lørdag 26. september 2009

Mer høstblomstring

Selvsådd lupin
Sedum spectabile 'Brilliant'

Høstormedrue, Cimicifuga ramosa 'Brunette'

Dobbel daglilje, Hemerocallis fulva 'Kwanso Variegated'

Sedum spectabile 'Brilliant'

Strandkattehale, Lythrum salicaria

Bildene over er tatt for to dager siden. Fortsatt er det mye å glede seg over i hagen!

I dag har jeg gjort en ting, og det er vanning og atter vanning. Det er knusk tøre overalt, og bladene henger på nyplantede vekster. I dag var det 22 grader i skyggen, og nesten for varmt midt i sola. Vi fikk tatt ned uteteltet i dag, og nå er det ikke så mange gjøremål igjen før vinteren kommer. I hvertfall ikke så veldig mange da...
Vi skal i gang med et større veiutbedringsprosjekt her før vinteren, men det er en felles dugnad med alle naboene i veien her. Det skal først graves ned en kom og plastrør for å lede overskuddsvannet som samler seg midt i veien bort, og deretter skal vi ha på grov grus. Til slutt skal vi ha sin subbus oppå der. Veien er pr. i dag helt nedslitt, og trenger en betydelig oppgradering. Håper vi rekker det før vinteren kommer.
Det som jeg absolutt skulle ha gjort før vinteren kommer er å luke i alle bed. Jeg ser at der som jeg luket helt rent for et par måneder siden, der er det nå masse ugress igjen. Jeg fatter ikke at det går an at det kommer så fort tilbake...

10 kommentarer:

 1. Må du vanne?? Jammen er det forskjeller i dette rare lange landet vårt.
  Her regner det i strie strømmer - i dag også:-(

  Mange flotte bilder fra høsthagen din:-)

  Ha en fortsatt god helg:-)

  SvarSlett
 2. Ugraset gror ja - det kan jeg alt om. Jeg måtte sette på sprederen i går. Har et nyplantet bed der Heucheraene lå som slips.
  Hem. fulva 'Kwanso Variegated' er flott :-) Hvor har du kjøpt den?

  SvarSlett
 3. Elsa, ja her må det vannes så det monner. Det har knapt nok kommet regn i hele september, og med mye vind. Så da må en nok ty til sprederen. Stakkars deg med så mye regn. Ikke noe trivelig rett før vinteren. Ha en fortsatt god helg du også!

  SvarSlett
 4. Sigrid, ja det må nok vannes og spesielt der hvor det er nyplantet. Jeg har plantet noen blærespirea, og de hang som slips i går.

  Den 'Kwanso Variegated' kjøpte jeg for tre år siden på Gjennestad av staudegruppa Vestfold hvis jeg ikke husker feil. Jeg har en avlegger på den nå som er lovet bort, men jeg skal ha deg i tankene angående den siden ;-)

  SvarSlett
 5. Flotte blomster i din hage og for en temperatur.
  Jeg likte spesielt godt Sedum spektabile "gigant", den hvite sedumen.

  Her vokser også ugresset fortere enn jeg rekker å fjerne det. Nye muligheter neste år sier jeg når jeg ikke rekker å komme over alt.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Randine, ja vi to har nok en forkjærlighet for hvite blomster! Jeg har alltid likt hvite blomster tror jeg.

  Det har vært like varmt her i dag, men jeg frykter at det snart er over. Men det har vært deilig nå en lang stund, og det er jeg glad for.

  Ugrass er noe herk ja, for det tar aldri slutt.

  SvarSlett
 7. Riktig herlig sommerstemning i bildene dine! Litt indian summer gjør godt før vinteren. Ha en god uke!

  SvarSlett
 8. Nydelig blomstring hos deg!
  Tror nesten jeg må sette på vanning her også. I hjemmehagen, forstås, på Møre er det endelig vått nok.

  SvarSlett
 9. Orchis, ja det er deilig med Indian summer etter den våte sommeren her. Ha en god uka du også!

  SvarSlett
 10. Berit, ja det er tørt nå, men på Sunnmøre drukner vel nesten hagen din? For mye og for lite blir like galt. Men det er i hvertfall deilig med det fine været som har vært i det siste.

  SvarSlett