torsdag 2. juni 2022

Rosa, hvitt og lilla...

 De tre fargene har jeg mye av her, og spesielt om våren. 


Lys rosa løyntnantshjerte/Lamprocapnos spectabilis 'Cupid'
Jeg kjøpte den i fjor vår, så den har ikke blitt så stor enda men den vokser seg nok stor den også. Fargen er i hvertfall helt nydelig i mine øyne :)

Den er plantet foran denne, og det er nok mulig at jeg må flytte den rosa. "Dessverre" trives den hvite litt for godt her i skyggen ;)

Trillium simile?

Primula blomstrer fortsatt fint i skyggen

Trillium flexipes?


Primula i  mange farger

Rhododendron yakushimanum 'Silberwolke' som klarer seg veldig godt her til tross for at den er oppstammet. Den kommer fra Rhododendronhaven, og den er en av de jeg kjøpte som har klart seg best her. Flere av de andre har ikke likt en tørr vår med lang barfrost. 

Nedbør som kom i mai får jeg også skrive ned, og den var på 37 mm. Fra i morgen skal det bli varmere her, og det er jeg egentlig ikke glad for. Vi behøver mye mer regn, men det kommer dessverre ikke noe av det de neste 10 dagene ser det ut som.


36 kommentarer:

 1. Good morning, Marit:
  If my memory serves me well, you have a whole series of rain barrels to capture rainfall and I hope they were able to hold some of the sparse quantity that fell. The whole world today seems to be faced with too much rain or too little. Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Good afternoon, David. I have many options to water my garden, but I prefer that the rain do it. Then I get water all over the garden.
   Yes, it looks like that. Too little or too much is not good at all. It have not been so dry here for many years.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Hvite løytnatshjerter er nydelige, sånne har jeg kjøpt meg i vår også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så fine, og lyser så fint opp der det er skygge.

   Slett
 3. Hej Marit!
  Det är färger som jag också har mycket av i min trädgård. Det fortsätter att regna hos oss och trädgården blir bara grönare. Så mycket fint hos dig, din uppstammade rhododendron är riktigt fin. Väldigt många fina primula. Vita blommor är vackra, liksom ditt Löjtnantshjärta och Trillium.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er fine farger å ha i hagen. Da er du heldig. Deg kom litt regn her akkurat nå, og håper at det kommer mer. Tusen takk.
   Hvite blomster er så fint ja, og jeg er veldig glad i de.
   Ha det godt.

   Slett
 4. Hej Marit
  Ja vi har fået samme mængde regn her, og også her lover de lunere vejr, men det er helt fint med os.
  R. Silberwolke ser godt ud, købte du den opstammet?
  Klem og god pinse

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, litt varmere vær er helt ok bare det ikke blir for varmt. Ja, den kjøpte jeg ferdig oppstammet.
   Klem, og god pinse til deg også.

   Slett
 5. Hej Marit,

  Såna små skönheter du visar, det rosafärgade löjtnantshjärtat var helt bedårande. Just nu är det mycket i de färgerna även hos mig med tillägg av blåblommande Brunnera. 'Silberwolke' förefaller vara en tuff skönhet, kul att den trivs hos dig. Dina växter ser så välmående ut men om det varit en torr vår så förstår jag att du önskar mer än ni fått. Man vill ju gärna få ner ordentligt med fukt i marken innan sommarvärmen kommer.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Tusen takk. Ja, det er bedårende med den lys rosa fargen. Disse fargene er ofte i hagene på denne tiden av året. Jeg er veldig glad for at den trives ja. Vi har fått litt mer regn nå i kveld, og det er jeg glad for. Fremover er det meldt om varmere vær, og da blir det tørt med en gang.

   Ha det godt!

   Slett
 6. Hei Marit.
  Den rosa løytnantshjerte var nydelig. Var ikke klar over at den fantes i rosa. Vi har fått en del regn her og nå skal det bli sommer.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk. Jeg har aldri sett den før jeg heller, så den er nok ikke helt vanlig i handelen ennå. Vi fikk litt regn i går kveld, og alt hjelper. Nå kommer varmen ja.
   Ha det godt.

   Slett
 7. Det var en lekker lysrosa Løyntnanshjerte, så mange frodige primula du har i hagen din. Fin blomstrende oppstammet Rhododendron.

  Ha en fin pinsehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk.
   Ha en fin pinsehelg du også!

