fredag 27. mai 2011

Kliss vått og nye planter

Vi var heldige i går med planteauksjonen sånn sett, for det var opphold hele tiden mens vi holdt på. Dessverre kom det ikke så mange, for også Bondekvinnelaget hadde også planteauksjon/loppemarked på samme dag. Dårlig timet, men den kunne vi ikke vite når dette ble planlagt i midten av november.

Det var masse planter til salgs, både spennende og mer vanlige planter. Uansett kom jeg hjem med like mange planter som jeg dro med. Merkelig at det ikke går an å komme hjem uten planter...

Noe av det som ble med hjem var en gammel rosa enkel bondepeon, Cardamine bulbifera tannrot på norsk, tusenfryd gammel sort, rosa forglemmeiei, varigert liljekonvall, Iris chrysographes, Sanguinaria canadensis multiplex blodrot, bringebær gamel sort + noe mer jeg ikke husker i farten.

I natt har det regnet skikkelig, så det har kommet over 20 mm.

Nå må jeg ut til hostaene mine som kom på onsdag, og fortsette oppakkingen. Mye jobb, men det er moro også.

8 kommentarer:

 1. Tenkte jeg det ikke, Marit!
  Tenk at du fant blodrot på planteauksjon - litt av et scoop! Og mye annet snadder også.
  Synd med kollisjonen, da, det var sikkert mange som ville vært begge steder.

  SvarSlett
 2. Her har du mye og glede deg til leser jeg, moro med noe nytt.
  Ha en fin helg Marit.

  SvarSlett
 3. Berit, ja du hadde som vanlig helt rett. Blodrot er snadder ja. Jeg har den fra før, men sånne godbiter får en ikke nok av.
  Ja, det var dumt at det ble en kollisjon mellom to. Merkelig på et sånt lite sted som her...

  SvarSlett
 4. marit's, ja det er mye å glede seg over med nye planter. Ha en fin helg du også.

  SvarSlett
 5. Blodrot.. ja du har tur du. Jag hade ju planer att åka på varje plantemarknad runt om i närheten, men räcker tiden till det? Uff, nu ble jag nästan sjalu ;) Men, jag gläder mig för dig och din fangst :)

  SvarSlett
 6. Mia, ja du hadde ikke hatt så lang vei hit. Men det er noe med denne tiden, en rekker ikke alt som en gjerne skulle vært med på. Ja, blodrot er en flott plante.

  SvarSlett
 7. Det går ikke å komme hjem fra plantemarked uten planter, det er bortimot naturstridig:)
  Det var mye flott du hadde fått tak i også. Håper du fikk avsetning på dine planter, men det var jo synd at det skulle kollidere med et annet plantemarked.
  Regn i dag igjen - nå vil jeg ha sol, sol, sol!

  SvarSlett
 8. Marit, ja det er helt naturstridig. Da hadde vi ikke vært hagegale i hvertfall. Så nå håper jeg også på varmt vær og sol. Her fyrer jeg i ovnen of bare hutrer. Dette været som er nå er ikke sommervarme i hvertfall!!!

  SvarSlett