fredag 4. september 2009

Kliss vått

Det er langt i mellom innleggene her i bloggen av mange årsaker for tiden. Fibromyalgien har vært spesielt ille i sensommer, og jeg mistenker det ekstremt fuktige været for å ikke gjøre saken noe bedre. Jeg klarer knapt å skrive noe eller gjøre noe i hagen for tiden. Jeg har også vært lenge syk, for denne feberen og hodepinen har vart i lange tider. Senest i dag har jeg hatt feber. Vel vel, det var klagingen for denne gang.

For litt over en uke siden hadde jeg besøk av Marosa, og det var kjempekoselig. Hun bare ringte meg fordi hun var i området forbi her, og kom på en liten snarvistt. Hun var her i fjor på samme tid, og det er jo alltid hyggelig å ha besøk av andre hagegale.

Hagen lever sitt eget liv for tiden med råtne liljer av alt regnet og ugrass. Bare siden i går har det kommet over 50 mm med regn, og det har egentlig nesten bare regnet her siden i begynnelsen av juli. Kjedelig, men lite å få gjort med dessverre. Det surkler når jeg går i plenen, og alt bare henger med nebbet.

Jeg oppdaget i dag at den hortensian jeg kjøpte som en liten stikling i fjor i fra Nautesund, kommer med en blomsterknopp nå. Bare lurer på om den rekker å blomstre før frosten tar den.

Hostaene står fulle av frøbelger, og jeg lurer på om jeg skal for en gang skyld skal høste de inn. Jeg pleier bare å la de så seg selv, og har pr. i dag veldig mange frøplanter av hosta rundt omkring. De liker seg nok her pga. av all leira som holder så godt på fuktigheten her, og i år må de i hvertfall hatt gode forhold. Jeg har høstet inn masse irisfrø, og har planrer om å få sådd de en dag bare det blir bedre vær snart.

I det siste har vi fisket opp av dammen hele tre frosker, og senest i går kveld kom den ene katta inn med en stor frosk i munnen. Den slapp den ned i forfjamselsen når jeg prøvde å ta den ut av munnen, og frosken spratt under en stort skap. Det tok sin tid å få tak i den, men vi fikk tak i den og fikk den ut levende. Kattene har snust i dag i den kroken den satt, så de lurer nok på hvor den ble av.

Jeg har fått forhåndstemt nå nettopp, så da er det ute av verden. Jeg elsker valgsendinger, og har fulgt med på mange av de programmene som har vært på tv i det siste. På valgnatta regner jeg med å sitte oppe til langt på natt, og i år er målingene så marginale at det skal bli spennende å følge med. I nabolaget her er det flere politiske aktive, og det er bra tross alt selv om jeg ikke deler deres valg av partier. Det som jeg ikke liker med politikk, er alle de som ikke stemmer. Siden en velger folk for fire år av gangen er det viktig å stemme, de som ikke stemmer kan i hvertfall ikke klage etterpå...

14 kommentarer:

 1. Ikke morsomt å få sommeren spolert av helsa - det er jo da en skal lade opp! - En blir med dette regnet hensatt til trope - vinter!

  Koselig meg "hagegalbesøk" ja - og jeg håper å få det på onsdagen! :-)

  Hi hi - så ser jeg at vi har forskjellig meninger om valgsendinger - jeg hater de! Men jeg er ikke i det minste tvil om at vi begge kommer til å gjøre et godt valg! ;-)

  Ha en riktig fin helg Marit.

  SvarSlett
 2. Fuktig vær er nok ikke bra for fibromyalgi. Håper det snur hos dere snart. Hvis værmeldingene holder hva de lover, vil dere få fint sommervær til uka. God bedring!
  Ser av og til på valgsendinger, og det er jo litt spennende. Men noen ganger krangler de så heftig at jeg rett og slett må bytte kanal. Blir stressa av å høre på! Min stemme uteblir nok i år. Må på konsulatet her for å avgi stemme. Siden jeg ikke er frisk for tiden, kommer jeg meg nok ikke dit. Skulle ønske man kunne stemme via internet.
  God helg!

