fredag 21. august 2009

Sen primulablomstring

Her i vår fikk jeg noen doble primula av Konkel, og jammen så begynte den ene å blomstre her i forrige uke. Fargen er ikke det jeg forbinder med primula, for den er rustbrun. Men den er virkelig søt der den står alene og blomstrer i mellom hostabladene.

I går var jeg på besøk hos mine foreldre, og hadde med et lass med cherrytomater til de. Nå er det så mye tomater her at jeg må få gitt bort noen til naboene. Jeg skal aldri så sånne mengder med tomater som jeg gjorde i år. Vet ikke hva jeg tenkte på, men det ser jeg resultatet av nå. Jeg klarer ikke å spise opp så mange tomater selv om jeg prøver. De amerikanske blåbærene har vært kjempestore i år, og før første gang har den hvite ripsen endelig gitt litt avling. Den synes jeg er mye bedre enn den røde. Den blir for sur etter min smak ;-)

De siste liljene blomstrer nå, men de er så stygge etter alt regnet at jeg har ikke tatt bilder av de eller dagliljene. Synd at de blir så ødelagt av regnet. Nesten hele juli og august har det bøttet ned, og i går var det både torden og lyn her. Nå ønsker jeg meg en nogenlunde tørr september!

10 kommentarer:

 1. Jeg ser du har lagt inn værmeldinga! :-)
  Primulaen var veldig nusselig. Men regnværet og de påfølgende stygge åkersneglene tok min lille dagliljeblomstring. Usj.

  SvarSlett
 2. Søt primula!
  Tomater kan man vel nesten ikke ha for mye av, synes jeg. De er jo så anvendelige. Portugiserne lager tomatsyltetøy. Kjempegodt! Jeg lager chutney og sauer som kan nytes gjennom vinteren.
  Her er et par linker med oppskrifter:

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/lokalen_pa_nett/1.224381

  http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?id=11611781

  God Helg!

  SvarSlett
 3. Veldig søt primula! Noen av sunnmørsauriklene mine blomstrer også nå. De gjorde det samme i fjor, det ser ikke ut til at det går ut over vårblomstringa.

  SvarSlett
 4. Nydelig liten primula, kjekt med noe som blomstrer.
  Ja blåbærene er store og flotte i år og jeg fryser de som ikke spises direkte.
  Kanskje hvite rips hadde vært noe, de røde er ufyselig sure.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 5. Det må eksistere flere slag rips, vi har den gamle typen - for alt jeg vet plantet i 1952 da huset var nytt. Min mor ble helt salig da hun smakte på dem. Hun sier de har en distinkt helt ulik smak enn de som gror hjemme - og som jeg synes er "hæselig" sure.

  SvarSlett
 6. Anita, ja værmeldinga må på plass! ;-) Den stemmer ikke alltid, emn kan være kjekk å ha innimellom. Synd med dagliljene dine som ble spist opp. Snegler er noen ekle vesener!

  SvarSlett
 7. orchis, takk for oppskrifter! Ja, jeg får prøve å få brukt de opp. God helg til deg også!

  SvarSlett
 8. Berit, ja jeg oppdaget i går at jeg hadde noen enkle primula som også blomstret nå. Artig med blomstring i august også. Godt å høre at de blomstrer like fint til våren igjen!

  SvarSlett
 9. Randine, de hvite heter hvit hollandsk tror jeg. Du burde absolutt prøve den hvite, for den smaker helt nydelig!

  SvarSlett
 10. Anita, det finnes nok mange sorter rips, og alle er ikke like sure. Det sto to svære busker her med sure rips når vi flyttet hit, men de er historie nå. De eneste som spiste de var trosten og skjærene ;-)

  SvarSlett