mandag 13. juni 2022

Litt forskjellig, og primulablomstring i juni...

 Dagene går og jeg henger ikke helt med i alt det som skjer i hagen, for nå skjer det så mye på en gang. 

På lørdag var vi i bryllup, og  mens vi var avgårde kom det 18 mm med regn tilsammen og 13,5 mm på bare en time. Det hadde vært lyn og torden, og regnskyllet hadde  gravd ut deler av veien her.  Pr. nå har det kommet hele 51 mm så langt i juni. Det er gledelig med så mye regn :)Dette er en lønn jeg ikke har vist bilde av før nå. 
I fjor måtte jeg ta opp en lønn som musene hadde ringbarket, og da ville jeg ha en som var maken den som døde. Denne er tofarget, men det er ikke så enkelt å se det. Lønnen heter Acer palmatum 'Shirazz'. 


Rhod. yakushimanum 'Fantastica' som jeg måtte klippe mye  ned i vår, men den blomstrer flott nå på de gjenværende greinene.


Primula sieboldii som sprer seg ved utløpere. Den er den siste primula som blomstrer her nå. 

Denne er min favoritt, og den heter Primula sieboldii den også. Jeg har ikke noe sortsnavn på de.

Jeg er veldig glad i den tofargede blomsten på den.

Frodige juni hvor alt vokser så det knaker...

Her må det klippes veldig snart :)

40 kommentarer:

 1. Det er rart det der. I hele vår har det vært tørt, og når det nå skal regne litt så kommer det i bøtter og spann. Synes hagen din har klart seg bra med mye regn jeg. Bare det ikke kommer i sånne styrtskurer så går det stort sett greit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant. Det er som regel ingen mellomting, men vi får se hvordan det blir fremover. Styrtregn er ingen fordel, men det har gått greit ja.

   Slett
 2. Hold da op en masse regn. Forhåbentlig var det ikke alvorligt med vejen og din have har sikkert klaret sig fint. Den ser i hvert fald grøn og frodig ud. (Vi har stadig kun fået 8 mm i juni, men jeg tror, jeg kan vente 1-2 uger med at vande.)
  Blomster med én farve udvendigt og en anden nuance indvendigt giver et smukt farvespil, og din primula sieboldii er yndig. Jeg kan godt forstå, du er glad for den.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plutselig har det kommet mye regn på en gang. Nei, det var ikke så alvorlig nå, så det gikk bra tross alt regnet. Nå er det veldig frodig her ja. Stakkars deg som får så lite regn!
   Tusen takk. Ja, den er veldig søt.

   Hilsen Marit

   Slett
 3. Ja nu är det frodigt och fint i naturen och trädgårdarna. Det ser så friskt och fint ut hos dig och så bra att även ni fått så pass mycket regn i juni, lika mycket som vi fått.
  R 'Fantastica' har jag också och den är den mest tåliga av alla mina rhododendron. Den tål att beskäras och blir bara finare och frodigare. Så nästa år kommer din säkert att vara frodig och fin igen.
  Din tvåfärgade Primula sieboldii är helt fantastisk vacker.

  Önskar dig en fin början på veckan!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det så fint ute med alt som gror. Tusen takk. Den tåler veldig mye ja, men i år ble min frostskadet. Den klarer seg helt fint nå, men jeg måtte klippe bort noe på den. Ja, de tåler veldig godt å bli klippet. Så bra at dere også har fått så mye regn. Den er så vakker ja, og jeg liker så godt at den er tofarget.

   Ha en fin ny uke, Anita!
   Klem, Marit

   Slett
 4. Du milde himmel! Hvilken grokraft og skønhed med alle de forskellige bladformer og farver der trænges i din have. Regn er en velsignelse og jeg håber du glæder dig over det gavmilde vejr! Dine primula er nu også så fine og den tofarvede er virkelig sød. Når du er færdig med dine regnskyer, må du gerne sende dem ned til mig:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig hvor mye alt vokser nå. Tusen takk. Ja, jeg gleder meg over alt regnet som har kommet. Primula er alltid så fine uansett når de blomstrer. Jeg skal sende deg noen regnskyer med en gang, for nå behøver de ikke være her mer ;)

   Hilsen fra Marit

   Slett
  2. Tusind tak Marit! - glæder mig...

   Slett
  3. Jeg skal gjøre så godt jeg kan Ulla :)

   Slett
 5. Hello,
  We had some nice rainy days here, the plants are looking great. The Primula is a favorite, very pretty blooms. Have a great day and happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   I do not know why your comments have been put in the trash. David told me about it lately because the same thing happend with his comments too. I did not know anything about it.

   Rain is very needed in the garden. Thank you!
   Have a wonderful day and week ahead!

