fredag 25. september 2009

Innhøsting av frø


Dagens bilde er tatt i går, og er en daglilje som ble kjøpt gjennom en import fra Tyskland som ikke gikk så bra. Dagliljen var dødsdømt i utgangspunktet, men jeg jeg ga den et forsøk alikevel. Den heter 'Blackie' og kommer fra Tamberg. Så dagliljer skal en ikke gi opp selv om de kan bruke noen år på å blomstre. Den lever ikke opp til navnet sitt, men jeg synes den var vakker uansett. Synd den blomstrer så sent, for da rekker ikke alle knoppene å komme ut. Jeg har en annen daglilje som også kommer med sin første blomst nå i disse dager. Tydelig at den trenger mer sol og varme for å blomstre tidligere.
I går hadde jeg et anfall av litt arbeislyst, og da var det masse som skulle gjøres. Jeg har mange iriser som har satt frø i sommer, og i går satt jeg i høstsola og renset frø. Har så langt sådd 75 potter med irisfrø av div. sorter. Noen er kjøpt, mens de fleste kommer fra egen hage. De er satt i kasser bak huset, og håper på spiring til neste vår. Høstet også inn bulbiller fra 'Ove' i går, og skal få sådd de også. Har planer om å få delt opp noen dagliljer og få flyttet de. Det har jeg tenkt på lenge, men det blir utsatt hver gang. Kanskje det blir i dag?
Ha en flott dag alle sammen!

3 kommentarer:

 1. Praktfull i både form og farge!
  Ha en flott dag, du også.

  SvarSlett
 2. Nydelig daglilje "Blackie", det var bra du reddet den.
  Anfall av arbeidslyst innimellom er kjekt, ser du har fint vær og sol i dag...

  Ønsker deg god helg!

  SvarSlett
 3. Randine, ja i dag har det vært helt nydelig vær her. 20 grader og strålende sol. Får håpe været bedrer seg hos deg snart.

  SvarSlett