søndag 26. juni 2022

Lett blanding, og litt mer fra drivhuset...

 Nå har vi hatt tre dager med 27 grader, og jeg er allerede forsynt med varmen... ;)

Min trivselstemperatur om sommeren er rundt 20 grader, men det er nok mange som er uenig med meg der. Nå venter jeg på regn og tordenvær, men det spørs om det kommer noe regn som monner.

Dette er mitt nye jordbærtårn i år som står  ved døråpningen i drivhuset. Det er remonterende jordbær, og det er første gang jeg prøver de. Jeg har tidligere vist planting i sånne jordbærtårn, og det er en genial oppfinnelse. Når en vanner godt i de øverste pottene drypper overskuddsvannet videre nedover i de underliggende pottene. Det er til sammen 18 potter jeg har i dette tårnet. Jordbærene blir nok ikke like søte som hvis de hadde stått ute i solen, men når de står nesten ute der de står i drivhuset får de veldig mye sol likevel. Fuglene tør ikke å gå inn i drivhuset, så derfor får jeg ha jordbærene i fred 😊

De er snart modne, og jeg gleder meg til å smake på de.

Dette er fra dagens innhøstning av en sort som også er remonterende som jeg kjøpte i vår, og som var plantet i ampel. 
De har dessverre tørket flere ganger, og da blir de litt sure i smaken. Men de var absolutt til å spise med litt sukker på 😊

Lobeliablomstring


Roseblomstringen har holdt på en stund nå. Dette er 'Olivia Rose Austin'

Denne rosen er min favorittrose, selv om alle roser er vakre.
Dette er selvsagt 'Odyssey'


Denne lille clematisen er også en av mine favoritter. Den heter Clematis integrifolia 'Twinkle'

Dette er en som vokser rett i nærheten, og den er en av de storblomstrende. Denne heter 'The President'

Dette er fra bedet jeg lagde i fjor i august/september. Pionen/peonen  heter 'Do Tell' og er bare så vakker. Det er helt tilfeldig at Heuchera 'Green Spice' blomstrer samtidig og matcher fargen på 'Do Tell'. Snakk om hell!

Jeg har ikke navnet på denne. Noen forslag?

Dahlia Teesbrooke Audrey' med regndråper på i dag tidlig. Da kom det fem dråper...

Denne pionen har jeg navn på et eller annet sted. Den er mer spesiell enn pen 😉

Denne hortensia/hydrangea er fra de jeg overvintret i drivhuset i vinter. I år har jeg ikke kjøpt en eneste hortensia, tenk på det! 😉

Klikk på bildene så blir de større!

32 kommentarer:

 1. Helt enig. Temperaturen skal helst ikke over 20 grader. Søren har gjort en del ud af jordbærrene i år, men vi er enige om, at de er sure og ikke særligt lækre. Måske en kombination af tørke og for lidt sol? Dog synes jeg egentlig, vi har haft en del sol.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den temperaturen passer meg best, for når det er nesten 30 grader orker jeg ingen ting. Tørke er en av grunnene til sure bær leste jeg her i vår, og tørke har det vært mye av nå i år. Sol har vi også hatt en del av, så de burde jo ut fra det ha vært søtere.

   Slett
 2. Pust! Jag håller med, det är alldeles för varmt för mig. 20 grader är även min idealtemperatur :)
  Ditt jordgubbetorn blev jag väldigt förtjust i. Att kunna plantera många plantor men ändå på en begränsad plats. Mycket bra uppfinning. Och så goda dom såg ut, dina röda bär.
  Så mycket fint som blommar hos dig ... den pion jag tycker bäst om är 'Do Tell', den är så vacker med sitt lite "trassliga" inre.

  Önskar dig en fin söndag eftermiddag och kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! 20 grader er akkurat passe :)
   Det er veldig smart laget ja, for det tar så liten plass. Ja, de i tårnet er veldig gode, og de smakte jeg på i dag,
   Tusen takk. Den er helt spesiell ja, og den er også en favoritt hos meg :)

   Ønsker deg også en fin ettermiddag og kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 3. Nej jeg er også enig, det er for varmt nu, vi er lovet regn, men lad os nu se. Jeg har kun skovjordbær, dem er børnebørnene vilde med, jeg er ikke, jeg tænker på sneglene :(
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, 20 grader er varmt nok. Det begynte å regne her akkurat nå, så det kommer litt. Det er bedre enn ikke noe. Ja, skogjordbær smaker så godt. Huff ja, sneglene liker nok dem :(
   Klem

   Slett
 4. Flott jordbærtårn du har fått deg, ja, det er en kamp å få ha bærene for seg selv, jeg har faktisk vurdert å ta noen jordbær inn i drivhuset, tenkte jeg kunne plante dem sammen med tomatene, som foreløpig ikke er så store. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar

  1. Tusen takk. Ja, fuglene er veldig glad i dem de også. Det er jo et alternativ for oss som har drivhus.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 5. Jeg har også hatt min første innhøsting av jordbær fra drivhuset i helga. Store søte bær. Her har det kommet et par regnskurer, men fortsatt ganske trykkende ute.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da! Det regner litt her akkurat nå, og håper at det kommer mer regn.