   Slett
 8. Ja, her får vi heller ikke regn lige foreløbig, så nu begynder jeg at leve på håbet om en vekselende sommer ligesom sidste år. Foråret er som regel tørt her, så det er jo ingen overraskelse...
  Dejlige løjnantshjerter i både rosa og hvid, og stadig fine primula i trivsel. Håber jeg kan få et fint tæppe af de nye primula jeg plantede tidligere til næste år. Rigtig god pinse til dig!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var jo sånn i hele fjor sommer, så det er mulig at det er sånn det blir i år også.
   Tusen takk. Primula trives så godt her, og det er jeg glad for. Det får du helt sikkert!
   Riktig god pinse til deg også!

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Kære Marit
  Rosa, hvid og lilla er dejlige farver, man aldrig bliver træt af. De kan være svære at se på afstand, men så meget smukkere er de tæt på. Den rosa løjtnantshjerte ikke mindst.
  Jeg forsøger at lære mig selv, at den nye normal er tørke. Det er svært og kræver både nye planter og konstant påmindelse af mig selv, men målet er, at jeg ikke vil være sur over over manglende regn, for nu har vi mere eller mindre haft fem år med tørke, og det er åbenbart sådan, det er. 27 mm fik vi i maj, og der kommer ikke mere de næste 2-3 uger så vidt jeg kan se.
  Jeg håber for dig, at du i mangel af regn stadig har fri adgang til elvens vand, og at den ikke tørrer ud. Det er mærkelige tider på mange måder. Godt, at der trods alt er så meget dejligt i haverne. Din rhododendron fx. Jeg har haft mange opstammede. Du kan lave et højt træ, hvis du har tålmodigheden :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Det er helt sant, for de fargene er jo så fine enten de er i mai eller juni. Ja, det er helt sant, for de må sees på nært hold.
   Den rosa løyntnantshjerte har overrasket meg her, for det er første gang den blomstrer i år. Den er så søt :)
   Ja, det er åpenbart noe vi alle må lære oss nå. Jeg har snart tilgang på vannet i elven ja, men jeg skal si at vannføringen der har aldri vært mindre. Det er ubehagelig å se en så stor elv så liten, men været rår en ikke over.
   Jeg har stadig borevann og brønnvann, men heller ikke det varer evig hvis det ikke kommer mer regn.
   Ja, det husker jeg at du har hatt. Jeg får la den vokse seg litt større, og så får jeg se. De vokser nok ikke like mye her som hos deg, og jeg ser i år at flere rhododendron har fått skader etter vinteren vi hadde.

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Løjtnantshjerte er vel en af de mest romantiske blomster, der findes, og I lyserødt bliver det ikke mere romantisk. Forhåbentligt kommer der mere regn til dig, inden det for alvor bliver sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant, og de er jo så yndige. Jeg fikk 5 mm i går kveld, og alt hjelper jo. Jeg håper jo på mer, men det ser ikke sånn fremover.

   Slett
 11. Vackert! Jag är kluven inför den ljusa färgen hos 'Cupid' men jag får nog plantera en och utvärdera själv :) T. flexipes har blomman ovan bladet och ett vitt fruktämne så det känns rimligt. T. simile har också blomman över bladet och ett rött fruktämne, blomman är ganska liten så det är också rimligt. Men googla en amerikansk flora och nyckla ut dem med hjälp av dem. Tänker på bla blomstjälken längd över bladet. De hybridiserar ju väldigt lätt Trillium. Jag har sådder av arter och det är helt otroligt vad som kommer ur dem.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, den er veldig søt, og jeg håoer at den vil vokse seg større her. Det er så mange krysninger av de ja, så navn får være navn. Det viktigste er at de trives her :)
   Ja, du er en mester i å så frø :)

   Klem, Marit

   Slett
 12. De fargene er en sikker vinner i en harmonisk hage. Legg til blått, så har du meg. Nå har undertegnende dristet seg til litt flere farger etter hvert, men basisen må være rolig. Veldig mye snadder du viser i de fargene. 'Cupid' kjøpte jeg i vår, så den har ikke blomstret ennå. Nydelig! Må bare finne ut hvor den skal, så den står i krukke ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blått passer jo også veldig fint til de fargene. Farger er jo noe som er litt personlig også, så det er jo opp til enhver hva en velger :)
   Tusen takk. Den trenger nok et år på seg før den blomstrer. Du finner nok et egnet sted til den.

   Slett
 13. Jättesött rosa löjtnantshjärta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, den er veldig søt :)

   Slett
 14. Love your 'silver clouds' ! Very nice !

  SvarSlett
 15. Hvilke vakre blomsterdrømmer i hvitt, rosa og myk lilla... jeg ønsker deg en god pinse kjære Marit.
  Klem av Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk kjære Viola! God pinse til deg også!

   Slett
 16. Tus flores son preciosas, algunas no las conocía y me gustan mucho. Besos.

  SvarSlett