  SvarSlett
 3. John, denne sommeren har vært veldig fuktig ja, og det er ikke noe bra hverken for meg eller hagen. Koselig med hagegalbesøk ja, det er noe eget når en kan snakke med likesinnede! :-)

  Ja, en kan jo mene mye rart om valgsendingene. Jeg er ikke glad når de krangler så busta fyker, men jeg liker å følge med. Jeg håper og tror at vi får et godt valg ja! ;-)

  SvarSlett
 4. orchis, det fuktige været slår meg alltid ut, og det er nok fordi jeg har anlegg for reumatisme i tilegg til fibromyalgien. Jeg håper på tørt og fint vær i september ja!

  Jeg liker heller ikke valgsendingene når de bare krangler. Men det hender noen ganger at de klarer å oppføre seg som folk, og da er det ok å se på ;-) Synd at du ikke får stemt da, men jeg forstår deg godt. Helsa er viktigere enn å få stemt. En skulle kunne få brukt internett, og sånn blir det sikkert i fremtiden en gang. Ha en flott helg du også!

  SvarSlett
 5. God bedring Marit! Veldig synd når det dårlige været i tillegg til å være dårlig gir seg slike kroppslige utslag som hos deg. Jeg har sett det samme som orchis; de melder mye sol til uken. Det hadde vært ubeskrivelig deilig!

  Håper å se deg på Ramme gård lørdag om en uke :) Selvsagt er det noen planter jeg måååå ha i plantelisten

  SvarSlett
 6. Hyggelig å høre fra deg igjen.
  Sommeren har ikke vært noe bra for oss som vil ha en stabil, varm sommer. Her har vi også nesten regnet bort.
  Håper feberen gir seg og at formen blir bedre litt om senn...

  SvarSlett
 7. Ninni, takk for det. Ja, det har jo vært nydelig med sol i en hel uke nå. I dag har det jo ikke vært så verst.
  Jeg tror ikke at jeg får vært på Ramme til helga selv om jeg har fryktelig lyst. Har ingen å kjøre med dessverre. Du får hygge deg og kjøpe noen flotte stauder og trær!

  SvarSlett
 8. Randine, takk for det. Det er trist at det har vært like dårlig vær hos deg som her. Vi får bare håpe på en bedre sommer neste år, selv om det er fryktelig lenge til...

  SvarSlett
 9. Huff da. Vi får håpe på en tørr og passe kjørlig vinter iallfall.

  SvarSlett
 10. Stille hos deg og stille hos meg. Jeg har heller ikke hatt det så altfor bra i det siste, men er stadig optimist og håper på en formstigning nå.
  Valgsendinger liker jeg ikke noe særlig,men stemme gjør jeg og jeg er enig - ALLE bør stemme når vi nå en gang har muligheten for det her til lands.

  SvarSlett
 11. Fuktig og rått vær gjør alt verre! Fibromyalgien min er også hissig for tiden.Det er så mye jeg har lyst å gjør,men har ikke ork til noe lenger.Hagen lever sitt eget liv her..
  Jeg elsker valgsendiger!! Håper "mitt" parti gjør det ett godt valg!
  Ønsker deg god bedring....(klem)

  SvarSlett
 12. smgj, ja jeg håper på tørrere vær fremover! :-)

  SvarSlett
 13. juni, leit å høre at du heller ikke er bra. Får håpe at du blir bedre snart!

  Ja, å stemme er viktig uansett partitilhørighet.

  SvarSlett
 14. Torill, ja jeg regner med at du vet alt om fibromyalgi. Det er mye verre i rått og fuktig vær ja. God bedring til deg, og håper at du får tørt og fint vær fremover!

  Ja, nå er det ikke mange dagene igjen, og jeg gleder meg til valgnatta!

  SvarSlett