torsdag 12. mai 2011

Primula del 1

Lenge siden det ble skrevet noe her sist. Det har sin grunn i at jeg knapt er inne for tiden. Med det vår/sommerværet som har vært i det siste, så må en jo bare være ute. I går kom det etterlengtede regnet sammen med et par tordenskrall. Det var så deilig at jeg knapt har ord. Jeg har sjelden lengtet så etter regn som i det siste.

I hagen skjer det noe hele tiden, og jeg rekker knapt å få tatt bilder av alt som blomstrer. For tiden er det primula som har det store blomstershowet.

Disse auriklene har en duft som fyller halve hagen. Jeg blir mer og mer glad i de for hver vår som går. Maken til fargevariasjon skal en lete lenge etter.

12 kommentarer:

 1. De auriklene var vakre! Jeg kjenner at det er en ny dille som trenger seg på..

  SvarSlett
 2. Ååå - aurikkeltid! Og så mange fine!
  Gleder meg til å besøke aurikkelkanten i sunnmørshagen til helga. Om det bare ikke er over allerede, de tidligste var i sving på slutten av påska.

  SvarSlett
 3. Så mange forskjellige primulaer og aurikler. Nydelige alle sammen!

  SvarSlett
 4. For en herlig samling! :)
  Her vokste klematisen synlig den dagen det ble vannet gitt. Den var nok bra tørst... her fikk vi også regn i natt, men ikke nok til at det monner, så jeg var glad jeg hadde på spreder i alle bed dagen før.

  SvarSlett
 5. Snuffeldyret, ja de er vakre. Jeg fikk plutselig dilla på de for et par år siden. Det er lett å få en dille på de ja! :)

  SvarSlett
 6. Mariann, ja det finnes mange flotte primula. Det er lett å få samlerdilla på den slekten.

  SvarSlett
 7. Berit, ja det er en herlig tid når auriklene blomstrer. Håper du får sett noen av de i blomst da.

  SvarSlett
 8. anne, det kom ikke på langt nær nok her heller med regn, men det hjalp da noe. Her har sprederen også stått på døgnet rundt omtrent i det siste.

  SvarSlett
 9. Så flotte og forskjellige aurikler du har! Men jeg har faktisk ikke lagt merke til at de dufter! Jeg sådde en fargeblanding i januar i fjor, og nå blomstrer så og si alle. men det er mest vinrøde, bare en gul!
  En herlig tid =)

  SvarSlett
 10. Åh, hvor har du mange flotte og forskellige primula. Det var lidt til ønskelisten ;-)
  Hvor er du heldig med regnet. Vi fik lidt i går aftes, men i dag er jorden knas tør igen.

  SvarSlett
 11. krepsemor, jo det er faktisk flere av de som dufter virkelig godt. Det er jo også et pluss i tillegg til alle de fine fargene. Jeg har også sådd noen aurikler, men bare av de doble. Det tar dessverre noen år før det blir størrelse på de, for de vokser så sakte.

  SvarSlett
 12. Ina, ja det finnes mange fine primula å ønske seg. Det er en stor planteslekt, så det finnes noe for enhver smak der. Jeg håper på mere regn, for det er altfor lite det som er kommet.

  SvarSlett