   Slett
 6. I am glad that you received much needed water, Marit. Everything is growing in profusion now, and as you point out there are not enough hours in the day to keep up with everything. It's either feast or famine! Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you David. Yes, everything grows very much right now, and as you say it's not enough hours in the day. Yes, something like that ;)
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 7. Din have ser overdådigt frodig ud, måske på grund af al regnen, I har fået. Primula sieboldii er også en af mine favoritter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, regnet gjør at alt vokser veldig hurtig nå. Så nå behøver vi ikke mer regn på en stund. Ja, det vet jeg at du synes 😊

   Slett
 8. Hej Marit
  Sikken en masse regn du får, vi har lige fået 2 mm, og vel 20 i alt i juni, det er noget andet.
  Flot acer, den ser fin ud, også primulaerne er fine. Jeg har også lige taget billede af en, den er vist ikke med i mit indlæg.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, nå har jeg fått masse regn. Da har jeg som vanlig fått mer enn deg.
   Tusen takk. Ok.
   Klem

   Slett
 9. Hej Marit!
  Så vackert du har det, grönt och frodigt och fint. Vacker rhododendron och söta primula. Lönnarna är så fina. Vi har sol och en kraftig blåst.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Vi har også hatt mye vind og sol, men også mye regn.
   Ha det godt.

   Slett
 10. Mooie planten en bloemen Marit, wij hebben wat regen gehad en dat was goed voor de planten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Caroline. Yes, the plants likes all the rain. I'm glad you too got some rain.

   Slett
 11. Hei Marit.
  Så nydelige bladfarger og frodighet! Den som bare hadde hatt en vekstsone lavere! Mine japanske lønner må overvintre i drivhuset - jeg tør ikke plante de ut.
  Ha ei nydelig uke,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena
   Tusen takk. Ja, det forstår jeg godt at du ønsker deg. Jeg har også ferskentre i drivhuset om vinteren. Det tør jeg ikke plante ut enda...
   Ha en flott uke du også!

   Slett
 12. Det var en fin farge på Lønnen. Så mange fine primula som blomstrer hos deg. Hagen din har blitt frodig med regner dere har fått.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, nå er det veldig frodig her etter alt regnet.

   Ha en fin dag!

   Slett
 13. Ja nu måste ni fått regn så att ni klarar er ett tag! Trädgården tackar med härlig grönska ser det ut som. Vackra blad- och färgkombinationer. Den tvåfärgade primulan finns här också, är väldigt fin men jag har inte heller något sortnamn på den.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå må det holde for en stund. En ser hurtig at hagen reagerer godt på alt regnet, for nå vokser alt veldig mye. Tusen takk. Ja, den er så fin selv uten navn :)

   Ha det godt!

   Slett
 14. Så frodigt och grönt det har blivit hos dig nu. Det har regnat rejält här också och på vissa ställen är det rejält blött. Bröllop låter väldigt trevligt :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå etter alt regnet har alt begynt å vokse veldig mye. Så bra at det har kommet mye regn hos deg også. Eldste sønnen giftet seg for to år siden, en pga. Covid så fikk de aldri hatt noe selskap. Så bedre sent enn aldri :)
   Det var veldig hyggelig ja :)

   Klem, Marit

   Slett
 15. Vad du har det vackert i trädgården med allt som blommar och växer.Din Primula har så fin färg men även Rhododendron.Dina olika gröna nyanser på dina olika växter gör sig så fint i trädgården.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 16. På de sidste 2 billeder ser man rigtig havens frodighed. Navnlig hostaernes blade ser store og friske ud. Det var dejligt for dig med så meget regn. Så kan du godt gemme vandslanget væk for en tid.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå vokser det veldig ute i hagen, og alt blir alltid så frodig i juni. Hageslangen skal ikke røres på lenge nei, og det er godt å få hagen ferdig vannet over alt.

   Hilsen Marit

   Slett
 17. Hei Marit
  Flotte farger og blomster hos deg! Frodig og fint!
  Mye som skjer nå :)
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Tusen takk. Ja, det er veldig mye som skjer nå.
   Ha det godt!

   Slett
 18. Endelig ble det en rotbløyte! Vannavgiften her i kommunen er blitt så ekstrem (enda det ikke er mangel på vann), at man nesten ikke tør vanne. Primula er bare nydelige! Fin Rhodo-blomstring. Mine Azurica var faktisk ikke helt døde, så nå blomstrer det lille som er igjen. Acer kan man som kjent ikke få for mange av ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig kom den etterlengtede rotbløyten! Ja, de vet virkelig å skru opp prisene på det de vet folk må ha som vann. Tusen takk. Acer kan man aldri få for mange av nei :)

   Slett
 19. Tu jardín se ve muy bonito, y por fin llegó la lluvia. Besos.

  SvarSlett