tirsdag 25. mai 2010

Mye regn og mange bilder

'Black Hero'

Hosta 'Designer Genes'

Dobbel helleborus
Epimedium rubrum
Geranium cinereum 'Purple Pillow'
Primula veris
Dicentra spectabilis 'Alba'
Skråning med 'Bruno' i går
Hosta 'Lakeside Dragonfly'
Primula 'Miss Indigo'
Narcissus poeticus
"Raring" , den er her 48 x forstørret...
Enda en raring...
Selvsådd dobbel aurikkel
Trillium grandiflorum 'Snowbunting'
Dette er en hvitveis som blomstrer nå. Den er kjempestor!
Trillium erectum
Ukjent iris
Tulipaner med stripete bladverk
Tiger'n i buret

Jeg må gå litt tilbake i tid. På lørdag hadde jeg et lynbesøk av Sigrid fra hagegal. Det var kjempekoselig!

I helga her skulle vi ha bursdagslag for yngstemann, så det var så mye jeg skulle ordne. Skulle bare ned i kjelleren med noen pappesker, og trodde jeg var nede av kjellertrappa. Det var jeg ikke, og med det resultatet at jeg forstuet ankelen. Den er både hoven og vond, men det går nok over det også ;)

I går var det meldt store nedbørsmengder her, og det skal jeg si stemte. 55 mm med regn kom det i går fra kl.16.00 til en eller annen gang i natt. Og ikke bare det, i går kveld fikk jeg telefon fra min mor på Kongsberg som sa at det snødde!!! Bakken var helt hvit sa hun. Jeg fikk lettere panikk og stavret meg ut med agrylduker i plaskregnet. Mannen bar inn fuchsiaene i garasjen, og jeg fikk georginene inn i drivhuset og på med varmen. Da var det ikke mer enn 1 plussgrad her...
Det ser ut til å ha gått bra så langt som jeg kan se. Snakker om forskjell i tempraturen bare på noen dager. På lørdag var det 27 grader her...

Nå sitter jeg her og venter på hosta fra Nederland. De skal bli sendt med DHL som er i streik, men som etter sigende ikke skal berøre flyexpress. Har lest at også tollere skal ut i streik fra fredag, så nå får det briste eller bære. Jeg har ikke nerver til å vente lenger, for DHL skal også utvide streiken. Krysser alle fingre og tær nå...

Som dere ser så gikk jeg amok med fotoapparatet her i går. Jeg visste at det dårlige været ville komme, og måtte bare få tatt noen bilder før plantene ble ødelagt.

23 kommentarer:

 1. Gernaniumer og Dicentra i blomst allerede!! Jammen tidlig, må være de 27 gradene....Her har vi ikke hatt stort mer enn halvparten, og i natt har det vært nede i 3 - 4 grader her også.

  SvarSlett
 2. Jeg dåner av enkelte bilder, du har utrolig mye lekkert! De doble julerosene og Hosta 'Designer Genes' f.eks... Sukk...du er flink ti å velge fine sorter :)
  Det bøttet ned her i går også, for et plaskregn. Jeg hadde selvsagt satt ut en del nye plantebrett med sommerblomster som ble fulle av regn på null komma niks, så da bare det ut for å redde alt som var truet av drukningsdøden.
  Sommeren kommer vel tilbake :)
  God bedring med foten din!

  SvarSlett
 3. åh, så mye flott du har som blomstrer nå :-) Den hostaen var snadder.

  SvarSlett
 4. Krysser fingrene for deg og forsendelsen din fra Nederland.

  SvarSlett
 5. Himmel og hav som det blomstrer hos deg. Her er ikke krokusen begynt å spire engang......

  Du, den blåfargen på den øverste aurikkelen, er den korrekt gjengitt. For den var virkelig en lekkerbisken altså :oP

  SvarSlett
 6. Randi F., ja det er nok den varmebølgen vi har hatt i ei ukes tid som har gjort blomstring av alt mulig her. Men egentlig er det sent her nå i forhold til i fjor...

  SvarSlett
 7. Ninni, det er hyggelig du liker bildene :) Det finnes masse flotte hosta, og 'Designer Genes' er en av dem.

  SvarSlett
 8. Tove, det blir nesten litt for mye på en gang etter den varmeperioden. Men det er moro å gå og se på blomstene da.

  SvarSlett
 9. Sagae, takk for det. Kan trenge litt gode ønsker nå, for det er litt skummelt med alle disse streikene.

  SvarSlett
 10. Rita, huff jeg synes synd på deg som ikke har krokus engang. Du får kose deg med blomstene herfra så lenge. Den auriklen er temmelig godt gjengitt i fargen. Jeg skal huske på deg om et år da mine planter kan deles.

  SvarSlett
 11. synes du skal gå amokk med kameraet oftere :)) himmel så mange nydelig planter du viser her :))

  huff da.. både til ankel og dårlig vær.. ikke så koselig noen av delene!! håper foten blir bedre og georginene overlever !!

  ha en trivelig kveld..

  SvarSlett
 12. så mye som blomstrer hos deg, men jeg tror faktisk det er första gang jeg ser blå aurikler, eller er det ikke aurikler.. tjusigt är det i varje fall :)

  SvarSlett
 13. så mye som blomstrer hos deg, men jeg tror faktisk det er första gang jeg ser blå aurikler, eller er det ikke aurikler.. tjusigt är det i varje fall :)

  SvarSlett
 14. Bea jo takk, både foten og georginene klarer seg sånn nogenlunde. Det er bare moro å gå amok med kamera når det er så mye som blomstrer på en gang.

  SvarSlett
 15. Mia, jo det er riktig det du ser. Det er aurikler som er blå. Det er ikke mer enn et par år siden at jeg så de for første gang. De er vakre ja :)

  SvarSlett
 16. flotte bilder , igjen, spenningen er stor, ja. skal ligge med kryssa bein !! Og god bedring med foten.

  SvarSlett
 17. Ikke noe regn her denne uka. Men varmen har vi hatt, og ugraset spirer - sukk!
  Gir meg over av alle de flotte plantene dine. Iris Bruno, f. eks. og Hosta Designer Genes. Er det nye hosta, eller har de som har stått i bedet fra før allerede kommet så langt?

  SvarSlett
 18. Berit, den hostaen kjøpte jeg i fjor, så den har bare kommet så langt. Vi hadde sommer her i en uke med 27 grader flere dager, så det er nok derfor de har kommet så langt.

  SvarSlett
 19. For noen nydelige aurikler! Her var det virkelig mange vakre planter og fine bilder!

  SvarSlett
 20. Tone M, takk for det! Aurikler er flotte blomster, det synes jeg også.

  SvarSlett
 21. Our climates seem very similar. We had snow here yesterday and today, but don't normally get it this late in May. I was shaking the heavy, wet snow off of my Syringa and Paeonia, which were bent under the weight.

  You have a colourful collection of Primula, such a pretty spring flower. Both Trilliums are lovely too. I grow Trillium grandiflorum under the trees, and the flowers are halfway out now. I especially like your Muscari that goes from light blue to dark blue at the bottom of the flower stalks.

  SvarSlett
 22. Sorry, my comment above was about your previous post, and I accidentally typed it in this post.

  SvarSlett
 23. Northern Shade, that is ok! :)
  Primula is a beautiful plant. I have many of them here.

  Yes, Canada and Norway have much of the same climate. We had snow last monday we too :(

  SvarSlett