tirsdag 11. mai 2010

Nye leietagere


Ja, i hagen nå har jeg plutselig fått et skjærepar som har bygget seg rede i treet rett ved siden av kjøkkenet. Jeg syntes det plutselig var så mange kvister nede på bakken selv om jeg nettopp hadde raket der. Så oppdaget jeg hva skjærene holdt på med, og ble ikke så veldig glad. Ikke for det, her er jeg venner med skjærene. De spiser snegler og oldenborrer, og jeg holder de med mat og vann. Grei leieavtale ;)

Skærene her er bedre enn der jeg bodde før, for de bare skvatret døgnet rundt. Her høres de nesten ikke i det hele tatt. Det kommer kanskje av at det ikke finnes katter rundt her.

Her er det bilder av påskeliljene mine som jeg la ned løk av i høst. 'Ice Follies' heter sorten.

Ellers så er det iskaldt i dag også, det var hele minus 3,3 grader her i natt. I kveld melder yr om snø her, og sånn kjennes det faktisk ut som det kommer hvert øyeblikk.
På torsdag melder yr om 25 mm med regn og totalt over 50 mm innen søndag. Det er greit at det trengs regn ute så tørt som det er, men nå ønsker jeg meg fint vær...

Jeg trodde at den trilliumen som heter 'Snowbunting' hadde dødd ut, for jeg så den ikke i hele fjor. Nå står den med en stor knopp! Så trillium skal en ikke gi opp, de er noen skikkelige luringer ;)

13 kommentarer:

 1. Hmmmmm.....da er det kanskje håp for 'Snowbunting'en min også da?

  Skærene fikk jeg ett særdeles dårlig forhold til da de begynte å fly inn i stua vår og forsyne seg med kattemat hver gang vi lufta og ikke var i stua selv. De dreit ned verandaen og møblene som stod ute og plaga vettet av katta.....det endte med at min kjære gav dem litt blyterapi. Det hjalp.....

  SvarSlett
 2. Her holder også skjærene hus i ei furu like ved. De skratter og bråker verre - her er mange katter, så det er kanskje derfor. Men vi lar dem være i fred likevel. Det er ikke så lenge de holder på så det kan vi tåle.
  Trillium er visst noen rare greier, her har også en trillium dukket opp i år. I fjor så jeg ikke snurten av den og trodde den var gått ut. Men her er det ikke noe blomst, bare blad. Kanskje til neste år hvis den finner det for godt å dukke opp da?

  SvarSlett
 3. Glemte bare å takke for svar angående hostaene. Jeg har dem foreløpig inne i små potter, men skal forsøke slik du har tenkt å gjøre med å sette dem ut over vinteren.

  SvarSlett
 4. Jeg har også slike Ice Follies, men synes nok at de med litt farge er finere. Nå håper jeg bare på litt varme, så tulipanene viser farge, da blir det vel bedre.

  SvarSlett
 5. Rita, ja ikke gi den opp. Min var borte i hele fjor, kanskje de trenger et hvileår?

  Blyterapi håper jeg at jeg slipper å bruke her. Enn så lenge har de oppført seg pent ;)

  SvarSlett
 6. Marit, ja trillium kan bli borte og så dukke opp igjen. Merkelige planter. Får håpe du får blomster på din til neste år da!
  Angående hostaene så er det ikke annet enn å prøve seg frem. Men jeg har hosta som har frødd seg selv i hagen, og de dukker opp hvert år på samme sted. Så det burde jo fungere i potter også.

  SvarSlett
 7. Bjørg, jeg liker så godt hvite og lyse blomster, derfor liker jeg den så godt. Men sterke farger på blomster er fint det også, jeg har mange av de også. En må ha litt av hvert ;)

  SvarSlett
 8. Så nydelige narcisser! Jeg er ikek venn med skjærene, de liker nemlig kattemat også. Den står i svalgangen til Pus, og de skiter ned hele rekkverket på jakt etter godbiter. Jeg har prøvd å porsjonere ut mindre doser som huns spiser opp med en gang slik at det ikke ligger noe igjen, men de kommer uansett. Det nytter ikke å få rekkverket helt rent heller, det etses inn flekker etter skiten deres. Møkkafugler!

  SvarSlett
 9. Er også venn med skjærene. Pene og artige fugler som skaper litt leven i hverdagen! :) Her fins ikke den svart-hvite skjæra, så langt jeg vet, men vi har blåskjærer. De er noe mindre og med blått i fjærdrakten. Virkelig vakre fugler! Og de lager nesten like mye leven som sine storesøsken i Norge! :)
  Bilde: http://www.naturspesialisten.no/article.php?id=459

  SvarSlett
 10. Ninni, jeg forstår at du ikke liker skjærene. Jeg likte de ikke der jeg bodde før, men her er de ikke til samme plage.

  SvarSlett
 11. orchis, så vakker blåskjæra var! Sånn kunne jeg godt tenke meg å ha i hagen :)

  SvarSlett
 12. Mina trillium har jag inte sett snurten av ännu, men jag får väl hålla ut.. Vet inte helt om jag tycker om dina leieboere, men tar dom sniglarna ska jag nog revurdera dom. Något jag tycker om är dina narcisser, sån där i mängder ser dom extra flotta ut :)

  SvarSlett
 13. Mia, trillium kan ha et hvileår, så ikke gi de opp. Skjærer spiser små snegler ja, de spiser egentlig det meste.
  Narcisser er pent i mengder ja, det er egentlig de fleste løkblomster. De gjør så mye mer av seg når det blir mange av de.

  SvarSlett