   Slett
 6. Hello,
  Your strawberries look delicious! The tower is a neat invention. Your flowers are gorgeous, I love the lobelia, the roses, clematis, peonies, the Twinkle is a favorite. Beautiful post! Take care, enjoy your day and happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you for your kind comment!
   Take care you too, and have a nice new week ahead!

   Slett
 7. Hej Marit!
  Jag är helt enig med dig, det är inte skönt med 30 grader, 20 låter helt perfekt. Man blir både trött och seg i värmen. Dina jordgubbar ser fina ut, jag har min odling under ett nät i odlingslåda, men till midsommar har jag köpt bär. Fina rosor och klematis, Odyssey är mycket vacker. Hos mig blommar många pioner och rosorna, har många blommor. De ser ut att trivas.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er alt for varmt når det er 30 grader. Ja, 20 grader er mye mer passe. Det er helt sant. Tusen takk. Ja, den er så vakker. Så bra at de trives hos deg.
   Ha det godt.

   Slett
 8. Det var et smart jordbærtårn, men mange flotte planter. Lekre rosa roser som blomstrer hos deg nå.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig smart laget. Tusen takk.

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 9. Love your strawberry tower, Marit.
  The strawberries looks so fresh and juicy.
  Have a great week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica!
   Have a great week ahead you too!

   Slett
 10. Dit jordbærtårn ser ud til at fungere helt flot og er en virkelig pladsbesparende opfindelse! Roser og Hortensia ser også fine ud, og du har jo sparet lidt ved at kunne opbevare dine egne hortensier gennem vinteren. Det er også sjovt at kunne bevare de planter man sætter særlig pris på!
  Varmen er alt for meget. Vi er helt enige! Torden og regn ville være en lettelse...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det sparer mye plass, og er en smart oppfinnelse. Tusen takk.
   Jeg er så glad i hortensia, og spesielt den hvite jeg viser her. Så det er jo morsomt å kunne bevare de.
   Ja, det har vært alt for varmt i det siste. Her er det meldt om tordenvær i dag, og jeg håper at det kommer mye regn.

   Hilsen Marit

   Slett
 11. For me, Marit, the ideal temperature is about 19 to 23 degrees. In that range I can do just about anything I want to do in perfect comfort, dressed reasonably, and without a whole lot of planning and preparation before going outside. Your strawberries look very delicious. You will have to let us know how they taste. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, around 20 degrees is perfect David. The strawberries was not so tasty as I hoped, but they who grows in the tower was much sweeter. I love strawberries 😊
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 12. Hej Marit,

  Helt enig med dig, temperaturer runt 20 grader är perfekt. Blommorna och jag trivs så mycket bättre då än i stekande sol. 'Odyssey' var ju väldigt charmig med sina spretande ståndare, förstår att det är en favorit. Jag har en 'Keith Maughan' som är svagt aprikos och som också har den där förföriska "blicken". Och 'Do Tell' fick ju ett väldigt passande sällskap även om det inte var planerat. Hoppas den värsta värmen ger med sig och att ni (och vi) får lite regn igen.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det er en bedre temperatur enn 27 grader. Sånn er det med meg også. Det finnes så mange flotte roser, og den du nevner var veldig vakker. Den har jeg aldri sett før. Ja, de passet godt i sammen.
   Nå er det regn her og kun 18 grader. Det er jeg veldig glad for :)

   Ha det godt!

   Slett
 13. I grunnen enig med deg om temperatur. 22 grader er helt perfekt! Å, så lekre jordbær! Jeg har hatt (har vel noen fortsatt) remonterende i potter ute. Fuglene her foretrekker annet å forsyne seg av. Olivia Rose er en av de fineste, og skjønner godt at Oddysey er favoritt ;) Nå falt jeg helt pladask for Clematis 'Twinkle'!

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, ikke sant! Tusen takk. Jeg har aldri prøvd remonterende jordbær før, men jeg synes de ligner på jordbær fra Italia. Det er nok de remonterende som selges i butikkene om vinteren/våren.
   Ja, de er så fine begge to. Det forstår jeg godt! :)

   Slett
 14. De remonterande jordgubbarna är fantastiska men också lite mindre söta och smakrika. Tror inte man kan få allt. Så jag har satt en mix av 'vanliga' och remonterande för att få det bästa av två världar.

  Har sett att det är knopp i flera hortensior här - både krukade och de som är utplanterade. Hos mig går olika H. serrata namnsorter bra. Och det är ju bra eftersom jag tycker de har de vackraste blommorna.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant, for de smaker ikke like godt som de "vanlige" jordbærene.
   Nei, en kan ikke få alt. Jeg har også noen få vanlige jordbær her, men de blir spist opp av fuglene.

   Så bra da! Jeg har også mange knopper på hortensia nå. Serrata har jeg prøvd her, og det er kun en som har overlevd. Det er nok for kaldt om vinteren her for de. De er veldig vakre ja.

   Klem, Marit

   Slett
 15. Se ven preciosas las fresas, las mías las comen los caracoles y babosas. Por aquí hace calor, nos esperan estos días de 38 a 40 grados centígrados, mi temperatura ideal sería de 25 a 27. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Here we had 27 degrees Celcius yesterday. I'm glad it not was 40 degrees.
   Kisses.

   Slett