fredag 21. mai 2010

Primulablomstring
Dagene går utrolig fort for tiden, jeg er knapt nok inne. Den tidlige sommeren må nytes mens den er her på besøk,  i dag var det hele 27 grader her kl.16.00!


Primulaene blomstrer som bare det, og nesten alle sammen kommer fra Konkel. Men ikke denne doble hvite, den kommer fra jensen og heter 'Dawn Ansell'

Anemone ranunculoides 'Pleniflora'Trillium grandiflorum

Sanguinaria canadensis 'Multiplex'

Det går ganske fort i svingene om dagen, det detter ned i postkassa den ene hentelappen etter den andre. Nautesund, Langangen planteskole og i dag en stor melkekartong med snøklokker fra Berit.
De ble omgående plantet i jorda. Gleder meg til snøklokkeblomstring neste år!

Neste fredag kommer hostaene fra Nederland. Gjett om jeg gleder meg!

17 kommentarer:

 1. Your Sanguinaria canadensis 'Multiplex' flower is beautiful. I got two new ones this year to plant in with my single flowering Sanguinaria canadensis, which are just showing white buds. My Trillium grandiflorum is also just at the tight bud stage, but I think they will open this week. I planted the Trillium rhizomes 2 years ago, and they took a full year to put anything up above the ground. They surprised me when they finally came up. Your Dawn Ansell' is a good looking double Primula.

  SvarSlett
 2. Utrolig mye flott i hagen din :-) Spennende med plantepakker i posten. Jeg har visst et par bestillinger ute jeg også. Fort gjort, tjihiii. KOs deg videre i vårhagen. Snart er det virkelig sommer!

  SvarSlett
 3. Den fylte blodurten er aldeles skjønn! Så mye fint du har som blomstrer nå :) Primula vil jeg ha mer av, de er nydelige vårblomster. Og enda mer blomster blir det hos deg ser jeg, spennende med blomsterpakker i posten :)
  Ha en riktig sommerlig og deilig hagepinse, Marti!

  SvarSlett
 4. Northern Shade, thank you so very much for your nice comments!
  Sanguinaria canadensis is a beautiful spring flower. I have the single one too. Trilliums can use many years before they flower. I have one this year whohas user three years to bloom. But they are worth waiting for!

  SvarSlett
 5. Tove, det er så mye som blomstrer nå at jeg nesten ikke får tatt bilder av alt sammen... ;)
  Bestillinger går av seg selv tror jeg!
  Det er meldt dårlig vær til uka :(

  SvarSlett
 6. Ninni, ja primula er nydelige blomster. De står ganske lenge også, i hvertfall i kjølige vårer ;)Ja det dumper stadig noe nytt inn her, jeg klarer jo ikke å la være.
  Ha en deilig pinse du også!

  SvarSlett
 7. Nydelige bilder av primula :-). Og så spennende med pakker i posten. Jeg har prøvd å beherske meg i år etter forkjøpelsene i fjor, men til neste år er det vel glemt. Og så lenge det finnes hagesenter over alt, så forkjøper jeg meg uansett.
  Lykke til med alle pakkene/plantene dine, og ha en deilig hagehelg.

  SvarSlett
 8. Nydelig blomstring hos deg nå. Vi får krysse fingre og tær for at vi kan få ha noe varme og fint vær framover nå. Vi trenger det etter den vinteren og våren vi har lagt bak oss.
  Får håpe hostaene du venter ikke blir liggende på en eller annen terminal, transportstreiken skal utvides fra tirsdag.

  Ha en riktig god pinse:)

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder!! har også fått oppleve primula i botanisk hage her idag.. helt utrolig flott..

  ha en god pinse:)) klem fra mæ

  SvarSlett
 10. Mange fine primula! Jeg har en lilla som har overlevd. Og disse nøklebåndene i plenen som må reddes!

  SvarSlett
 11. Margrethe, ja det er lett å bestille litt for mye, men fryktelig morsomt med pakker i posten!Ha en flott hagehelg du også :)

  SvarSlett
 12. Elsa, ja nå ønsker vi oss varmt og godt vær fremover!
  Huff ja, denne transportstreiken bekymrer meg meget om dagen, jeg må bare håpe den går over snarest.

  SvarSlett
 13. Bea, ja primula er en nydelig blomst som trives overalt i landet. Godt det finnes noen sånne planter. Ha en god pinse og klem herfra også!

  SvarSlett
 14. Anita, ja de nøklebåndene må du ta vare på. De er så søte. Redd de før plenklipperen tar de!

  SvarSlett
 15. Så flotte de er primulaene dine. Jeg likte veldig godt den hvite med grønt øye.
  Skal si dere har fått varme, så varmt har det ikke vært her, men det er god temperatur og mye sol så jeg nyter dagene!

  SvarSlett
 16. Marit, ja jeg likte også godt den hvite primulaen. Har sansen for alt som er dobbelt av blomster. Det har vært kjempevarmt her, men nå er det stopp for en stund tror jeg. Får håpe vi får en fin sommer i år!

  SvarSlett