jeg da har tatt en tur til Strømmen for å passe de minste barnebarna, så har det nok skjedd mye i hagen når jeg kommer hjem i morgen etttermiddag. Nydelige bilder som vanlig, Marit. Gleder meg til å se hagen din igjen etterhvert.

  SvarSlett
 19. Bjørg, det er ikke lenge til du kommer hit vet jeg. Gleder meg til å få besøk av deg :-)

  SvarSlett
 20. Berit, din kommentar var lagt inn som nettsøppel i bloggen. Det har jeg ikke opplevd at innlegg fra deg har blitt registrert som det.

  Blodroten er nydelig ja!

  SvarSlett