lørdag 15. mai 2010

Endelig litt regn

Jeg pleier å klage over det motsatte, men ikke nå.  I dag har det regnet jevnt, men ikke noe plaskregn heldigvis. I går var det sommer her med temp. på over 20 grader, og da vannet jeg i hele 8 timer! Yr meldte store nedbørsmengder, men klok av tidligere erfaringer vannet jeg så det monnet i går. Jeg fikk også klippet grasset før 17. mai, selv om det strengt tatt ikke var helt nødvendig. Men da forsvant alle sukkertoppene som hadde vokst seg store der hvor jeg sådde i fjor.

Jeg fikk også plantet ut alle primulababyene mine i går. Doble aurikler hvor noen var så små  at jeg ikke vet om de klarer seg. Plantet også ut Primula vialii. Mens jeg holdt på satt en pilfink i takrenna rett over hodt mitt som vakt. De har som i fjor rede under den ytterste taksteinen mot veien. hyggelig med tilvekst i hagen! I går tidlig så jeg ekornet som ble jaget vekk fra hagen av skjæra. Ekornet har alltid spist mat under treet som skjæra nå har laget reir, så der er det åpenbart en konflikt nå. Ekorn er en stor eggtyv, så jeg forstår at skjæra vil jage vekk det. Ikke lett å gjøre alle til lags i hagen ;)

I går fant jeg igjen tre trillium som plautselig hadde dukket opp fra intet. Dvs. ikke helt, men jeg har ikke sett de siden jeg plantet de for tre år siden. Den ene kommer fra jensen, de andre fra Zimtrade. To av de har knopper også! Er ikke helt sikker på sortene, men det går vel an å få rede på.

I dag ble det streik blandt transportarbeiderene. Det pleier vanligvis ikke å intressere meg, men akkurat nå så følger jeg utviklingen med argusøyne. Jeg venter nemlig på et lass med hosta om en og en halv uke, og de blir transportert med DHL. De er i streik fra tirsdag, og jeg er mer enn nervøs. Får håpe det løser seg innen den tid, hvis ikke må de bare vente med å sende plantene :(

Snart skal jeg spa opp et bed som har ligget i brakk i to uker nå etter to omganger med roundup. Resultatet ser lovende ut. Det som ikke var så lovende var at jeg oppdaget skvallerkål midt inne blandt peonene! Det som er så rart er at jeg har bare hatt en bitteliten forekomst av det forhatte ugresset her. Men i fjor var det nesten helt oppe ved drivhuset, nå var det mye lenger ned i skråningen. Tydelig at røttene sprer seg rundtomkring. Jeg skal fortsette med roundup så lenge det går, men snart er bladene på peonene så store at det blir vanskelig å fortsette. Jeg vil ikke ha skvallerkål!!!

2 kommentarer:

 1. skvalderkål sprer seg som ild i tørt gress.. skal bare en liten tråd av ei rot til før den yngler.. mest irriterende planten jeg vet!!

  håper du får Hostaene!! det er den fineste planten jeg vet :)) har bare to sorter selv men kunne tenkt meg å fylle hagen med de:))

  jeg ville tatt en ny runde med roundup etter å ha snudd bedet et par ganger.. skader ikke og du får med deg om det ligger røtter dypt nede..

  lykke til!!

  SvarSlett
 2. Bea, ja det må være noe av det verste ugrasset som finnes!

  Jeg håper også at hostaene kommer uten for mye problemer, men streiken er ikke over enda. Hosta er min absolutte favorittplante!

  SvarSlett